paspastaki ıslaklık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca klima tahliye borusunada baktım lakin göremedim ufak bir çıkış sanırım..Resimli yada anlatımlı tam yerini bilmem güzel olurdu..

scaled.php

(Alıntı Resimdir)

Önerileriniz ve konuyu devamlı takibiniz için teşekkürler öncelikle.. Öyle birşeyki nemli olan paspaslar dışarı çıkarmamla hemen kurumakta.. Bugün alarm kablosunun geçtiği döşemeleri söküp kontrol ettim ama bişi bulamadım. sol cam direğinide söktüm siyah silikonlanmış yerlere baktım yine bişi bulamadım suyun geçtiği aktığı kuruduğu yerleri görmem lazımdı.. Akabinde soför koltuğunun soldaki döşemesini söküp halısını azıcık araladığımda damla damla nem olduğunu gördüm.. Bu durum arka halının kenarında yoktu.. aracın pedal tarafının üstüne baktım ama buralardada suyun girebileceği bir yer ve nem göremedim.. kapı fitillerine dahi baktım tek gördüğüm sol döşemelerin altında kalan fitil kısımlarının acık olduğuydu buradan su alması yada nem yapması mümkünmüdür bilemiyorum..ve en önemlisi aracın pedal tarafındaki halı ve yerler kupuru sadece koltuğun hemen dibinde önündeki kısımda var.

Eğer tazyikli su ile yıkatıyorsan fitillerden alması muhtemel. Geçen yaz bagajın içi ve 3. fren lambasının içi su dolmuştu nerdeyse arka camı söktürecektim :) camcı almaz ordan deyince fitilden aldığını farkettim. fitilin arasına toz kir birikip çamur gibi oluyor ve suyun ilerlemesine sebep oluyor. Fitilleri temizleyip würthün fitiller için olan silikonunu uyguladıktan sonra düzelmişti. Aynı olay sağ arka kapıda da vardı, fitillerden de alıyor olabilir. En iyisi hortum testini uygulaman :)

Eğer tazyikli su ile yıkatıyorsan fitillerden alması muhtemel.

Tazyikli suyla kendim yıkıyorum makine ile buda dediğinize uymakta.

fitilin arasına toz kir birikip çamur gibi oluyor ve suyun ilerlemesine sebep oluyor. Fitilleri temizleyip würthün fitiller için olan silikonunu uyguladıktan sonra düzelmişti. Aynı olay sağ arka kapıda da vardı, fitillerden de alıyor olabilir. En iyisi hortum testini uygulaman :)

Sol ön ve arka kapı fitillerinin aralarında dediğiniz gibi çamur ve kalıntılar ufak ufak var ben bugün kontrolümde elimle almaya temzlemeye çalıştım rastgele würth'ün fitil ürünü dediğiniz silikon sprey sıkılıp temizlenen koruyuculardanmı? bundansa var ve uyguluyorum.Fitillerin üzerindeki sanırım hava delikleri var oradan ve fitil içinden alacağını sanmıyorum ama fikrinizi merak ediyorum.

Fitil üzerindeki hava deliklerinde almaz, ama o toz-kir zamanla çamurlaşıp fitilin tam oturmasını engelliyor ve tazyikli suyu basınca direk içeri giriyor. Tabii illaki oralardan alacak diye bir şey yok, ihtimal sadece. Önce kaynağı bulmak için birisi suyu gezdirirken aracın içine el feneri ile girip bakmak lazım.

Fitil üzerindeki hava deliklerinde almaz, ama o toz-kir zamanla çamurlaşıp fitilin tam oturmasını engelliyor ve tazyikli suyu basınca direk içeri giriyor. Tabii illaki oralardan alacak diye bir şey yok, ihtimal sadece. Önce kaynağı bulmak için birisi suyu gezdirirken aracın içine el feneri ile girip bakmak lazım.

Valla her msj'ınızda teşekkür etmek istiyorum çünkü bilinmeyen birşeyle ilgileniyorsunuz :) biraz önce ıslak mendille fitil kenar ve aralarındaki birikintileri iyice temizledim. Fitillerde yırtık yada deliklerinde deformasyonda yok onada baktım. Yarın aracı yıkayacağım öncesinde bugün zaten muhtemel yerlerine baktım ıslaklık acısından yarın yıkadıktan sonra bir kere daha kontrol edicem.

Klima su tahliye borusu araca önden bakıldığında sol tarafta kalan ince uçlu bir borumudur?.. (Corsa C)

Klima su tahliye borusu araca önden bakıldığında sol tarafta kalan ince uçlu bir borumudur?.. (Corsa C)

Evet önden bakıldığında solda kalıyor, hatta çekince çıkıyor 5-6 cm lik lastik bir hortum, ucu boşta diye hatırlıyorum.

Evet önden bakıldığında solda kalıyor, hatta çekince çıkıyor 5-6 cm lik lastik bir hortum, ucu boşta diye hatırlıyorum.

Abi şimdi resim atıyorum demin çektim tahliye borusumudur diye? eğer yollayacağım resimse tıkanıklığı açmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Bu resim fikir amaçlı tam istediğim yeri çekememiştim.

scaled.php

Bu resimde klima tahliye borusu olduğunu düşündüğüm delik,yandan çekemedim

scaled.php

Benim aracım dizel yeri farklı olabilir, resimden tam anlayamadım, üzerinden zaman da geçti, yarın servise uğrarım liftte corsa olursa çeker yollarım resmini!

Geri