Radar tespit edici

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
90la gitseniz ya :) hem az yakar, 100 le gittiğiniz 100km yolda zaman kazancı sadece 6,6dk
Konya - Aksaray hadi 90-100 le git uykum geliyor abicim valla billa uykum geliyor ekmek musat carpsin uykum geliyor biraz hareketli kullanmazsam yemin ederim uyurum gozumude oburtarafta acarim. hayir otamatige baglanmiyorki melet arkaya gecip uyusam yol bitince uyansam.

cihaz bıyere bagLAnmıo karDesım..2 km az bı yoL degıL radar Duz yoLda vıraj oLmıcak 3 km kadar aLGıLıo kı herseyı geCtım bn 6 ay Sorun yaSamadım
Siz sanslısınız ki geçmişsiniz cihazı bulamasalar da ani hız değişikliğinde cihazınızın varolduğunu farzedip cezayı kesiyorlar diye biliyorum, eskiden bu tarz cihazlar montaj gerektiriyordu fakat teknoloji geliştikçe bu cihaz da nasibini almış demek ki...

eskişehir ankara arasında polis radar kullanıyorsa bence bizimde radar tespit edicisini kullanma hakkımız var.

göz var nizam var son model teknolojiyle güvenlik paketleriyle donatılmış araç alıyorsunuz yol asfalt teknolojileri gelişiyor istendiğinde kaymak gibi yollar yapılabiliyor ama hala otoyolda 1960 ların kurallarını uyguluyorsunuz. kimse kusura bakmasın ama sehir içi hariç yaya ya zarar gelmeyecek yollarda bu hız limitlerine uyulmasını beklemek ve ceza yazmak ta ayrıca bir suçtur bence.

Siz sanslısınız ki geçmişsiniz cihazı bulamasalar da ani hız değişikliğinde cihazınızın varolduğunu farzedip cezayı kesiyorlar diye biliyorum, eskiden bu tarz cihazlar montaj gerektiriyordu fakat teknoloji geliştikçe bu cihaz da nasibini almış demek ki...
ani hiz degisikliginde ceza kesme yetkisi yok. zaten senin hizini radar gorse bile bir noktadan gecisini hafizasina alabiliyor tecrubeye sabittir 160 km hizla seyir ederken radari gordum ve aniden yavasladim yinede kurtaramadim radara girdim ama radara giris hizim 125 olarak bildirildi. ceza icin bu cihazi ya senin teslim etmen yada arabani arayip bulmalari gerekli bagzilari arama izni olmasi lazim felan diyor ama bunu polis yermi yada arabayi baglar sonrami arar bilmiyorum.

Konya - Aksaray hadi 90-100 le git uykum geliyor abicim valla billa uykum geliyor ekmek musat carpsin uykum geliyor biraz hareketli kullanmazsam yemin ederim uyurum gozumude oburtarafta acarim. hayir otamatige baglanmiyorki melet arkaya gecip uyusam yol bitince uyansam.

evet hepimiz heyecan yaşamayı seviyoruz. adrenali seviyoruz... ama yavaş gidince uykunuz geliyorsa yada uykum gelmesin diye kurallara uymayıp daha süratli gidiyorsanız size tavsiyem hadi kendinizi kendiniz bilirsiniz de kendiniz dışındakileri tehlikeye atmayın...

hız limiti 120 olan otobanda 130-140 la giden araca 190 civarı hızla yaklaşıp bide makas atan sürücülerin olduğu,
yine 130-140 ile sol şeritte ilerlerken aynasını silmeye çalışan kamyon şoförünün aynaya uzanırken direksiyonu sola kırdığı
yine 130-140 la gece sol şeritte giderken, sol şeridin solunda bariyerin yol tarafında sallana sallana giden yaşlı amcaların olduğu yollarda
120 limit bile çok değil mi?
3ü de en az 1 defa başıma geldi.

ben artık uslandım çekiyorum sağa 90-90 gidiyorum. isterse 70 model man gelsin sellektör yapsın umrumda değil

eskişehir ankara arasında polis radar kullanıyorsa bence bizimde radar tespit edicisini kullanma hakkımız var.

göz var nizam var son model teknolojiyle güvenlik paketleriyle donatılmış araç alıyorsunuz yol asfalt teknolojileri gelişiyor istendiğinde kaymak gibi yollar yapılabiliyor ama hala otoyolda 1960 ların kurallarını uyguluyorsunuz. kimse kusura bakmasın ama sehir içi hariç yaya ya zarar gelmeyecek yollarda bu hız limitlerine uyulmasını beklemek ve ceza yazmak ta ayrıca bir suçtur bence.
cok hakliisn bende ayni konudan bahsediyorum. zaten yeterince vergi veriyoruz hazinede trafik cezalaraindan gelecek gelirler diye butce varya dunyanin hangi ulkesinde boyle bir gelir kalemi olabilir. adamlar butceyi yakalamk icin gelisi guzel radar koyuyorlar normalde radar kazanin fazla oldugu yerlerde olur sizce bizimkiler buna dikkat ediyormu.
Antalyayi bilenler vardir Havalimaninda nizamiyeyi gectikten sonra UTANMADAN radar koydular hemde limit 50 ya adam ucagi kaciracak cift seritli tertemiz yol ee 50'ylemi gitsin akil isimi ? ben bunda kural degil artniyet ararim arkadas.

Son düzenleme:
ama atladığınız bir nokta var. herkeste sizin son model araçlarınızdan yok. insanlar halaaa 1960 model araçları kullanıyorlar.

Karayolları Trafik Kanunu ;

HIZ SINIRLARINA UYMA:
Madde 51 - Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.
(Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./4. md.) Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını yüzde ondan yüzde otuza (otuz dahil) kadar aşan sürücülere 64 700 000 lira, yüzde otuzdan fazla aşan sürücülere 131 900 000 lira para cezası uygulanır.
(Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./4. md.) Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak suretiyle ihlal suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içerisinde aynı kuralı beş defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri bir yıl süre ile geri alınır. Süresi sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilerek sürücü belgesi almasına mani hali olmadığı anlaşılanların belgeleri iade edilir.
Hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını, tespit etmekte kullanılan cihazların yerini tespit veya sürücüyü ikaz eden her türlü cihazın imalı, ithali ve araçlarda bulundurulması yasaktır.
(Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./4. md.) Bu cihazları imal ve ithal edenler, fiil başka bir suç oluştursa bile ayrıca 800 000 000 liradan 1 332 800 000 liraya kadar hafif para cezası ve altı aydan sekiz aya kadar hafif hapis cezası ile; araçlarında bulunduran işletenler ise, 532 600 000 liradan 800 000 000 liraya kadar hafif para cezası ve dört aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar ve bu cihazların müsaderesine de hükmolunur.

Forum kuralları ;

02- T.C. yasalarını ya da uluslararasi kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.

Konu kilitlenmiştir..

İyi forumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri