pasta-polish

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ramitep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ramitep

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar selam ...
bunun için biraz erken bir konu ama,bilginize güvenerek bu konuyu açtım.ist. da ikamet ediyorum ve malumunuz çizikler falan araçların durumunu anlarsınız.merak ettiğim sizin bildiğiniz iyi bir pasta ve cila markası varmı .özel birşey yani .
geçen gün real markette turtel wax ürünlerini biraz inceledim sıvı nano-tech cila üretmişler fiyatı biraz pahalı bu tür ürün kullanan arkadaşlar var mı? bana tavsiyeniz ne olur?
bu arada ziebart tarzı cila ve bakım firmaları ile ilgili indirimli günler olduğunda bunu paylaşalım.herkesin haberi olması açısından belki ilgilenenler olur..
şubat başında %50 kampanyası varmış ve bitmiş.

ben geçen hafta sonuç autovax a sordum. pasta-cila-boya koruma peşin 300 ytl, dört taksit 350 ytl dediler. açıkcası biraz pahalı geldi.

birde hangi firma daha iyi dir acaba. birkaç tane firma var galiba bu işi yapan aklıma gelen zeibart var, autovax var, sonax var. yaptıran arkadaşlar nereyi tavsiye eder. ayrıca indirim dönemlerini falan yakalayan olursa paylaşırlarsa sevinirim. saygılarımla

forumda bunla ilgili baya bir bilgi var sanırım. arama yaparak görebilirsin.

autowax'a gelince. ben kaskonun kampanyasından dolayı %70 indirimle 83 YTL'ye 3 ay önce autowax yaptırdım komple boya koruma. çok da memnunum. araba yeni gibi duruyor.

arkadasım becerın varsa kendın yap ben kendım yapıyorum
cıla makınası aldım carnauba ıslak gorunum cılasıyla mukemmel oluyor

baştan bende pasta-polish konusunu aratmadığım için pişman oldum.gerçekten bu konu ile ilgili çok yazı yazılmış ama yine de çok teşekkür ederim arkadaşlar.
ben autowax,sonax ya da zibeart gibi firmalar gerçekten iyi rakamlar istiyorlar bi de bakım için istasyona girince abi bi de şu var diyerek aklını karıiştırıyor.ben kendimde yapamayacağım için,bu arada WEBBE sana hayranım carnauba cilayı çok tutuyorsun herhalde heryerde yazmışsın,saolasın arkadaşım,turle wax tan orta çizik pastası alıp yine turtle wax ın nano-tech bir cilası var onu iyi bi yerde uygulattırıcam.
çok teşekkürler...

Benim bildiğim kadarıyla TURTLE WAX Nano cila çok güzel. Denemeni tavsiye ederim.

oturdugum semtte küçük bir kaporta boyahane var. orda yaptırıyorum nadiren, genelde kendim yapıyorum. orda yaptırmamın sebebi kullandıkları cila benim cilam ile aynı. aldıkları fiyatta cüzzi. 30 ytl. gayette iyi oluyor

turtel wax üzerinde bir ibare var diye biliyorum çiziklerde uygulamayın derin çiziklerde işe yaramıyor tamam kaliteli bir marka ama sadece çiziği dolduruyor ancak yok etmiyor.elinizi sürünce çiziği hissetmiyorsunuz ancak çizikler olduğu gibi görünüyor.size önerim marka ismi vermeyeceğim fakat kaliteli ve arabanıza uygun olan renkli ciladır.neden renkli derseniz çizikleri ancak renkli cilalar kapatır.ben yaklaşık iki aydır bu cilaları araştırıyorum,bilmem uygun olurmu ama aşağıdaki yazı başka bir forumdan ve paylaşmak istedim belki faydası olur.saygılar.

1)Blue coral'ın hem eski kutulu olanlarını(siyah) hem de mavi kutulu olanlarını yani yenilerini kullandım.Eskileri daha iyiydi.Ama bluecoral kalitelidir.İyide parlatır ve de boyayı korur.

2)ÇBS carlack 65(almanyadan ithal) sarı kutuda.Her türlü korumayı içeriyor(güneşin etkilerinden falan),parlatıyor vs. profesyonel ve çok sağlam bir ürün.Zaten oto boya malzemesi satanlarda bulursun.

3)Würthün cilaları var,onlarda süper ama perakende satışları sanırım yok.Yani genelde boya koruması satanlara veriliyor.

4)ÇBS polish,içerisinde silikon var.Dehşet parlatıyor,çok süper bir cila.Ben okadar ürün kullandım bukadar parlatanını görmedim.Ayrıca boyayı aşındırması falan söz konusu değil(senede 1-2 kez vede yumuşak bezle kullanmak lazım).Gene boyacılarda bulursun.Beyaz küçük kutusu var.Bunu süreciksin hemen kurumasını beklemeden sileceksin.Diğer koruma içeren cilalarda ise enaz 20-30 dk kurumaya bırakacaksın.

Çbs inanılmaz iyi parlatan ve bir o kadar iyi de çizik kapatan bir ürün. Bir sürü pasta kullandım hiç biri çbs kadar iyi çizik kapamıyor. ( göstermiyor daha doğru)
Kötü yanı 10 gün sora arabanın parlaklığını ve kayganlığını kaybetmeye başlamasın.
Kalıcı cila istiyorsanız turtle wax in teflon katkılı cilasını öneririm.

eğer bir çiziğin üzerinde 20 dakka uğraşırsanız çizik kapanır
tabi çok büyük değilse.

arkadaşlar sizin bu anlattıklarınız sanırım elle atılan cilalar... benim bildiğim pasta cila makina ile yapılıo yanlışmı biliorum yoqsa_? makna derkende ucunda dağıtıcı süngeri olan devirli makinalar cila ilk başta onla uygulanıo kurumaya bırakılıo ve onla silinio cizikler kapanıo ardından parlatcı cila elle atılıo

Geri