Pasta Cila Önerisi

Buğra kardeşim diğer konuyu baştan sona okudum.Cidden çok yararlı paylaşım olmuş.Oradaki bilgiler çok işime yarayacak.Ayrıca bir sorum var.Bazıları wax ı güneşte yapıp yarım saat beklettikten sonra silmemi, bazılarıda gölgede yapıp 10-15 dakika sonra silmemi önerdiler.Hangisi doğru?
yaz kıs farketmez önemli olan kaportanın ısınmamıs olması ve güneş görmemesi,ayrıca uygulamayı parca porca yapmalısınız yani diyelimn önce kaputa uyguladınız orayı bitirip farklı bir parcaya gecmelisiniz bazılarımız önce tüm araca cilayı sürüyoruz az kurumasını bekleyıp sonra parlatmaya geciyoruz, oysa meguiarsın sitesinde de belirtildiği gibi cila fazla donmadan,kurumadan parlatma işlemine geçilmeli bu uygulamanın ve sürenin her parcada esit olabilmesi için de ayrı ayrı yapılmalı,kolay gelsin...

aslında ikiside aynı seyi söylüyor ama yanlıs ifade etmişler

yazın yapıcaksanız mecbur gölgede yapılmalı kaput sıcak olursa ürün için hoş olmaz

kısın yapıcaksanızda malzemenin kuruması için günes tavsiye edilir ama sıcaklık uygunsa yine gerek yok güneşe

siz bu mevsimde yapıcaksanız havanın açık oldugu bi günü tercih edin

eger arcınızda harelernme varsa nxt yi uygulamadan önce hare giderecek bir pasta kullanmanızı tavsiye ederim

hare görüntüsü genelde güneste kendini belli eder

dsc1326.jpg

dsc1333.jpg

Cevabınız için teşekkür ederim.harelenme yok zira araca daha yeni pasta+cila+boya koruma atıldı.Pasta+cila işleminden sonra harelenme yoktu.Bir sorum daha olacak wax ürününü camlara uygulayabilirmiyiz.Suyu kaydırması açısından...

yaz kıs farketmez önemli olan kaportanın ısınmamıs olması ve güneş görmemesi,ayrıca uygulamayı parca porca yapmalısınız yani diyelimn önce kaputa uyguladınız orayı bitirip farklı bir parcaya gecmelisiniz bazılarımız önce tüm araca cilayı sürüyoruz az kurumasını bekleyıp sonra parlatmaya geciyoruz, oysa meguiarsın sitesinde de belirtildiği gibi cila fazla donmadan,kurumadan parlatma işlemine geçilmeli bu uygulamanın ve sürenin her parcada esit olabilmesi için de ayrı ayrı yapılmalı,kolay gelsin...

Bu bilgide yararlı oldu üstad hemşom.Sağolun...

Son düzenleme:
wax camlara uygulanabiliyor

kendim collinite wax kullanıyorum camlara sürdüm lastiklere temas etti ama iz bırakmadı

nxt in lastik plastige deyince ne yapcagını bilemiyorum yinede dikkat edin

ve kıymetli bir cila nxt , camlara ince tabaka sürünüz cam boyanın vernigi gibi emen bir madde değil sonucta cogu bosa gitmesin

rica ederim gökhan wax ı camlara uygulama yağmur kaydırıcı ürünler var onu al ve kullan zaten tek uygulamada yaklasık bir sene idare ediyor ve ortalama 50 km den sonra silecek kullanma ıhtıyacın ortadan kalkıyor, wax da uygulayabılırsın o da suyu ıtıyor fakat gece gorusu az da olsa etkılıyor

rica ederim gökhan wax ı camlara uygulama yağmur kaydırıcı ürünler var onu al ve kullan zaten tek uygulamada yaklasık bir sene idare ediyor ve ortalama 50 km den sonra silecek kullanma ıhtıyacın ortadan kalkıyor, wax da uygulayabılırsın o da suyu ıtıyor fakat gece gorusu az da olsa etkılıyor

Cengiz abi sağolasın.Dediğin gibi yapayım.Zira ben gece yolculuğu yapan birisiyim.

Keşke Turtle Wax Alsaydın..
Eğer Çok ucuz güzeL bişi istersen Stac Plastik derim arabayı ilk aldığımızda bulamadık mecburen almak zorunda kaldı ama çok güzel temizliyor tabi yapan kişi ve makinada önemli

Geri