Petrol fiyatları düşüyor ama......

tahtaravalli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar temmuz ayında petrolun varil fiyatı 150 dolardı.

Benzin :3,50
Motorin :3.30
Lpg :1,89 idi.Şimdi petrolun varil fiyatı 80 dolara düştü.Yani nerdeyse yarı yarıya ama ülkemizde fiyatlar bir türlü düşmedi.:mad:Benzin ve motorinde küçük bir miktar düşme var ama lpg hala 1,87

Artmasında düşmesede olur..

burda lpg dusmus malatyada 1.880 di 1.800 olmus

Bende bugün izmirde 1.80 olarak gördüm bi tane lpg istasyonunda.

Bu ülkede artık büyük indirimler beklemeyin...
Dış borcumus geçtiğimiz sene o kadar ihracata ve vergi arttırmasına gidilmesine rağmen inanılmaz boyutlarda arttı.Rakamlar yazılsa anlam veremezsiniz.Sektörün içinden olduğum için ve işim olduğundan bunları birebir görüyoru mve çok canım sıkılıyor.Gidişat pek iyi değil.Benzinde mazotta gazda tüpgazda elektrikte herşey son 1 yılda inanılmaz derecede zamlandı farkındaysanız.En pahalı benzin tüketen ülkeden sonra en pahalı enerji tüketen ülkede biz olucaz bu gidişle vede kimbilir belkide bizizdir.Bir çok büyük üretici son 2 ayda üretim kapasitesini azalttı üretimlerini gece vardiyası ağırlıklı ucuz elektrik olan saatte yapmaya başladı.Durum pek iç açıcı değil,ufak bir indirim sonra tekrar her zamanki gibi bindirim olucaktır.Beni düşündüren şey bu kadar vergi(neredeyse aldığımız nefesten vergi alıcaklar) nereye gidiyor.İnsanları bu vergiler,kotalar ve yaptırımlar ile üretimden vazgeçirtip direk ithalata sevk ediyorlar ama diğer vergiler ve gümrük vergileride inanılmaz boyutlarda.Bir sürü insan aç,işsiz bu garip yönetim tarzından dolayı.Bir yılda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 1/5 i kadar dış borç yapılabiliyor bunu anlayabilmiş değilim.

Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar.... :( :( :(

Son düzenleme:
gecen bununla ilgili bir acıklama yapılmstı. dediklerine göre petrol fiyatları artarken bizimkiler daha fazla zamdan etkilenmiyelim ogünkü kur üzerinden toplu alım yapmıslar. sonucta fiyat düştü ama biz pahalı fiyattan alıyoruz petrolu anlayacagınız

Arkadaşlar ekonomimiz iyiye gidiyor, koskocaman başbakanla maliye bakanı yalan mı söylüyor yani?

1 varil 180 litre.
1 varil 80 dolar.
180 litre 80 dolar.
1 litre 0,44 dolar.
1 dolar düz 1,40 ytl
0,44 dolar 0,61 kuruş.
yani;
1litre 61 kuruş
61 kuruş 0,61 ytl

Arkadaşlar ekonomimiz iyiye gidiyor, koskocaman başbakanla maliye bakanı yalan mı söylüyor yani?

Savaş Abi ekonomi neye göre kime göre iyi gidiyor?
Halkı paniğe kapılmaması için güzelce yalanla besliyorlar...
3 gün önce bütün ana haberlerde SSK ve BAĞ-KUR un gelecek 25 yılı çıkaramayacağı ve prim yatıran kimsenin hak sahibi olamayacağı bu kurumların batacağı ile sallandı tüm ana haberler...
Yani düşünün zaten hiçbir şekilde can güvenliği olmayan bir ülkede yaşarken bir elimizde sosyal güvencemiz vardı artık oda kesin değil demeye getiriyorlar...

Ve Türkiye Cumhuriyetinin bugune kadarki Dış borcu geçtiğimiz yıl yapılan dış borcun 5 katı kadar.Ama dış Ticaret bakanımız sayın Kürşad Tüzmende bu konuda bazı gerçekleri anlatmıştı.Bence Halka Sesleniş tarzında geceleri saat 11 civarında her TV kanalında sayın başbakınımızın yağtığı konuşmaları dinlemek yerine olaylara güncel olarak kendi objektifinizden bakmaya çalışın.

Ekonomi kötüye gitti zaten bırakın gitmeyi.Şu anda ortadaki veriler kötünün iyisi ama kesinlikle artıda değiliz.Bir ekmek olmuş 0.75 ytl Bir litre süt 2ytl Etin kilosunu yazmaya korkuyorum ve bu ülkede asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlar var.Kişi başına düşen GSMH mız ile birde iki adım ötemizdeki bizden sayı olarak o kadar az insanların yaşadığı GSMH ye bir bakın sonra konuşmak isterseniz konuşuruz.

Elektriğe yani şu anda şu sitede dahi gezinirken hepimizin harcaması gereken enerjiye harcanan gidere geçtiğimiz yıl içinde kaç kere zam geldi.Hemde inanılmaz ve kabul edilemez rakamlarda..Bir düşünün...

Benim dayım İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Ufuk Akgün...Tanıyanlar vardır belki bu konuları takip eden insanlar bilir.Çeşmenin girişindeki Rüzgar değirmenlerini bilirsiniz.Güç Birliği tarafından yapıldı projenin öncülerinden biriside dayımdı bu yüzden bu olayn bu kadar içinde bulunuyorum ve hala 3 gün önce TV deki basın toplantısında bu konudan bahsediyor ama kimse anlamıyor.Türkiyede Rüzgar potansiyeli o kadar fazlaki tüm fizibilite araştırmalarından bunlar çıkıyor.Yani bu tarz hiçbir zararı olmayan sadece rüzgardan kazanılan elektrik ile Enerji açığımız fazlasıyla kapanabilir ama ne yazıkki biz hala enerjimizi yurtdışından kapıkomşumuzdan ithal ediyoruz.

Çeşmedeki santraller Çeşmedeki Elektrik sorunu üzerine kurulmuştu ve kurulmadan önceki haline göre şu anda Çeşme mülkemmel bir durumda.O rüzgar gülleri orada olmasa o kadar beach e o kadar komplekse ve nüfusa asla elektrik götüremezlerdi.

Ama bir bakımada iyi nasıl olsa bizim vergilerimizle yapılacak daha sonra büyük oranlarla bize geri dönecek,kendi yaptığımız şeye birde olması gerektiğinden pahalıya sahip olacağız...

Bir örnek verelim; İstanbullu arkadaşlar bu olayı daha iyi nbilir.Boğaz köprüsü yapılırken; Boğaz Köprüsü kendi masrafını çıkarttıktan sonra ücretsiz olacak yenileme dönemlerinde sadece geçen araçlardan para alınacak denmişti şu anda resmen para basıyor köprüler,son 2 yılda gelen zamlara bir bakın.Petrol içinde aynısı geçerli.Aldığınız yakıtın %63 gibi bir rakamı zaten ham vergi.Birde üstüne özelleştirilmiş vergiler var.

Biz bu kadar vergiyi verirken enerjiye zam gelir üreticimizi istihdam sağlamak ve üretim yapmaktan alıkoyarlar önlerine set çekerler sonra herkesin bok attığı o çinli çekik gözlü çalışkan adamlar ve hükümetleri deliler gibi istihdam sağlar ürün üretir sonrada Çin in altında tekstilcimiz ezildiye getirilir olay.Bu devletin hala bu kadar borcu varken o bakanlar nasıl milyon dolarlık arabalara biniyor bunu nasıl gözümüze soka soka yapıyorlar neden kimse dur demiyor anlamış değilim....

Daha fazlada yazabilirdim ama yazsamda birşeyler değişmeyeceğinden ve anlatıcaklarım bu anlattıklarımın farklı kombinasyonları olacağından gerek duymadım..

Şimdi bu ülkede ekonomi iyimi,bir daha düşünün?

gecen bununla ilgili bir acıklama yapılmstı. dediklerine göre petrol fiyatları artarken bizimkiler daha fazla zamdan etkilenmiyelim ogünkü kur üzerinden toplu alım yapmıslar. sonucta fiyat düştü ama biz pahalı fiyattan alıyoruz petrolu anlayacagınız
Bence bu büyük bir kandırmaca.Petrolü 130 dolarken alıp stok yaptık diyorlar o yüzden ucuza veremeyiz diyorlar.peki petrol 200 dolara çıksa sen yine 130 dolardan mı vereceksin millete?petrolün fiyatı 148 dolardan 89 dolara indi indirim yapmadılar.2 gün sonra 95 doları aşınca hemen 5 kuruş zam koydular.şimdi ise 77 dolar ve benzin 3.23.148 dolarken de 3.55 ti.yarın öbür gün 10 dolar artsın yine zam yaparlar.biraz düşünelim beyler.bu tam bir hırsız zihniyeti:mad:

Geri