2005 1,4 Twinport Astra G aracımdaki ünite Pioneer AVH-X7500BT. Ön kapılarda Pioneer TS-F1634R 200 Watt 16 cm, arka kapılarda Pioneer TS-G1322i 13 cm ve arka cam pandizotunda da JVC CS-HX7157X oval kolonlar var. Ayrıca ön kapılarda orijinal tweeter ve arka kapılarda Goldmaster TW-09 tweeter var.
Bağlantı olarak direk teybin ISO konnektörü üzerinden ön çıkışa ön kapı hoparlör+tweeter, arka çıkışa da arka kapı hoparlör+tweeter+oval kolonlar bağlı. Korkum, zamanla teybin çıkışlarını yakmak. Artık amfi işine de girme zamanı geldi. Ama bundan hiç anlamıyorum, saçmalarsam lütfen kafa bulmayın.
Bütçem en fazla 300TL'ye kadar. Çünkü hala teybin borcunu ödüyorum. :sorry:
Ünitenin çıkışlarının görünümü şu:
Ürün tanıtımında yazan bilgiler de şunlar:
İlk olarak bu yazılanlara göre bir amfi önermenizi rica ediyorum.
Şu anki bağlantı şu şemaya göre:
RCA şeması da şu:
Son şemaya göre bir amfi düşünüyorum. Rear Output yazana arka kapıları, Front Output yazana ön kapıları ve Subwoofer Output yazana da arka camdaki oval kolonları bağlamayı istiyorum.
Tüm bu anlattıklarıma göre bana en fazla 300TL'ye kadar fiyatlı, son şemadaki teyp çıkışlarını sağlayabilecek özellikte amfi önerebilir misiniz?
Ayrıca bağlantılarının nasıl yapılacağını da anlatabilir misiniz? Mesela son şemada mavi/beyaz amfi sistem kontrol gibi bir isimli bağlantı gözüküyor. Amfilerde bu ne oluyor?
Bağlantı olarak direk teybin ISO konnektörü üzerinden ön çıkışa ön kapı hoparlör+tweeter, arka çıkışa da arka kapı hoparlör+tweeter+oval kolonlar bağlı. Korkum, zamanla teybin çıkışlarını yakmak. Artık amfi işine de girme zamanı geldi. Ama bundan hiç anlamıyorum, saçmalarsam lütfen kafa bulmayın.
Bütçem en fazla 300TL'ye kadar. Çünkü hala teybin borcunu ödüyorum. :sorry:
Ünitenin çıkışlarının görünümü şu:
Ürün tanıtımında yazan bilgiler de şunlar:
- 3 adet RCA High-Volt ön çıkışlar ekstra amfi, hoparlör ve subwoofer bağlantılarını sağlamak için oluşturuldu.
- Maksimum Güç Çıkışı: MOSFET 50W x 4
- RCA ön çıkışları: 3 Hi-Volt (F + R and SW)
- Yüksek voltaj çıkışı: 4V (By providing a strong signal, with less noise and more definition, the Hi-Volt pre-outs reduce demand on the input circuit of the amps so they can work with lower gain settings, resulting in improved sound quality and a wider dynamic range.) Bu ne anlama geliyor?
- Direkt Alt Sürücü (Instead of connecting 2 rear speakers, you can opt to connect a subwoofer in 2Ω mode to one of the rear speaker outputs. 70W power will be delivered to the woofer for a powerful bass sound experience, without the need for an extra amplifier. It's an easy solution for lovers of booming bass.)
- Yüksek frekans filtresi
- Düşük frekans filtresi
- Dolby Digital
- D/A Dönüştürücü: 1-bit
İlk olarak bu yazılanlara göre bir amfi önermenizi rica ediyorum.
Şu anki bağlantı şu şemaya göre:
RCA şeması da şu:
Son şemaya göre bir amfi düşünüyorum. Rear Output yazana arka kapıları, Front Output yazana ön kapıları ve Subwoofer Output yazana da arka camdaki oval kolonları bağlamayı istiyorum.
Tüm bu anlattıklarıma göre bana en fazla 300TL'ye kadar fiyatlı, son şemadaki teyp çıkışlarını sağlayabilecek özellikte amfi önerebilir misiniz?
Ayrıca bağlantılarının nasıl yapılacağını da anlatabilir misiniz? Mesela son şemada mavi/beyaz amfi sistem kontrol gibi bir isimli bağlantı gözüküyor. Amfilerde bu ne oluyor?