park halinde araç bağlama !!

red-star

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaslar Bacanağımın aracını benim evim önünden çekip bağlamıslar. aracın 3-4 aydır muayenesi yoktu,aracı bizim evin önüne bıraktı gece ve ertesi gün aracı evin önünden çekmişler.yedi emin otoparkına gittik aracı ne hakla cektiniz diye,aracın muayenesi yok,trafikten men görünüyor ondan cektik dedi polis.arac park yapılmazz yerde değildi,trafikte seyir halinde değildi,hacizli değil çalıntı değil,ev önünde park halindeyken polisler plakayı sorgulatıyor muayeneden dolayı menmiş o nedenle cekiyorlar. bu nasıl bi sistem nasıl yasa!!! belki durumu yok,belki adamın işleri bozuk,muayene yok die zaten trafiğe çıkılmıyo araçla!!! BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI YARDIM LÜTFEN !!!

Araç bacanaginizin kendi adina ise hareket etmediği yani trafikte seyir halinde olmadan bağlayamazlar. Fakat araç başkasinin adinaysa o kişi bağlatmiştir...

aracı kafalarına göre çekmezler sanmıyorum işleri güçleri yokda aaa dur bakıyım şu aracın plakasını sorgulatalım demezler.. ya birisi ihpar etmişdir yada arkadaşın dediği gibi ruhsat sahibi bacanağınız değilse gerçek ruhsat sahibi bağlatmışdır..

ya ısterlerse bı sekılde kaldırıp goturuyorlar , bagdat caddesınde polısler cok plakadan kbt tarzı ıslem yapıyor .. benımde park halındeyken kaldırıp goturmuslerdı

Böyle bir olay daha öncede yaşanmış ve buraya konu olmuştu. Nasıl oluyor tam bilmiyorum ama muaynesiz araçları park halindeyken de çekiyorlar.

Bacanağınızın ikametgah adresi sizin eve yakın değilse bu durum aracın kullanıldığına işarettir. O nedenle çekilmiş olabilir.

ya ısterlerse bı sekılde kaldırıp goturuyorlar , bagdat caddesınde polısler cok plakadan kbt tarzı ıslem yapıyor .. benımde park halındeyken kaldırıp goturmuslerdı

bağdat caddesi çok doğal çok merkezi bir yer zaten polisler orda çekicek araba arıyor normal mahalle sokak yani çekicinin yolunun bile düşmiyceği yerlerden çekilmesi çok ilginç..

sizinki biraz şansızlık olmuş ama yapıcak bir şey yok geçmiş olsun. çok gecikmeden muayneyi yaptırın otopark parası işlemesin.

Genelde 155 ihbar hattına veya bölgenin polis merkezine, hatta valiliğe mail yolu ile sokağımızda terk edilmiş, sahibi olmayan veya şüpheli park halinde bir araç var şikayetleri çokca yapılıyor.. Gerek ihbar nedeni ile gerek valiliğin yazılı emri ile polis mecburen aracı inceliyor.. sorgusunu yaptığında da aracın trafikten men olduğu görülmüş ise bu nedenle çekilmiş olabilir... Polis hiç bir zaman keyfinden veya aracın sürücüsü aracın yanında olmadan araç sorgulaması yapmaz, yaparsa elinde patlar.. (şöyle düşünelim, polis keyfiyetten aracı sorguladı ki sorgulamaz çünkü; diyelimki sahibi veya kullanıcısı başında değil.. araç çalıntı çıktı.. bu durumda hırsız veya şüpheli bulunamayacak, veya polis pusu atacakki aracı kullanan taki aracın başına gelene kadar, ne yapacak polis ? bu tür olaylarda büyük sıkıntılar meydana geldiğinden polis kesinlikle keyfiyetten aracı sorgulamaz..)

Muaynesiz arabayı ilk seferinde bağlamazlar ilkinde ceza 1 haftalık süre verirler ikincisinde direk bağlarlar. O işte başka bi iş olabilir

Geri