Pasaport ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ern1402

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende bu eski pasaportlardan var , abd ye gitme durumum var . Yanlız pasaportumun süresi doldu yeniden uzatım ancak pasaportum eski pasaportlardan siyah kaplı olanlardan.. Ve pasaportu ılk 2009da aldım süresinin uzatılması ıcın bos sayfası cok , acaba bu pasaportlar hala gecerlı mıdır ? Ben 10senesi dolmuyan pasaportların gecerlı oldugunu duydumda tam olarak net bilgim yok ona göre gidip uzatıcam yada yenısını alıcam ankaradan ...

çoğu ülke eski pasaportları kabul etmiyor artık.sonuç olarak uzatmak içinde olsa emniyette gidip zaman harcayacaksın.en iyisi yenisini al.bu ara randevu almadan gitme eski sistem değişti randevusuz kabul etmiyorlar.ve parmak izini daha önce aldırmadıysan randevu aldığın gün biraz erken git ve parmak izini aldır sana zaman kazandırır

Serhatın da dediği gibi artık çoğu ülke çipsiz pasaport kabul etmiyor kesin abd de kabul etmiyordur.

Yeni pasaport çıkartma işlemi eskisi gibi gir işlemi yap çıkart değil. önce internetten randevu alman gerekli yaklaşık 15 gün sonrasına gün veriyorlar. en tenha olan beykoz eminiyeti 1 haftaya verir. randevü aldıktan sonra panoramik fotoğraf çektir herhangibir bankaya da pasaport ve kaç yıllık istiyorsan o kadarlık harç yatırman gerekli. Yeni sistem bu.

Ee bu deftere o kadar parayı boşuna verdik yani :(

Ben ay basinda yeni pasaport aldim senle ayni durumdaydim. Eskisini kesinlikle uzatmiyorlar dogurusu benim ki eskiydi ama bos sayfalari vardi.
54 tl yeni pasaport bedeli aliyorlar arti kac senelik istiyorsan artik 10 senelik verebiliyorlar soylede bir durum soz konusu yeni pasapor aldin 1 senelik suresi dolunca tekrar yeni pasaport almak durumundasin uzatilmiyor...

işlemler ilden ile değişiyor, yoğun olan illerde süre uzuyor, panaromik resmim hazırdı, Adana ilinde 45 dk. da tüm işlemlerim bitti, 1 hafta sonra ptt kargo ilede pasaportum geldi. bu arada randevu almadan gitmiştim..

ABD mutlaka biometrik pasaport istiyor.Eskisini sadece önceki vizeler için yanına iliştirebilirsiniz.
Yeni tip pasaport almışken 10 yıllık almak mantıklı geldi. 300 küsürdü sanırım defter masrafı ile beraber.

abd gidiyorsan eski pasaport kesinlikle geçmez biometrik pasaportlardan çıkartman lazım

foto panoromik değil biometrik olucak :)

amerika vizesi için 5*5 cm ölçüsünde oluyo, aynı şekilde pasaport içinde öleydi.. ben 2 3 ay önce aldım ama değişmişte olabilir , çünkü sisteme yeni geçtiler fotoları makineye taratırken sorun oluyo falan..

aslında geniş bilgiyi google a e-pasaport yazarak öğrenebilirsin, o şekilde resmi bir site var..

10 senelik pasaport 300 lira gibi bişeydi.. bir senelik alırsan 145 ' e geliyo :) tercih senin..

ben fatih emniyetinden almıştım, aşırı izdiham vardı iyiki randevu almışım dedim.. ankarayı bilmem ama istanbul için randevu şart gibi bişey.. bu arada sitede yazıyo ama parayı cüzdan bedeli ve kaç yıllık istiyosan ona göre harç bedelini ziraat bankasına yatırıyosun

faydası olursa;

tarama0002fl.jpg

Geri