Proton marka Araçlar hakkında..

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aSreG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Proton deyip geçmemek lazım, adamlar Lotus'u satın aldı. Gerçi Tata da Jaguar ve Land Rover'ı aldı, kimin eli kimin cebinde belli değil. :)
 
otomobil sektörü birbirine girdi volvoyu çinliler aldı :D
 
kuponla dagıtılan araba :):) saka bir yana carkıfelek de ve fener bahce iyi reklam yapmıstı ):):
 
Güner Ümit turnike programında veriodu bu arabayı. :D
 
Güner Ümit turnike programında veriodu bu arabayı. :D

Alan olmuşmuydu :D Zamaninda 5x5 diye cikmişti onlar ozamanlar cok bilgim yoktu arabalar kousunda acaba ortada bir yerlerde ekstra tekermi var diyodum her gordugum protonun altına bakiyordum :D
 
KOMPLO TEORİSİ:Proton araçların Türkiye'ye getirilişi ve kura ile ilk sahipleri show tv den canlı yayın ile teslim edilmiş görkemli bir tanıtım olmuştu.Jetpa nın yönetim kurulu başkanı fadıl akgündüz fatih altaylı'nın programına (teketek) katılmış ve imkan versinler kendi otomobilimizi yapacağım birkaç sene içinde deyince fatih altaylı stüdyoda karaladığı spor bir tasarımı "yapmayın Allah aşkına bu kadar kolay mı? ahan da bende bu arabayı yaptım.hemen üretime geçelim adınıda fatih 2000 koydum" demişti. teorime gelince paraları aldı götürdü,protonlar geldi gelmedi,yurtdışına kaçtı vatandaş mağdur oldu görünen tarafı.Kurtlar vadisi konseptiyle yaşayan vatandaşlar olarak şu olamaz mı? otomotiv sektörünü elinde tutan büyük güçler kimler olduğu malum.Hükümete baskı uygulayarak sıkıştırılmasını ve bu teşebbüsün derhal al aşağı edilmesini istemiş olabilir mi?istediğiniz dizaynı yaptınız diyelim bunu çıkarmanız için devlet desteğinden öte daha büyük bir gücün iznine tabi olamazmıyız.(Ülkemizde bor'u bile çıkarmaya yetkilendirilmemişken).Adam paraları alıp götürecekse aklıma,neden alıp götüreceği paralardan yüzlerce arabayı ülkeye soktuğu sorusu geliyor.Bu işin içinde bir şey var düşüncesinden kendimi alamıyorum.

SAYGILAR SEVGİLER
 
ilk çıkan modelleri 5 silindirdi hatırladığım kadarıyla..
5 silindir değildi. arabaları 5*5 sloganıyla tanıtmışlardı. anlamıda 5 kapı 5 yıl garanti :D
 
5 yıl servis + 5 yıl yedek parca ucretsiz degilmiydi, öyle bişeyler hatırlıyorum
 
Geri
Üst