P0141 ısıtılmış oksijen arızası (Astra H)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan planner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

planner

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçenlerde giderken motor arıza lambasının yandığını fark ettim. Aracım 23bin km'dir lpgli ve hiç yandığını görmedim. LPG taktırdığım yerde hem filtre değiştirdim hem de koda baktırdım. 2 adet kod görünüyordu.

-P0141 ısıtılmış O2
Isıtıcı arıza B1 S2 ve

-C1F00 araca özel arıza kodu.

Lpgci bunun lpg ile ilgili bir arıza olmadığını, şimdi sileceklerini, tekrar ederse servise başvurmamı söyledi. Arızalar silindikten sonra hemen yanmadı ama bir otoparkın rampasında dur kalk halinde iken zorlanınca tekrar yandı. Daha servise göstermedim, halen lamba yanıyor. Bu arıza nedir hiç karşılaşan varmı? Bu arada araç 2004 Astra H Twinport 105 hp.

öncelikle araştırmalarınızda kolay gelsin size.
benimde birkaç defa yokuş çıkarken arıza lambası yandı ama 15-20 saniye sonra söndü. vakit bulup gidemedim henüz, çokta önemsemedim ama bir yandan da merak ediyorum.
forumda bir konu okumuştum ama bulamadım daha sonra. siz nedenini bulabilirseniz ve burda paylaşabilirseniz sevinirim. bende o2 sensöründen kaynaklandığını düşünüyorum ama emin değilim sadece tahmin...

Aracın performansında falan da bir değişme olmadı. Bakalım ne çıkacak :)

aynen çekişinde yada çalışmasında hiçbir değişiklik olmuyor sadece o ışık kısa bir süre yanıp sönüyor. bana kalırsa tek etkisi yakıtın artması oluyor. ben 20 kuruş civarı yakıyorum bu şartlarda sanırım o durum ortadan kalksa 17-18 kuruşa kadar düşer...

Ben bu ara çok kullanmıyorum arabayı ama pek sönecek gibi durmuyor. Hatta bir süre benzinde de kullandım, bir 10 km kadar sönmedi.

Arkadaşlar sorun ne olabilir, bir fikri olan varmı?

Herhalde daha önce benzer birşey yaşayan yok. Zaten önümüzdeki günlerde yıllık bakımı vardı, baksınlar bakalım.

Bugün servisi aradım oksijen sensörü varmış. 2 tane. Onlar kontrol edilecekmiş, ucu yanmış ve okumuyor ise değişecekmiş. 200 lira gibi tahmini fiyat söylediler. Astra H oksijen sensörü değiştiren varmı arkadaşlar? Kaça patlar bize?

Arkadaşım internetten yazılanlara fazla kafa yorma araban aslan gibi.Lpg ayarını iyi yaptırdığın sürece bir daha yanmaz.Ayarı iyi yapan bi yere götür aracı.Bende çok yandı astra h ların çoğunda bu ışığın yanması.

Cumartesi baktırdım. 2 sensörden biri gidikmiş. Parça + işçilik 330 tl fiyat verdiler. garantisi de yok, tekrarlaması konusunda. o yüzden şimdilik yaptırmadım.

Geri