Ayrıca hiçbir petrolcü,kırsal kesim hariç öyle aylarca bitmeyecek stok yapmaz yapamaz..Zaten piyasa bu şekilde birgünü birgününe uymuyor petrolun varil fiyatında.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Çağrı bu gözler neler gördü, kulaklar neler duydu bir bilsen. Muhakkak ki gördüklerimin ve duyduklarımın hepsi doğru değildir, abartılar her zaman olmuştur ama % 20 si doğru ise vay bu ülkenin haline diyorum. Doğruyu söyleyince hükümet yanlıları feryat figan ediyor (sırf bu hükümet için değil her hükümet için geçerli). Oy verdiği siyasileri savunacağız diye gözleri doğruları göremiyor. Yırtınıyorum, tüm dünya ülkeleri ile aynı fiyattan ham petrolü alıyoruz, ama vatandaşımıza en pahalı fiyattan satıyoruz. Bu mantığı açıklayacak hiç bir hükümet yetkilisi yok. Koskoca başbakan bile topu enerji kuruluna atıyor. Zammı onlar yapıyormuş. Şu işe bak ya, sanki enerji kurulu benim şirketim. Melih bey yıllardır bizden topladığı doğalgaz bedellerini BOTAŞ'a yatırmıyor, BOTAŞ zarardayım diye zam yapıyor, olan gene vatandaşa oluyor. Daha neler neler. Siyasiler rüyadan ne zaman uyanacaklar merak ediyorum. Ekonomi kurumlarında görev yapan akrabalarım var, yaklaşık bir yılı aşkın süreden beri ekonomi SOS veriyor yakında işsiz kalacağız diye üzülüyorlar. İzmir'de ikinci yılım. İzmir'de ufak esnafın cebine az da olsa para giriyor gibi, ama Ankara'da ufak esnaf parasız geziyor, cebinde ekmek alacak para yok. Televizyonlara çıkıp ekonomimiz güçlü demek bence en büyük yalan. Şimdiye kadar satıp savarak, adeta mirası har vurup harman savurarak bu günlere gelindi. Hep merak ediyorum. Para için her şeyi özelleştirme adı altında satan Kemal abimiz acaba bu sattıklarını kaç paraya geri alabilir. Bana % 4 maaş zammı veren hükümetin piyasaya yaptığı zamları herkes biliyor. Demirin tonu iki ay evveline kadar 2100 YTL idi. Şu anda 1080 YTL. Ne oldu da iki ay evvel roketliyen fiyatlar damdan düşme durumuna geldi. İnşaat sezonu demesinler yemem, çünkü çimento fiyatlarında bariz bir oynama olmadı. Acaba çocuklar demir ticareti falan mı yaptı? Yıllardır tencere, tava, kömür ve diğer siyasi promosyonlar uğruna oyunu satan bir topluma bu yapılanlar az bile. Vatandaş olarak elindeki en büyük koz oy, onu da çıkar uğruna satarsan ağlanacak duruma geldiğinde ben o halina ağlamam gülerim. Valla Çağrı konu o kadar derin ki adeta dipsiz bir kuyu gibi. Allah masum garibanların yardımcısı olsun.Savaş Abi ekonomi neye göre kime göre iyi gidiyor?