parke döseme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

copcu06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar evin salonundaki parkelerin cilasi bayagi eskidi herhangi bir bozukluk kirik cikik yok bu parkenin üzerine laminat parke dösenirmi

Tabiki döşenir.

Hatta evi komple yapan var(işyerindeki bir abimiz holdeki, mutfaktaki fayans üstüne yaptı). Yani holdeki fayans üstüne, mutfağa, odalara yapılır. Birde odalar, hol, mutfak yüksekliği eşiksiz aynı hizada ise dahada hoş durur.

Dikkat edilecek husus oynayan fayans, parke olmaması, mermer kapı eşikleri varsa sökülüp zeminin aynı hiza olması ve fayans süpürgeliklerinin sökülmesi gerek.

Nette bolca bilgi var, kolay gelsin.

Son düzenleme:
Olmasına olur ama tavsiye etmem. Hakiki ahşap parkenin yerini hiç bir şey tutmaz, ayrıca zamanla sert tabanlı terlikle evde gezerken çıkan ayak seslerinden rahatsız bile olabilirsiniz. o nedenle mevcut parkelerinize sistire yaptırıp üzerine kaliteli bir vernik attırırsanız parkeleriniz ilk günkü gibi olur.

Olmasına olur ama tavsiye etmem. Hakiki ahşap parkenin yerini hiç bir şey tutmaz, ayrıca zamanla sert tabanlı terlikle evde gezerken çıkan ayak seslerinden rahatsız bile olabilirsiniz. o nedenle mevcut parkelerinize sistire yaptırıp üzerine kaliteli bir vernik attırırsanız parkeleriniz ilk günkü gibi olur.
benim oturdugum ev belediyeye ait yani kiraciyim,bes sene önce eve gecerken tadilat yapilirken calisanlarin büyük bir alet ile zimpara yaptigini gördüm aradan bes sene gecti simdi yeni cila atmak icin tekrar zimparami yapmak gerekli yada daha kolay yolu varmi

benim oturdugum ev belediyeye ait yani kiraciyim,bes sene önce eve gecerken tadilat yapilirken calisanlarin büyük bir alet ile zimpara yaptigini gördüm aradan bes sene gecti simdi yeni cila atmak icin tekrar zimparami yapmak gerekli yada daha kolay yolu varmi

Hah işte tam olarak sistre denen olay o, büyük bir alet ile zımparalamak. Cila atmak için önce yüzeyde mevcut kalıntıların temizlenmesi gerekiyor. Benim bildiğim daha kolay yolu yok, ve çok pis iştir, deli gibi talaş tozu olur her yer, eşyalı ev için büyük tehdit, çok iyi sarıp sarmalamak gerekiyor eşyayı :)

Savaş abiye tamamen katılıyorum, hakiki ahşap parkenin yerini tutmuyor laminant parke.

sadece cila çıkarılacaksa ısı tabancasıyla cila ve boyalar çıkar

Yeni tip sistire makineleri filitreli ve toz torbalı, öyle eskisi gibi toz falan çıkmıyor.

Yeni tip sistire makineleri filitreli ve toz torbalı, öyle eskisi gibi toz falan çıkmıyor.

Filtreli ve toz torbalı ha, "Tıp ne kadar ilerlemiş" diyesi geliyor adamın :)

Şaka bir yana, vuracaksın sistreyi, vereceksin cilayı, sonra bakıp bakıp diyeceksin "iyi ki varsın ahşap parke"

Ahşap parke üzerine lamine çok büyük oranda "downgrade" olur :)

Size sistre + yeni cila gerekiyor.

Geri