Parça ömüleri????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _volkan_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
servisin ismini teşir etmek kötü olmazmı (peşimize düşmesinler sonra faiili mechul yada b.. yoluna yolculuğa çıkmayalım sonra)
Olmaz olmaz. burada biz biz bizeyiz. Aramızda yabancı yok. Öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanın. Her yağ değişiminde yağ filitresi rutin olarak değiştirilir. Hava ve polen filitreleri kağıttan yapıldığı için kışın nemleniyor, bu nedenle özelliğini kaybedebiliyor. Yaptığım kilometreye bakmadan her sene bahar aylarında polen filitresini mutlaka (vectralarda kolay olduğu için kendim) değiştiririm. Hava filitresini yıkanan tip aldığım için o dertten de kurtuldum. Ölçü olarak vereyim özel serviste GM yağ+yağ filitresi+4 adet GM buji= 95 YTL. İşçilik almadılar. Yetkili servisler işçilik ücretlerinin fazla olması nedeniyle özel servislerden maalesef pahalı. Buna karşılık orjinal parçaların bazıları da ucuz. Yani paranın çoğu işçiliğe gidiyor. (Servisten memnun kalmadıysanız başka bir yetkili servise gitme hakkınız var, oraya gitmek zorunda değilsiniz.)

doğrudur ilk bakımda bendende ücret almışlardı ama hatırlamıyorum şimdi o almaya gittiğimizde bide anahtar parası vermiştik uyuz oldum adama arabayı aşşaya getirdi diye para aldı 2005 te 50ytl vermiştik

aman tanrım abi resmen adam deynekçilik yapmış rezillik. üzüldüm senin adına ayrıca kızdım keşke vermeseydin. Savaş abi bu arada açıklamaların içinde çok saol. servis balkan bu arada.

Savaş bey şu yıkanın tip hava filtresi dediğiniz mevzuyu açarmısınız? Nasıl bişeydir, fiyatı nedir. kullanım ömrü nedir. Teşekkürler..

Savaş bey şu yıkanın tip hava filtresi dediğiniz mevzuyu açarmısınız? Nasıl bişeydir, fiyatı nedir. kullanım ömrü nedir. Teşekkürler..
Hava filitresini 2006 yılının sonunda yetkili servisten 120 YTL ye almıştım. Green marka. Reklamlarında % 18 lere varan yakıt tasarrufu vaat ediyor ama bence % 10 ları geçmiyor. 7.000-10.000 km de bir yıkanıp tekrar takılıyor. 100.000 km dayanıklığı olduğu iddia ediliyor. En iyi tarafı kağıt olmadığı için nemlenme yapmıyor. 100.000 km yi ortalama 7.500 km böldüğümüzde 13 çıkıyor. Hava filitresinin tanesi 15 YTL olsa 15x13=195 YTL ediyor. İlgilenirseniz ibsmotorsport.com (Ankara Balgat'ta). Oradan belki daha ucuza alınabilir.

Teşekkür ederim. Eğer %10 yakıt tasarrufu sağlıyorsa çok iyi

Teşekkür ederim. Eğer %10 yakıt tasarrufu sağlıyorsa çok iyi
2000 motorlar için bayağı iyi değer sayılır. Uzun yolda serbest gidişle km 20 kuruş yakıyor. Ankara-İzmir arası 600 km 120 YTL ye gidiyorum. 1600 cc lerde yakıt tasarrufu daha az olabilir.

Geri