Değerli abilerim, kardeşlerim hepinize iyi günler dilerim. 2000 model Opel Corsa B 1.4 GLS otomatik aracım 2 gün önce rutin yağ bakımları için sanayideydi. ARacımın yağ bakımları yapıldı aynı zamanda fren disk ve balataları değiştirildi ve aracımın gaz pedalı zaman zaman takılı kalması sebebiyle gaz teline bakıldı yağlandı. Buraya kadar herhangi bir problem yok. Araçla sanayiden çıktığım anda araç arıza lambasını yaktı. Aracı cihaza bağladığımızda P0412-Air Control Solenoid Valve Low Voltage. Not Present gibi bir arıza verdi. Ustanın söylediğine göre "bu bir hava valfi bu model araçta zaten bunu bulmak zor oluyor yan sanayileride pek iyi değil. Böyle kullan bir şey olmaz dendi fakat lamba hiçbir şekilde sönmüyor ve haliyle bu durumda insanı tedirgin ediyor. Araç sanayiye girmeden önce herhangi bir arızası yoktu dolayısıyla frenlere herhangi bir işlem yaparken bir şey olmaz ama gaz telini kontrol ederken ve yağlarken kaput içinde biraz işlem yaptı usta. Bunu yaparken devrede bir yere dokunmuş bir soketi çıkartmış veya bir kabloya zarar verilmiş olabilir dolayısıyla belki sorun valfi değiştirmeme gerek kalmadan çözülebilir diye düşünüyorum. Ama iki ustaya gittiğimde de ikisi de kaputu dahi açmadan cihazdan arızayı okuyup Valf değişecek, bulamayız, bulsakta iyisi olmaz, boşver böyle kullan bir sorun olmaz dediler. Araçta sekonder hava sisteminin pompası çalışıyor bunda herhangi bir sıkıntı yok aracı sabah çalıştırdığımda soğukken pompa devreye giriyor ve arıza lambası yanmıyor. Pompa devreden çıktığı anda lamba yanıyor.
Siz değerli abilerim ve kardeşlerimin fikirlerine ihtiyacım var. Bu arıza lambasını nasıl söndürebilirim? Araçta tam olarak nereye bakmam gerekir. Yani bahse konu sistemin devreleri veya soketleri tam olarak nerededir? araç konusunda uzman değilim. Fakat basit bir elektrik devresi hatası olduğunu düşünüyorum valfte veya pompada herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Bu konu özelinde vereceğiniz her bilgi ve fikir benim için son derece önemlidir. Yardımlarınızı bekliyorum hocalarım.
Herkese tekrardan iyi günler, iyi haftalar dilerim.
Siz değerli abilerim ve kardeşlerimin fikirlerine ihtiyacım var. Bu arıza lambasını nasıl söndürebilirim? Araçta tam olarak nereye bakmam gerekir. Yani bahse konu sistemin devreleri veya soketleri tam olarak nerededir? araç konusunda uzman değilim. Fakat basit bir elektrik devresi hatası olduğunu düşünüyorum valfte veya pompada herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Bu konu özelinde vereceğiniz her bilgi ve fikir benim için son derece önemlidir. Yardımlarınızı bekliyorum hocalarım.
Herkese tekrardan iyi günler, iyi haftalar dilerim.