Peuıgeot 406 hkk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sorun olarak peugeotların en büyük derdi ön takımları. yoksa motor şanzıman olarak pek sorunları yok. birde enterasan arızalar verebiliyorlar. önceliği lagunaya verdik. 140'lık laguna olursa 406'nın yüzüne bakmam açıkcası :D

:kop: en azından beyni var. ;)

Mert 2004 yılında Vectra B'yi almadan evvel Passat, Mondeo, 406 ve Vectra B arasında bir türlü tercih yapamamıştım. Araba dergilerinde yapılan karşılaştırmalar ve test verilerini inceleyince ve bu üç arabayı kullanan arkadaşlarımın arabaları hakkındaki yorumlarını aldıktan sonra tercihimi Vectra'dan yana kullandım ;). Üst kat komşum elindeki 406 yı bana satmak için çok çabaladı ama ben almadım. 406 görünüş olarak halen güzel, donanım olarak Vectra B kasadan daha önde idi ama ben tercihimi yakıt ve güvenlikten yana kullandım :).

Eğer B kasa Vectra 406'dan daha güvenli diyorsanız hiç bulaşılacak araba değil 406 savaş abi , çünkü 2. sahibi olduğum vectramı fren ve yol tutuş zayıflığı sebebiyle satmıştım, uzun yoldaki 5.5 litre şehir içindeki 8.5 litre tüketimi halen burnumda tütüyor o ayrı :(

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 09:50 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 09:39 ----------

Mert 99 laguna 140 lik volvo motorlumu ? [MENTION=54413]Flea_[/MENTION]

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 22:03 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 22:02 ----------

Valla 406 taxi filminden buyana hastasi oldugum bir araba :D
Yol tutusu iyiymis hatta sahipleri bu arabayi peugeot mercedese inat uretmis falan diyorlar :)

1999 RXT donanımlı olanlarda 138hp/182nm volvo n7q motor var, Volvo S40 2.0 atmoferik ve 2000 model üzeri S40T4 lerde olan 1948cc lik motor bloğu var, tam takoz gibidir, RXE 8v 112hplik motoru taşıyor, yağ eksiltme kroniği hariç hiçbir sorunu olmayan abartmıyorum gerçekten takoz gibi motor volvo motoru. Ancak iyi araştırırsanız 15bin liraya 2000 model ve üzeri F4R Safkan renault motorlulardan bulabilirsiniz, performans ve yakıt tüketimi olarak belirgin farkları var motor geliştirilirken 1hp düşürülmüş ama 1948ccden 1998cc ye çıkarılan hacim ile birlikte tork yükseltilmiş , 137hp/188nm ayarlanınca yakıt tüketimi dengelenmiş...Ayrıca iç trim hatalarına çok dikkat edin, laguna motor ve yürüyen parçaları piyasa dengi olmasına karşın, konsoldaki teyp kapağı 400 lira civarı fiyata satılıyor, malzeme kalitesinin yüksek olmasının berbat götürülerinden biri bu da... ilk vectrayı almadan önce 1 yıl kafayı bozmuştum ve hala içimdedir bu araba, bari sen al denk gelirsek bi turlarım :sulanma:

rxe ile rxt motor farkı mı var ?
112 kw yazmışlardı ruhsattada hiç donanımına bakmadım gerçi gece gidip baktım arabaya el feneriyle :D

rxe ile rxt motor farkı mı var ?
112 kw yazmışlardı ruhsattada hiç donanımına bakmadım gerçi gece gidip baktım arabaya el feneriyle :D

Aynen öyle bi zıva durum mevcut, RXT olanların motoru dohc, ötekiler sohc :D

99 rxe aldik bi tane yarin satisini yapcaz. Gumus gri bel alti boyalari bulunan macun cikmadi makina ile baktim komple. Gidiside iyi yakitida artik cok onemli degil hafta sonu 1 gun kullaniliyor genelde. Volvo motorlu degil ama baya saglam gidisi vardi. Tesekkurler herkese

Geri