Radarrrr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cengoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen hafta eşim de 270 TL radar cezası yemiş, iyi bir ders oldu, çünkü ilk cezalar unutulmaz. Şehir içerisinde 70 km hız limiti olan bir yolda derse geç kalacağım korkusuyla gaza yüklenince 100 km ile radara yakalanmış. Yani fazla süratten değil aşırı süratten ceza yemişsiniz. Erken ödeme yaparsanız bizim gibi 202.50 TL ile kurtarırsınız.

1o gün içerisinde ödendiğinde % 25 indirimi var yada 1 hafta içinde olması lazım.

Geçmiş Olsun.51 km ile ceza yediğimi biliyorum :)

Durduk yere değil, hızlı gittiğimiz için bu cezaları ödüyoruz.

doğru da, gerçekten güzel yollarımız da var. Oralarda hem biz istiyoruz hem de araba istiyor biraz hızlanmayı. tüm yolu 90-95 gideriz, güzel yerde hızlanasımız gelir, tam o anda radara girdiysek işte can sıkıcı nokta buradadır.

ya da şehir içinde 55 km'ye yazılan cezalar var, işte bunlar sıkıyor insanın canını.

doğru da, gerçekten güzel yollarımız da var. Oralarda hem biz istiyoruz hem de araba istiyor biraz hızlanmayı. tüm yolu 90-95 gideriz, güzel yerde hızlanasımız gelir, tam o anda radara girdiysek işte can sıkıcı nokta buradadır.

ya da şehir içinde 55 km'ye yazılan cezalar var, işte bunlar sıkıyor insanın canını.
Çok ikilemler içinde yaşayan bir toplum olduk. Yollar kötü oluyor kızıyoruz, iyi oluyor hız cezası yiyoruz diye gene kızıyoruz. Yollar iyi olunca hızlı gitmek gerekiyorsa bırakın yollarımız bozuk olsun daha iyi. Ben yaşadığım sokağımda, caddemde ok gibi hızlı giden araba görmek istemiyorum. Hız limitlerini asla unutmamız gerekir, hususi otomobilleri için çeşitli hız sınırları; 30 km (Okul/kreş/hastane gibi özelliği olan yerlerin civarı)
50 km (normal şehiriçi yollar)
70 km (şehiriçi çevre yolları, meskün mahaller)
90 km (normal şehirlerarası yollar)
100 km (şehirlerarası bölünmüş yollar)
120 km (otoyol)

Bu limitlere uymak zorundayız. Sen uyuyormusun diye soracak olursan zaman zaman üzülerekde olsa hayır diyorum ama ceza yiyince de polisi veya yolların durumunu karalamıyorum. Hız limitlerinin yeterli veya yetersiz olduğu tartışılabilir ama bugün için limitler bu.

bölünmüş yollarda 100 olduğunu bilmiyodum savaş abi bu iyi oldu demekki 109 a ceza yok :D

Çok geçmiş olsun ya bizde geçen gün bilkent köprüsünün orda arkadaşın bmw x6'sı ile 120 ile radara girdik aynı cezayı bize de yazdılar

x6 ıle herhngı bır aracın radar ceza farkı nedır ozellıkle vurgulamıssınız

bölünmüş yollarda 100 olduğunu bilmiyodum savaş abi bu iyi oldu demekki 109 a ceza yok :D

Sen öyle san :D, aslında % 10 diye bir şey yok. Yasal olmayan bu baraj biraz görevli arkadaşlarımızın iyi niyetine biraz yolun kalitesine biraz da araçların kalitesine bağlı gibi. Zaten bu yollardaki hız limiti kanunen 100 km'ye çıkarılmadı, 105 km ile ceza yiyenleri duydum ve gördüm (bende % 10 ilave var diye biliyordum ama 110 km ile radara yakalandım).

x6 ıle herhngı bır aracın radar ceza farkı nedır ozellıkle vurgulamıssınız
Orta sınıf araçların cezaları 2 nci kalite kağıda, kuş serisi araçların cezaları 3 ncü kalite kağıda, lüx araçların cezaları da 1. kalite kağıtlara yazılıyor diye biliyorum :).

Halen neden Sınırları zorlamaya çalışıyoruz onu anlamıyorum. Adamlar otobanda 400 dese biz halen %10 sınır ile 439 yapmak isteyeceğiz sanırım.

geçmiş olsun

Geri