p0299

alistar1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar,
Opel astra 1.6 turbo 180 beygir araca sahibim.
Aracı zorladığımda özellikle klima açık rampada "aracınızı en yakın servise götürünüz" uyarısı çıkıyor. bilgisayara bağlandığında ise p0299 motor eksik takviyesi arızası yazıyor.
Aracı birkaç farklı ustaya gösterdim. Biri turbo çatlak dedi, birisi turbo çatlak değildir dedi. Benim de kafam karıştı.
1.4 turbolarda salyangoz çatlağı oluştuğunu gördüm. ancak 1.6 turbo için böyle birşeye rastlamadım.
sizce sorunun kaynağı salyangozun çatlak olması mıdır?

LPG'li araçlarda da olabiliyor. Yol (afr) ayarı ile geçebilir ama turbo çatlak olma ihtimali de var tabiki, açıp bakmadan anlamak zor.

Belki yolda arıza oluştuğu anda diyagnostik ile sensör verilerini inceleyerek de anlaşılabilir bilemiyorum, sadece akıl yürüttüm [emoji6]

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20180918_165159.webp
serviste cikan hata kodu bu 2011 astra 1.4 turbo aracin turbo cikis hortumu yeni degisti 30 km sonra takrar servise goturun hatasi cikti serviste cikan hata ve kodu resimdeki gibi araba serviste yarina bakilacak cozum onerilerinizi bekliyorum tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: tuleybihayat
Ekli dosyayı görüntüle 1544
serviste cikan hata kodu bu 2011 astra 1.4 turbo aracin turbo cikis hortumu yeni degisti 30 km sonra takrar servise goturun hatasi cikti serviste cikan hata ve kodu resimdeki gibi araba serviste yarina bakilacak cozum onerilerinizi bekliyorum tesekkurler
Var mı gelişme?

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyayı görüntüle 21577
Aynı hata kodlarını bende alıyorum. Acaba sorunu nasıl cozdunuz ?

Aynı hata kodlarını bende alıyorum. Acaba sorunu nasıl cozdunuz ?
turbo valfine göz at ilk etapda temizlik yap diğer sebeb turbo arızası bakımı gelmiştir km ye göre belkide

Geri