Plaka No'suyla Çarpan Araçtan Nasıl Şikayetçi Olurum ?

butterfly_effect

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün akşam, transporter bi minibüs ben ara sokaktan ilerlerken arkasını kontrol etmeden çıkıp, sol arka çamurluk ve tamponumu çizdi.

Başta ne olursa olsun raporu tutacam, şimdi farkemem ama tampon braketlerinden atmıştır diye geçti içimden. Sonra hava karanlık olduğu için, tampondaki çizik silmeyle çıkar, en fazla bi pasta cilayla kapanır diye geçti içimden.

Bugün arabayı yıkatınca farkettim ki, sol arka çamurlukta hafif çizikler var boyayı kaldırmış ve tampondaki kılcal çatlaklar da boyayı dökmüş. En kötü ihtimal tamponun boyanması lazım. Çarpan minibüsün plakasını almıştım. Aynı mahalleyi bugün dolaştım ama minibüsü bulamadım. Plakasını vererek şikayetçi olabilir miyim? Şahit filan isterler mi?

olay ı olay mahalinden ayrılmadan çözmeniz lazımdı. kaza anında yerinizden kıpırdamadan trafik ekibi çağırarak yada kendi aranızda tutanak tutarak çözebilirdiniz. zaman geçmesiyle şikayet ederseniz sanırım şimdiye kadar nerdeydiniz derler, yada ilgilenmezler. dediğiniz gibi ufak sıyrıklarsada zaten hiç gerek yok nazarlık olacak artık yada ufak mebla verip yaptırrısınız.

Ya işte, ben zaten hemen telefona sarıldım resmini çekip, tutanağı tutarım diye. Ama sokağın karanlık bi köşesiydi, resim çıkmıyordu. O anda eşim de sinirlendiğimi görüp, beni ordan uzaklaştırmak için gidelim diye ısrar edince, SubhanAllah çekip devam ettim.

Ama gene de bi yolu olmalı. Çarpıp kaçma durumlarında mesela, şahit de gösterilerek plakayla şikayetçi olunabiliyor diye biliyorum !?:confused:

eşinizi şahit gösteremiyorsunuz bildiğim yani 1 dereceden akraba olmuyor. ve + olarak zaman işliyor dün akşam olmuş olay siz yarın sabah gitseniz sanırım olumsuz sonuç çıkar. ama genede forumda belki başından böyle olay geçen vardır yorumlara bakmak lazım.

O anda tutanak tutmalıydınız kaza yerinden ayrılmadan vurup kaçma durumu olduğunda da polis rapor tutuyor firari şeklinde ve şahit istiyor o raporla dava açıyorsunuz dava sonucuna göre kazanırsanız arabanızı yaptırabilirsiniz dava ne kadar sürer orası meçhul ufak bişeyse hiç uğraşmayın yaptırın gitsin.

mantıklı olarak yalan beyanda bulunabilirsiniz sanırım yani arabayı yine aynı yere çekip bi arkadaşınızı şahit göstererek akşam çarpan aracı gördüm diyebilir fakat bu sizin vicdanınıza kalan bir durum keşke o an yapabilseydiniz. Dediğim gibi ancak bu şekilde yapabilirsiniz ama şunu unutmayın gündüz çarptı derseniz araç başka bi otoparkta duruyor olabilir ve elinde o saatte araç burdaydı diyebilir. Yalan olduğu ortaya çıkkarsa suç teşkil eder. Orası size kalmış çoğu kişi böyle yapıyor artık

aracı oynatmama konusuda arkadaşlar haklı olabilir, polise sormak lazım.Araç kaskolu ise müşteri hizmetlerini ararsan onlarda yol gösteririr.

Benzer bir durum benim başıma gelmişti, şirketten bir arkadaş benim şirket aracı ile müşteriye gitmişti, geldiğinde bir baktım önden vuruk, ama arkadaşın haberi yok...o an rapor tutulmadıgı için kaldı.Sonra arkadaş yine benim arabayla başka bir yere gittiğinde polis çağırıp aracıma çarpmışlar diye şikayetci olmuştu.bu tutanakla kaskodan yaptırdık.ancak şunı söylemem lazım 2 ay sonra savcı bey ifadeye cagırdı arkadaş adliyeye gidip ifade verdi,çünkü şikayetci olmuştu ve kamu davası açılacaktı.arkadaşta dogal olarak şikayetini geri aldı...

Kasko varsa zaten park halinde çarpmışlar diye şöyle böyle diye dilekçe yazarsınız hasar ne kadar bilmiyorumda en iyisi kendi imkanlarınızla yaptırmak adamın belkide sürttüğünden haberi yoktur.

2 sene önce başımıza gelmişti. adam geri geri çıkarken bizim bagaja vurdu. hiçbirşey olmamış gibi bastı gitti. ben de o an biraz ilerde arkadaşlarlaydım. hemen plakayı aldım. 2dk sonra polisi aradım. herifi buldular. ehliyetsizmiş. herşey halloldu masraf karşılandı tabi. fakat aracı yerinden oynatmamanız lazım
Arkadaşa Katılıyorum Suçtur Arabanın yerini oynatmak ya adamı bul masrafları iste yada üsütnü soğuk su iç

Merhaba dostlarım ;
Benim aklıma takılan bir soru var. Diyelim sokakda gecelyin park ettiniz . Sabah kalktığınızda arabaya çarpmışlar veya hasar vermişler . Araba kaskolu ve kaskosuz ne yapmak lazım , bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa iyi olur.

Saygılarımla

Geri