Arkadaşlar ekonomimiz iyiye gidiyor, koskocaman başbakanla maliye bakanı yalan mı söylüyor yani?
Savaş Abi ekonomi neye göre kime göre iyi gidiyor?
Halkı paniğe kapılmaması için güzelce yalanla besliyorlar...
3 gün önce bütün ana haberlerde SSK ve BAĞ-KUR un gelecek 25 yılı çıkaramayacağı ve prim yatıran kimsenin hak sahibi olamayacağı bu kurumların batacağı ile sallandı tüm ana haberler...
Yani düşünün zaten hiçbir şekilde can güvenliği olmayan bir ülkede yaşarken bir elimizde sosyal güvencemiz vardı artık oda kesin değil demeye getiriyorlar...
Ve Türkiye Cumhuriyetinin bugune kadarki Dış borcu geçtiğimiz yıl yapılan dış borcun 5 katı kadar.Ama dış Ticaret bakanımız sayın Kürşad Tüzmende bu konuda bazı gerçekleri anlatmıştı.Bence Halka Sesleniş tarzında geceleri saat 11 civarında her TV kanalında sayın başbakınımızın yağtığı konuşmaları dinlemek yerine olaylara güncel olarak kendi objektifinizden bakmaya çalışın.
Ekonomi kötüye gitti zaten bırakın gitmeyi.Şu anda ortadaki veriler kötünün iyisi ama kesinlikle artıda değiliz.Bir ekmek olmuş 0.75 ytl Bir litre süt 2ytl Etin kilosunu yazmaya korkuyorum ve bu ülkede asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlar var.Kişi başına düşen GSMH mız ile birde iki adım ötemizdeki bizden sayı olarak o kadar az insanların yaşadığı GSMH ye bir bakın sonra konuşmak isterseniz konuşuruz.
Elektriğe yani şu anda şu sitede dahi gezinirken hepimizin harcaması gereken enerjiye harcanan gidere geçtiğimiz yıl içinde kaç kere zam geldi.Hemde inanılmaz ve kabul edilemez rakamlarda..Bir düşünün...
Benim dayım İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Ufuk Akgün...Tanıyanlar vardır belki bu konuları takip eden insanlar bilir.Çeşmenin girişindeki Rüzgar değirmenlerini bilirsiniz.Güç Birliği tarafından yapıldı projenin öncülerinden biriside dayımdı bu yüzden bu olayn bu kadar içinde bulunuyorum ve hala 3 gün önce TV deki basın toplantısında bu konudan bahsediyor ama kimse anlamıyor.Türkiyede Rüzgar potansiyeli o kadar fazlaki tüm fizibilite araştırmalarından bunlar çıkıyor.Yani bu tarz hiçbir zararı olmayan sadece rüzgardan kazanılan elektrik ile Enerji açığımız fazlasıyla kapanabilir ama ne yazıkki biz hala enerjimizi yurtdışından kapıkomşumuzdan ithal ediyoruz.
Çeşmedeki santraller Çeşmedeki Elektrik sorunu üzerine kurulmuştu ve kurulmadan önceki haline göre şu anda Çeşme mülkemmel bir durumda.O rüzgar gülleri orada olmasa o kadar beach e o kadar komplekse ve nüfusa asla elektrik götüremezlerdi.
Ama bir bakımada iyi nasıl olsa bizim vergilerimizle yapılacak daha sonra büyük oranlarla bize geri dönecek,kendi yaptığımız şeye birde olması gerektiğinden pahalıya sahip olacağız...
Bir örnek verelim; İstanbullu arkadaşlar bu olayı daha iyi nbilir.Boğaz köprüsü yapılırken; Boğaz Köprüsü kendi masrafını çıkarttıktan sonra ücretsiz olacak yenileme dönemlerinde sadece geçen araçlardan para alınacak denmişti şu anda resmen para basıyor köprüler,son 2 yılda gelen zamlara bir bakın.Petrol içinde aynısı geçerli.Aldığınız yakıtın %63 gibi bir rakamı zaten ham vergi.Birde üstüne özelleştirilmiş vergiler var.
Biz bu kadar vergiyi verirken enerjiye zam gelir üreticimizi istihdam sağlamak ve üretim yapmaktan alıkoyarlar önlerine set çekerler sonra herkesin bok attığı o çinli çekik gözlü çalışkan adamlar ve hükümetleri deliler gibi istihdam sağlar ürün üretir sonrada Çin in altında tekstilcimiz ezildiye getirilir olay.Bu devletin hala bu kadar borcu varken o bakanlar nasıl milyon dolarlık arabalara biniyor bunu nasıl gözümüze soka soka yapıyorlar neden kimse dur demiyor anlamış değilim....
Daha fazlada yazabilirdim ama yazsamda birşeyler değişmeyeceğinden ve anlatıcaklarım bu anlattıklarımın farklı kombinasyonları olacağından gerek duymadım..
Şimdi bu ülkede ekonomi iyimi,bir daha düşünün?