Problem yakit ve çekiş.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aksoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
S.a arkadaşlar Benim aracım astra hb 2000 1,6
yakıt problemim var 500 den fazlası var azı yok yaktığı benzin
aracımda açık hava filtresi var. bunun zararı varmıdır

birde aracım motor ısındıktan sonra çekişi düşüyor neden...

Bilgili arkadaşların ilgilenmesini dilerim...
saygılar....

slm abdullah açık hava filtrenin markası ney ucuz dandik olanlardansa direk çöpe at açık filtre standartlara uygun kaliteli kullanırsan biraz etkiler fakat zaten astralarda ses içiin en az 4000 devirde olman gerek buda yakıt ve motor için çok büyük zarar ses duymak için habire basarsan bide kalitesiz filtre kullanırsan vay haline benim motor yeni rektefiyeden çıktı bu yüzden

Valla yalan söylemeyim aklımda değil ama kalitesiz bir filtre de değil.
3000 devirde ses yapanlardan :) orası doru biraz ses güzelliği olsun diye arada bir bası veriyoruz ama okadarda yakmasının sebebi bence farklı bir konudur.

km de nekadar yakıyo tahmini

ışık sinyal veriyor durumda aldım 100 tl yakıt 170 km gittim ışık sinyal vewrmeye başladı

ışık sinyal veriyor durumda aldım 100 tl yakıt 170 km gittim ışık sinyal vewrmeye başladı
bu kullanım nasıl mesela yolda 1-2-3 vitesmi yoksa uzun yolmu? Benim 1.4 araçta aynısı. Genelde 1-2 bazen 3 oluyo vites. 50krş dan az olmuyo şehir içi. Uzun yol iyi baya 26krş falan ama şehir içi çok yakıyor benimkide

Şehir içi malatya trafiği şuan çok karışık ve tıkalı 50tlye 245km gittim

Beyler 1,6 motor bu ya nekadar basarsan bas en fazla yakması gereken 40 kr dir ama bu araba 50 + üstü yakıyor garip bi durum ama bi kaç arkadaştan bilgi aldım kurum temizliği varmış bu opellerde bu sorun çok yaşanıyormuş kısa yollarda kurum bağlıyormuş acaba diye düşünceye daldım ama başına gelipte düzeltmiş olan varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ler.

Bana Kayseri opkaydaki Orhan ustanın dediği aynen şu.
Arabayı haftada bir benzine al 10-15km sıkıştır sıkıştırabildiğin kadar devir ne basabiliyorsa bas dedi. Her vitesde mi onu sormadım. Kanaatim rampada falan 3-4 te biraz sıkıştırmak iyi olur gaz yemezse düşürülmesi gereki tabiikide.

Opelde kurumdan ötürü çok motor yaptım dedi.

Ben lpg de yapıyorum bunu araba bariz bir şekilde rahatlıyor. Bu rahatlama bir kaç gün gidiyor gene sıkıştırıyorum. Ama fazla değil çünkü triger zamanım geldi, kurban geldi, borçlar geldi :D
en kısa zamanda değiştirip basacağım

Bana Kayseri opkaydaki Orhan ustanın dediği aynen şu.
Arabayı haftada bir benzine al 10-15km sıkıştır sıkıştırabildiğin kadar devir ne basabiliyorsa bas dedi. Her vitesde mi onu sormadım. Kanaatim rampada falan 3-4 te biraz sıkıştırmak iyi olur gaz yemezse düşürülmesi gereki tabiikide.

Opelde kurumdan ötürü çok motor yaptım dedi.

Ben lpg de yapıyorum bunu araba bariz bir şekilde rahatlıyor. Bu rahatlama bir kaç gün gidiyor gene sıkıştırıyorum. Ama fazla değil çünkü triger zamanım geldi, kurban geldi, borçlar geldi :D
en kısa zamanda değiştirip basacağım

S.a sizin dediğiniz olay yüksek devir kullanmak sanırsam değilmi...
onu bi deniyecem ama tam olarak hangisi acaba örneğin 2 veya 3. viteste son devire vurdurarak 10 15 km mi :D yoksa 10 15 km yolda son devirlerde biraz zorluyarak vites değiştirerek tamamlamamı...

Geri