paspastaki ıslaklık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi resimleyemedim haklısınız,gerçekten çok makbule geçer şimdiden teşekkürler.

Bugün; Öncelikle sabah tanıdık servisi arayıp klima tahliye borusundan gidemeyecek suyun aracın sol tarafını ıslatacağını öğrendim ve bu ihtimalide eledim..Sileceklerin oradaki plastik ızgarayı söküp alarmın verildiği lastik tıpanın etrafını temizleyip güzelce tekrar silikonladım. Ayrıca bu lastiğin altındaki ve onunda yanındaki iki deliğinde(biri yuvarlak biri oval ) suyu tahliye edemediğini su dökerek gördüm.. Araca giren suyun asla araçta kalmayacağı tezi ile yağ çubuğu ile yavaş yavaş açmaya çalıştım çubuğa devamlı çamur bulaşıyordu bir süre aynı deliklerden sonra su döktüğümde suyun alttan daha rahat aktığını gördüm.. Alttan suyun tahliye olduğunu gördüğüm şasedeki çıkıntı üstünde 4 adet delik vardı bunlar ufak ve büyük olmak üzere değişkendi buraların içinede hortumla su tuttum ayrıca aynı şekilde yağ çubuğu ile kademeli olarak açtım..

Oval ve yuvarlak deliğin ayrıca alarma kablo verilen lastik tıpanın resmi

scaled.php

ya merak ettim sorayım dedim ne zaman siteye girsem paspastaki ıslaklık yazıyo sizin paspas daha kurumadı mı acaba :)

konunun devam ettiğini görmemiştim. benim aracımda tıkalı olan klima tahliye borusu sağ ön paspasın orta konsola yakın yerini ıslatmıştı, yani servisin size söylediğine katılmıyorum. ben bu tahliye borusunu serviste açtırmıştım ama aracı lifte kaldırmamışlardı eleman altına girip açmıştı. bu tahliyenin ucunda bir meme oldugunu ve bunun ucunun zamanla toz toprak vb.den tıkandığını söylemişti. arac lifte alınmamıştı orasını net görememiştim, bu nedenle eklediğiniz resimlerden anlamadım ama eğilerek bakmıştım, yerinin vitesin yada çakmaklığın alt kısımlarında bir yerlerde oldugunu söyleyebilirim.

konunun devam ettiğini görmemiştim. benim aracımda tıkalı olan klima tahliye borusu sağ ön paspasın orta konsola yakın yerini ıslatmıştı, yani servisin size söylediğine katılmıyorum. ben bu tahliye borusunu serviste açtırmıştım ama aracı lifte kaldırmamışlardı eleman altına girip açmıştı. bu tahliyenin ucunda bir meme oldugunu ve bunun ucunun zamanla toz toprak vb.den tıkandığını söylemişti. arac lifte alınmamıştı orasını net görememiştim, bu nedenle eklediğiniz resimlerden anlamadım ama eğilerek bakmıştım, yerinin vitesin yada çakmaklığın alt kısımlarında bir yerlerde oldugunu söyleyebilirim.

Yorumunuz için teşekkür ederim lakin sağ değil sol tarafta bir ıslaklık mevcut.ucunda meme olan ince çıkışlı bir delik resimdeki aracın altında yandan çekebilseydim belkide daha iyi olurdu şöyle tarif edeyim çıkışın ağzı sporcu içeceklerinin ağzına benzemekte..

Bugün aracı yıkattım gaz pedalının ordan su almaya devam etti , klimadan olacağını kesnlkle sanmyrm çünkü havalandırmayı bile açmadım...artık bi fikrimde kalmadı gaz pedalının oradaki yer westinghause'un arkasına denk geliyor, gaz pedalının oradan alıp sağ taraftan nemlenmesi normal ama resimlerdede olan gaz pedalının arkasından gelen su nereden gelebilir :s fikirlerinize ihtiyacım var..

Su tamda bu şekilde buradan gelmekte ne klima ne havalandırma açıyorum yıkamada su almakta bu yerin dışarı bağlantısı neresidir ihtimaller nerelerdir teşekkürler..

scaled.php

Ek olarak bu kısımdan akan su kısa sürede kurumakta buda bana bu suyun ıslaklığın olduğu yere ulaştığını düşündürüyor eğer öyleyse buraya gelen suyun başlangıcı sorunumu halledecek..

Tekrar selam; Biraz önce gaz pedalının hemen arkasından gelen suyun hizasında bakarak fren westinghause'un karşıma çıktığını gördüm, westinghause un arkasına ve gider deliğinden ön tarafına su tuttuğumda gaz pedalının oradan su aldığını gördüm hatta tazzikli su tuttuğumda suyun çoğaldığını gördüm.. sanırım westinghauseun arkasında bir delik,sızıntı var.. diğer taraftan ön cam önündeki plastik mazgal aralık kalmakta deformasyondan buradan su alıp westinghause un arkasına su alırmı ona bakıcam almaz ise westinghauseun motor blogundaki tahliye deliğine olan kısmında bir sorun var :S

Öncelikle özel bir servisteki Yaşar abime teşekkürlerimi iletiyorum buradan..

Bugün yaptığım işlemler;

Öncelikle westinghause'un etrafını saran malzemenin ''keçemsi'' değil ''macunumsu'' olduğunu keşfettim..

Motor bloğundaki gidere kadar 3 ayrı çatlak olduğunu gördüm daha önce 2 çatlak olduğunu görmüştüm..

scaled.php

scaled.php

Silecek motorunu ve sistemini söktüm

scaled.php

Westinghause'un kenarındaki çatlaklara değdirmeden kanaldan tahliyeye su döktüm içerden ıslanma olmadığını gördüm. Daha sonra çatlaklara su döktüm ve içeriden aldığını farkettim..
Westinghause altındaki çatlakları silikonlayıp biraz kuruttuktan sonra çatlakların üstlerine gelecek şekilde sigara jelatinini şekilli kesip buralara yapıştırdım. Son olarak içeriden gaz pedalının ordan gelen suyun bölgedeki çukurda birikip aşşağı aktığını gördüm buradanda sağ tarafa gitmesi çok kolaydı..

Hadi geçmiş olsun!

Geri