Ralli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihatcankoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

nihatcankoc

Bilgi Girilmemiş
Benim küçüklüğümden beridir hep hayalimdir ve hayal olarak kalmasını istemiyorum kendimde o yeteneğide görüyorum ama ülkemizde çok zor motor sporlarına ilgi yok denilcek kadar az şimdiden kendimi yetiştirmek istiyorum gec bile kaldım
sesimi nasıl duyurabilirim gerekli yerlere.

Gülüp gecebilirsiniz veya şöyle tehlikeli böyle tehlikeli herkez olamaz sen kim rallicilik kim diyebilirsiniz ama böyle nasihatları çok dinledim LÜTFEN yardım edebilecekler cevap yazsın

Ralli öyle erişilmeyecek bir spor değil ancak ciddi emek ve haliyle para gerekli. temel bilgileri saymazsak deneyim zamanla kazanılır. İlk başlıyanlar için a5 sınıfı çok uygun.

Grup N tarzı bir araç kirası yarış başına en az 5-6 bin TL kadar.Ama sıfırdan yetişmek ve sponsor bulana kadar işi götürmek çok maliyetli olacaktır.Bence yapabiliceğin en mantıklı şey markaların düzenlediği "cup" organizasyonları vb gibi daha düşük katılım ücretli yerlerde kendini geliştirmek ve ucundan kulağından olayın içine girmeye başlamak olacaktır.

yarış okullarında eğitimlere başlayabilirsin. volkan ışık, hakan dinç vs bu tür eğitimleri veriyorlar. başarılı olursan yarışlara katılabilirsin ama sağlam bi bütçe olması gerekiyor..

para para para

astra gsi alıcaksın daha sonra bunu rally moduna çevireceksin yukarda bahsedilenler gibi firmaların yaptığı cuplara katılacaksın bu arada co pilotun olurum :D

zamanında bende düşündüm de imkan olmadı. biraz maddiyata bakıyor.

bir kere direk ralliden başlayım dersen şansın zor, sponsor bulamazsın, tecrübe yok diye güvenmezler.

en sağlam iş kartingden başlaman lazım. benim yaşım geçti ama Çorum'da pist var, üye olduğum kulüpte var, tanıdıkları için çağırmışlardı, bende o zamanlar senin yaşlarındaydım diye hatırlıyorum. derece yapamasanda (kilo sebebiyle:D) eğlenirsin falan demişlerdi, yani yaşa bakmıyor sanırım. tosfed'den felan araştır bence kaç yaşa kadar kartinge alıyorlar.

yaş tutarsa girersin. arabası yanlış hatırlamıyorsam 6.000 civarıydı. tulum ayakkabı kask benzin derken rahat 7-8.000 gözden çıkaracaksın. ondan sonra da tamir masrafları olacak.
bir tecrübe olduktan sonra sponsor bulmanda kolaylaşır.

karting şu açıdan önemli, bir yerlere gelmek istiyorsan ve bu işi zevkle birlikte para kazanmak içinde yapacaksan karting tecrübesi şart. sadece zevk için yapacaksan denizde kum sende para olması lazım :D
bildiğim örnekleri veriyim, Berke Bayındır kartingle başladı, şuan pist yarışlarında. 2-3 sene öncesine kadar Corsa kullanıyordu (17 yaşlarındaydı) bu sene sanırım VW'ye geçmiş.
Çorum'dan bir iş adamı, tecrübesi yok, yıllar önce parayı bastırıp Seat Cup'a girdi, hep son sıralarda gördüm. ondan sonra da bıraktı. onun için bir dönemlik eğlence olmuştur, ama giden paranın haddi hesabı yok:)

yine de ralliden başlayım dersen google'dan Azmi Demirel'i araştır, konu hakkında ciddiysen iletişime geçmeye çalış, eğitim olarak değil ama araba sağlamak ve teknik konularda yardımcı olacaktır.

hepsi oldu diyelim, birde lisans almak için para dökmen lazım:D

ben bu imkanları kaçırdım. inşallah ilerde Allah bu imkanları sağlayacak maddiyatı nasip ederse çocuğumu 9-10 yaşlarında kartingden itibaren eğitimini almasını sağlayacağım. kız-erkek farketmez, belki geleceğin Burcu Çetinkaya'sını yetiştiririz:D

şansın açık olsun :good:

yanlış anlama ama ben sadece bir heves olarak algılıyorum.yüklü bir bütçe ile sadece ders alacaksın,profesyonel olman tabi ki sana bağlı,hobi amaçlı elbet yaparsın lakin söylediğin gibi ciddi ortamlara girmek ciddi zaman,azim ister.öyle ki bir şeyler yapacaksam eğer,motor modifikasyonu ile uğraşır,parayı bu yönde kullanır,yaptığım işlerle arabasever kesiminde isim yapar ve işi sağlamlaştırırdım şahsen.böylece çok daha eğlenceli ve önü açık bir sevdam olurdu en azından..tabi yine şahsi bir düşünce..

Hepinize teker teker teşekkür ederim
Para olsa yetenek olmuyor yetenek olsa para olmuyor standart bir aile için çok yüksek fiyatlar

zamanında bende düşündüm de imkan olmadı. biraz maddiyata bakıyor.

bir kere direk ralliden başlayım dersen şansın zor, sponsor bulamazsın, tecrübe yok diye güvenmezler.

en sağlam iş kartingden başlaman lazım. benim yaşım geçti ama Çorum'da pist var, üye olduğum kulüpte var, tanıdıkları için çağırmışlardı, bende o zamanlar senin yaşlarındaydım diye hatırlıyorum. derece yapamasanda (kilo sebebiyle:D) eğlenirsin falan demişlerdi, yani yaşa bakmıyor sanırım. tosfed'den felan araştır bence kaç yaşa kadar kartinge alıyorlar.

yaş tutarsa girersin. arabası yanlış hatırlamıyorsam 6.000 civarıydı. tulum ayakkabı kask benzin derken rahat 7-8.000 gözden çıkaracaksın. ondan sonra da tamir masrafları olacak.
bir tecrübe olduktan sonra sponsor bulmanda kolaylaşır.

karting şu açıdan önemli, bir yerlere gelmek istiyorsan ve bu işi zevkle birlikte para kazanmak içinde yapacaksan karting tecrübesi şart. sadece zevk için yapacaksan denizde kum sende para olması lazım :D
bildiğim örnekleri veriyim, Berke Bayındır kartingle başladı, şuan pist yarışlarında. 2-3 sene öncesine kadar Corsa kullanıyordu (17 yaşlarındaydı) bu sene sanırım VW'ye geçmiş.
Çorum'dan bir iş adamı, tecrübesi yok, yıllar önce parayı bastırıp Seat Cup'a girdi, hep son sıralarda gördüm. ondan sonra da bıraktı. onun için bir dönemlik eğlence olmuştur, ama giden paranın haddi hesabı yok:)

yine de ralliden başlayım dersen google'dan Azmi Demirel'i araştır, konu hakkında ciddiysen iletişime geçmeye çalış, eğitim olarak değil ama araba sağlamak ve teknik konularda yardımcı olacaktır.

hepsi oldu diyelim, birde lisans almak için para dökmen lazım:D

ben bu imkanları kaçırdım. inşallah ilerde Allah bu imkanları sağlayacak maddiyatı nasip ederse çocuğumu 9-10 yaşlarında kartingden itibaren eğitimini almasını sağlayacağım. kız-erkek farketmez, belki geleceğin Burcu Çetinkaya'sını yetiştiririz:D

şansın açık olsun :good:

Beni kamyon şöförlüğüne aktarabilir misin
? :D en cok kullanmak ıstedıgım arac :) 2 senede isim yaparım:p

Geri