Ralli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihatcankoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lütfen bu konuda geyik yapmıyalım

ünlü bir ailenin ünlü çocuğu olmadan yarışamazsın Türkiyede....

Direk Corsa_N alıp gazlıyacaksın :D:D

gerçekten motor sporları para isteyen bir iş,çok iyi düşünmeni isterim,sonra harcadığın bütün emek,para,zaman boşa gidebilir...

kuzenim motor hastası,en sonunda YAMAHA R6 aldı,motoru almakla iş bitmiyor
motorun bütün dış parçaları söküldü yan sanayisi takıldı,performans eksoz adını bilmediğim performans arttırıcı bir sürü parça,,,
sonra sıra geldi kask,tulum,ayakkabı,eldiven,korumalıklar vb.

sonra yarışa gidiceksin motoru antalyadan (izmir-izmit) götürmen için ayrı bir araç gerekli,bunun yakıtı var,yol masrafları var

antrenman yapıcaksın ayrı bir ücret ödeyeceksin,yarış için ayrı bir ücret
bide orda ki rezilliği görsen zaten vazgeçersin...saymakla bitmez bu

en sonunda gittiği yere kadar gidebildi kuzenim maddi sıkıntılardan dolayı yarışları bıraktı,eline ne geçti hiç birşey

BUNLARI NEDEN ANLATIYORSUN DİYEBİLİRSİN,BEN SADECE BAŞINA GELECEKLERİ ÖZETLEMEK İSTEDİM

ARKANDA SANA DESTEK VERECEK SPONSOR YOKSA BU İŞLERE HİÇ GİRME KARDEŞİM,BENDEN SANA TAVSİYE...

Bu spora ilgin varsa ve gerçekten olayın içinde olmak ,tozunu yutmak, takım direktörleri ve yarışçılarla tanışmak, kimsenin giremediği kapalı parklara girebilmek istiyorsan benim sana önerim ralli hakemi olmandır.Ben de bu spora çok hevesliyidim ve BOSSEK (Bursa Otomobil Sporları Klubu) üzerinden hakemlik kurslarına katıldım.Bir kaç haftalık (gerçekten yararlı) teorik eğitimden sonra yarışlarda görev alıyorsun.Eğitimi alınca yarışları farklı bir gözle izliyorsun.gerçekten keyiflidir.Ben zaman ayıramamam yüzünden çok fazla devam edemedim ama benle beraber hakem olup Türkiyeyi dolaşan arkadaşlarım var.
Biraz cefa cekeceksin ama olayın içinde olmak istiyorsan ve masraf etmek istemiyorsan sana önerim budur :good: Cefa derken toz toprak yutarsın, güneşte sogukta yagmur da orada olursun, kumanyaların gelene kadar aç kalabilirsin ama inan bunları önemsemeyeceksin :good: Yarışlara gitmek için uzun yolculuklar olur ma unutma bunların hepsi organizasyon dahilinde ufak tefek aksaklıklar olsa da hersey yolunda gider.

Ralli hakemliği konusunda araştırma yapmanı, en azından bulundugun yerdeki otomobil sporları klupleri ile bir görüşmeni öneririm.

Bu spora ilgin varsa ve gerçekten olayın içinde olmak ,tozunu yutmak, takım direktörleri ve yarışçılarla tanışmak, kimsenin giremediği kapalı parklara girebilmek istiyorsan benim sana önerim ralli hakemi olmandır.Ben de bu spora çok hevesliyidim ve BOSSEK (Bursa Otomobil Sporları Klubu) üzerinden hakemlik kurslarına katıldım.Bir kaç haftalık (gerçekten yararlı) teorik eğitimden sonra yarışlarda görev alıyorsun.Eğitimi alınca yarışları farklı bir gözle izliyorsun.gerçekten keyiflidir.Ben zaman ayıramamam yüzünden çok fazla devam edemedim ama benle beraber hakem olup Türkiyeyi dolaşan arkadaşlarım var.
Biraz cefa cekeceksin ama olayın içinde olmak istiyorsan ve masraf etmek istemiyorsan sana önerim budur :good: Cefa derken toz toprak yutarsın, güneşte sogukta yagmur da orada olursun, kumanyaların gelene kadar aç kalabilirsin ama inan bunları önemsemeyeceksin :good: Yarışlara gitmek için uzun yolculuklar olur ma unutma bunların hepsi organizasyon dahilinde ufak tefek aksaklıklar olsa da hersey yolunda gider.

Ralli hakemliği konusunda araştırma yapmanı, en azından bulundugun yerdeki otomobil sporları klupleri ile bir görüşmeni öneririm.

bende kocaeli bölgesinde gözetmenlik yaptım 2003-2006 yılları arası en son 2006 formula 1 de bıraktım vardiyalı çalışmamdan dolayı.

ocak şubat gibi gözetmen olmak için tosfed tarafından semirler düzenleniyor. bu seminere katılarak gözetmen olabilirsin. daha sonra yurt çapında pist,ralli,offroad,tırmanma,f1 derken yarışlarda görev alabilirsin.. yarışamsanda en azından bunu denersin..

gerekli bilgi www.tosfed.org sitesinden bulabilirsin..

katılıyorum. Serhan Acar'ında hakemlikten geldiğini unutmamak lazım.

Bakınız ilhan mutluay. Standart bir aileden genel sıfırdan uğraşmaya başlıyan biri.

http://www.ilhanmutluay.com/

Teşekkür ederim hakemlik işi kafama yattı

Geri