plaka ve yasal olarak değiştiricem yani app olmayacak nasıl bişey yaptırabilirim

mağdem yasak vurmasın o zaman emniyet mühürü savaş abi parayı alan basıyor muhuru çok zorlarlarsa kliminar teste yollarım orjinal olup olmadıına baksınlar diye plakanın 3 4 ceza parası para harcarım ama bir çok kısının canını yakarım...

savas abı burası turkıye tanıdıgn oldu mu kralsın parayıda gectım olmıycak seyler oluyor yanı . :)

borusandan alınan araçların çoğu app olarak geliyor... hatta hepsi denebilir..
bizde alırken aracı bize sormadan app olarak gelmişti plakaları..
demekki bu işinde yasal bir yolu var..;)

Buranın Türkiye olduğunu işlerin illegal yollarla nasıl yürüdüğünü sizlerden daha iyi bilirim, çünkü 29 sene memurluk yaptım, bazı kendini bilmez asalak, menfaatci görevlilerin insanları nasıl yanılttığını çok iyi bilenlerdenim. Birtakım çıkarcı kişilerin yaptıkları, yasal olmayan girişimler uygulamaları masum yapmaz. Legal olmayan girişimlerde bulunan herkes (hizmet alan veya veren hiç farketmez) kanun karşısında en ağır bir şekilde cezalandırılırsa zaten bugün bunları da tartışıyor olmazdık. Bizde hemen acıma duygusu öne çıkar, yazıktır, çoluğu çucuğu var, Allahından bulsun, biz sebep olmayalım gibi. Bu tür acıma duyguları bu asalakları (hizmet alanları da hizmet verenleri de) cesaretlendirir. Üçbeş kuruş için devletin imkanlarını kendi menfaati için kullananlar sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar. Bakın şu soruma nedense halen cevap verilemedi. Yasal değeri 25 TL'lik bir hizmet için neden fazladan para ödeniyor, bu para karşılığı neden bir resmi belge verilmiyor. Bu durumun nedeni belli değilmi, verilen para resmen rüşvet. Rüşvet menfaat sağlamak için verilir, rüşvet verilerek alınan hizmet illaki kanunlara uygun demek değildir. Sen rüşvet alırsan, günün birinde bazıları da karşına çıkıp alnını karışlamaya kalkar. Asıl sorun burada arkadaşlar. Normal şartlarda hangi vatandaş devletin polisinin, askerinin, memurunun karşısına dikilip alnını karışlamaya kalkar, bu cesareti nereden bulur. Devlet laçka olursa saygınlığını işte böyle kaybeder, bizler de hemen o klasik cümlenin arkasına sığınır "Burası Türkiye, olmayacak bir şey yoktur" deriz.

Son düzenleme:
Buranın Türkiye olduğunu işlerin illegal yollarla nasıl yürüdüğünü sizlerden daha iyi bilirim, çünkü 29 sene memurluk yaptım, bazı kendini bilmez asalak, menfaatci görevlilerin insanları nasıl yanılttığını çok iyi bilenlerdenim. Birtakım çıkarcı kişilerin yaptıkları, yasal olmayan girişimler uygulamaları masum yapmaz. İllegal olmayan girişimlerde bulunan herkes (hizmet alan veya veren hiç farketmez) kanun karşısında en ağır bir şekilde cezalandırılırsa zaten bugün bunları da tartışıyor olmazdık. Bizde hemen acıma duygusu öne çıkar, yazıktır, çoluğu çucuğu var, Allahından bulsun, biz sebep olmayalım gibi. Bu tür acıma duyguları bu asalakları (hizmet alanları da hizmet verenleri de) cesaretlendirir. Üçbeş kuruş için devletin imkanlarını kendi menfaati için kullananlar sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar. Bakın şu soruma nedense halen cevap verilemedi. Yasal değeri 25 TL'lik bir hizmet için neden fazladan para ödeniyor, bu para karşılığı neden bir resmi belge verilmiyor. Bu durumun nedeni belli değilmi, verilen para resmen rüşvet. Rüşvet menfaat sağlamak için verilir, rüşvet verilerek alınan hizmet illaki kanunlara uygun demek değildir. Sen rüşvet alırsan, günün birinde bazıları da karşına çıkıp alnını karışlamaya kalkar. Asıl sorun burada arkadaşlar. Normal şartlarda hangi vatandaş devletin polisinin, askerinin, memurunun karşısına dikilip alnını karışlamaya kalkar, bu cesareti nereden bulur. Devlet laçka olursa saygınlığını işte böyle kaybeder, bizler de hemen o klasik cümlenin arkasına sığınır "Burası Türkiye, olmayacak bir şey yoktur" deriz.

savaş abiye katılıyorum...

savaş abı kesınlıkle sana katılıyorum ama durum boyle o zamn ozel plaka almaya gıdıyorsunuz ona da bagıs altında para alıyorlar ama bellı bır mıktarı yok kafasına gore alıyor adamlar yanı. normaldede dısarda polıs cevırıyor tandık polısın varsa app fılmlı cam hepsı hıkaye hıcbıser sey yazmıyorlar :=)

savaş abı kesınlıkle sana katılıyorum ama durum boyle o zamn ozel plaka almaya gıdıyorsunuz ona da bagıs altında para alıyorlar ama bellı bır mıktarı yok kafasına gore alıyor adamlar yanı. normaldede dısarda polıs cevırıyor tandık polısın varsa app fılmlı cam hepsı hıkaye hıcbıser sey yazmıyorlar :=)
- Devlet kapısında bağışlar belgeli olur, belge yoksa o paralar gereken yere gitmiyor demektir.
- Bu ülkede yaşayan herkesin bir tanıdık görevlisi yoktur. Eşit şartlarda adaletli bir şekilde hizmet almak istiyorsak böyle bir tanıdığa da zaten ihtiyaç yoktur. Bir yerde sıra beklerken senden sonraki biri görevlinin tanıdığı çıkıpta önüne geçince tepki vermiyormusun?
- Argo tabirde "kıyakçılığın sonu ayakcılıktır" diye bir tabir vardır. Bir görevli menfaat için kıyakçılık yaparsa, ilerleyen günlerde ayakcılığa mahküm olur.
- Kontrollerde sen geç sen geçme denip ikilik yaratılırsa ortaya hoş olmayan durumların çıkması gayet doğaldır. Genç kardeşim üzerine gittiğimi zannetmesin, göz göre göre bir haksızlığa uğrarsam ben de hakkımı sonuna kadar ararım, ama belli çerçeveler dahilinde. Maça yanlış taktikle çıkarsak mağlubiyet kaçınılmaz olur. O nedenle çok iddialı bir cümle dedim.
Bak ülkenin nice eski yöneticileri Silivri'de gün sayıyor.

Son düzenleme:

Savaş abi söylediklerine sonuna kadar katılıyorum bende onu dile getirmeye çalışıyorum ama bazı arkadaşlar hala benim plakamda mühür var bana bişey diyemezlerde direttiği için açıklama yapmakda diretiyorum.

Yukardaki arkadaşında söylediklerine açıklık getirmek istiyorum.

Emniyetin bağış aldığı ve bunu makbuz karşılığı yaptığı doğrudur bu yasaldır.Sen bir plaka almaya gidiyorsun atıyorum izmirlisin 34 AD 035 veya adın Mert 34 MRT 42 veya FB,GS ,1907 ,222 gibi isteklerin oluyor bu gibi plakaların devlet nezlinde bir önemi yok ama Emniyet bu tür özel istekleri yerine getirmek için kişilere bir anlamda tamam yaparım ama şu kadar bağış yap diyor bununda makbuzunu kesiyor.Hem senin gönlün oluyor hemde Emniyet kendine kaynak yaratmış oluyor.Haa eş doşt abi dayı vasıtası ile bu parayıda ödemezmisin evet o başka ama bu olay budur.

Özel tahsisli plakalara gelince 34 Ahmet Kurt 001 gibi bu plakayı bağışla alamazsın bunun bir ücreti ve vergisi vardır paran varsa sorun yok. Saygılar.

ya çift mühürü gözümün önünde bastılar...ceza yazacak polısın alnını karıslarım valla...çift mühürle ceza yazacak bana oldu gözlerim doldu...:)

Safranbolu çokda uzak değil bende Boyabat tayım(110km) geliş gidiş yakıt yeme içme masrafların bana ait hemde bir gezmiş olursun.:rolleyes:

Emniyetin bağış aldığı ve bunu makbuz karşılığı yaptığı doğrudur bu yasaldır.Sen bir plaka almaya gidiyorsun atıyorum izmirlisin 34 AD 035 veya adın Mert 34 MRT 42 veya FB,GS ,1907 ,222 gibi isteklerin oluyor bu gibi plakaların devlet nezlinde bir önemi yok ama Emniyet bu tür özel istekleri yerine getirmek için kişilere bir anlamda tamam yaparım ama şu kadar bağış yap diyor bununda makbuzunu kesiyor.Hem senin gönlün oluyor hemde Emniyet kendine kaynak yaratmış oluyor.Haa eş doşt abi dayı vasıtası ile bu parayıda ödemezmisin evet o başka ama bu olay budur.

Özel tahsisli plakalara gelince 34 Ahmet Kurt 001 gibi bu plakayı bağışla alamazsın bunun bir ücreti ve vergisi vardır paran varsa sorun yok. Saygılar.

Bu uygulama yıllardır var (bunun için illaki bağış yap demek ne kadar etik o ayrıca tartışılır). Bir zamanlar Ankara'daki hava kirliliği önlemek için özel araçların trafiğe çıkışında (plaka rakamlarının son rakamına göre) tek çift uygulaması gündeme gelmişti. Tam o günlerde (1980 yılıydı) denk geldi bir araç daha aldık, araca plaka alırken görevliden çift rakamlı bir plaka tahsis etmesini istedik (o da 222, 444, 666 gibi anlamış) bizden vakfa bağış yapmamızı istedi, bizde bir rakam için ekstra para mı olurmuş deyip gülüştük, durum anlaşılınca bize ücretsiz olarak 340 rakamını içeren plakayı tahsis etti, diğer aracımızın plakası 361 olunca kendimizce tedbiri de almış olduk.
Özel tahsisli plakaların basımında da belli kurallar var, ben buna para verdim, istediğimi istediğim şekilde yazdırırım deme şansımız yok.

Geri