Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadasım o lınke bakarsan opel ozel servıslere yedek parca ve destek hızmetı sunuyor yanı parcayı benden al acentaya gıtme anlamında calısmak ıstıyor bunun garantıyle alakası yok bence Opel Teknik Servis & parçalar ile ilgili detaylı bilgiyi alabılıyorsun yada katalog ıstıyorsun parcalarla ılgılı uyelık abonelık var hepsı paralı ozel servısler ıcın
arkadaslar bakiniz birseyi anlamak istemiyorsunuz... bu soylediklerimi ben ruyamda gormedim... bir ara forumda bir avukat arkadas bu bahsettigim sey ile ilgili bir yazi sunmustu ama ne yazik ki aradim bulamadim o konuyu... inanin boyle bir sey var ama kapsami nedir bilmiyorum... bir tuketici haklarini koruma davalarina bakan arkadas olsa da sorsak... iyi bir arastirma istiyor bu husus... bu ayni sony bayisinden urun alip da sadece sony degil diger markalarin da tamir ve bakimini yapan servisler gibi calisiyorlar... misal ben kemalpasa da oturuyorum ve buradaki bir elk. esya servisi ayni anda hem philips hem sony hem next uydulari ,king vs gibi markalarin yetkili servisi... analdiniz mi bir mali satmakta markanin bayiligi kisitlamasi normaldir ama bakimi icin sinirlama yapamaz iste bu yuzden acilan haksiz rekabet konulu davalarin birisinde bu karar verilmis ve yururluge de 2007 ocak itibari ile girmis olmasi lazim... bunun burda uye olan bir avukat arkadas yazmisti animsadigim kadari ile...
Opel'in resmi sitesinde yazan ozel servisler ve parca temini sanirim garanti suresi dolmus araclari ilgilendiriyor. Sunu da ozellikle unutmamak lazim. Turkiye piyasasina yeni gelmis bir arac hakkinda ozel servis ne kadar bilgili olabilir ki? Mesela C'mon yeni bir arac. Kim isterki ozel servise gidip servis elemaninin kendi aracinda tecrube yapmasini. Bu yuzden hep beraber ama isteyerek ama istemeyerek yetkili bayi servislerine gidiyoruz. Ama garanti surem bitince bende unuturum buyuk ihtimalle yetkili servis yollarini
garanti suresi dolan araclar da olsa siz baska bir servis ile rekabet etmek ister miydiniz? bu gibi durumlarda aracin garanti suresini uzatir bakim araligini kisaltirsiniz boylece daha fazla arac bakma ve daha fazla parca degistirme imkaniniz olur... bu satis stratejisi olamaz bence... aracina daha fazla guvenme ile alakali bir olay da degildir bu... zaten garanti de de olsa deigisimi yapilan pacalar kullanimla asinma sonucu olanlar degil ki... garantinin kapsamini daraltarak gene uzatir ve araclari zorunlu olarak servise baglayabilirsiniz... ne demek yani garantisi biterse biz araciniza bakmayiz... yahu bu arac sadece ilk iki yil icinde mi uretime bagli hata cikartiyor... madem oyle 6 yil ve onur boyu garanti veren markalarin kafasi basmiyor mu da o riske giriyorlar... formula gibi isi asmis olan platformlarda bile arac daha start almadan bozulabiliyorsa bizim araclarimizin bozulmasi da normaldir bu da garantiyi sadece iki yil ile sinirlandirmanin yanlisligini ortaya koymaz mi... hadi kronik dedigimiz arizlarin hepsi bir aracta ilk yil olustu ve ikinci yil hic olmadi o zaman bosu bosuna servise bakim icin fazla para vermis olmuyor musunuz? egitimli personelin serviste oldugunu bile bile ne diye ozel servislere guveniyorsunuz ya da sadece yetkili servise garanti suresince guveniyorsunuz... nihayetinde yetkili servis parca garantisini devamli olarak veriyor... ayni aracin garantisi bitse de degisen parcaniza garanti hala mevcut... var mi oyle tak parcayi bozulsun sonra da araciniz garanti disi yapacak birsey yok... tum servisler yaptigi isin arkasinda durdugu icin tercih edilir... istedigi kadar garanti bitti desin eger birisi bir bakim yapmis ve bunu da resmi olarak belgeleyebilmisseniz garanti olmadan hak talep etme hakkimiz yok mudur zaten... konu cok dagildi... ayni kasko gibidir bu is... bir yil boyunca kaza yapmazsiniz ondan sonra da kaskoya verdiginiz paraya yanarsiniz ama ya yaparsaniz diye de mutlaka kasko yaptirirsiniz... iscilik maliyeti fazla olsa da her bakimdan sonra yapilan bakim kapsamina garanti vermek zorundadir servisler...bunun artisini goz ardi mi ediyorsunuz... misal trigeri bilmediginiz bir ozel serviste degistirdiniz ve bundan dolayi arac ariza yapti motor dagildi vs... bunun bakiminin eger o serviste yapildigini kanitlarsaniz hic bir masraf olmadan acar davanizi alirsiniz paranizi e o zaman yetkili servisin verdigi garantinin artisi nerde kaldi...tuketucu haklari kanununa gore her malin belirli bir donem garantisi vardir her malin oldugu gibi her hizmetin de vardir... kimisi bir gun olur kimisi omur boyu... ben ce iyice bir arastirin derim bu yetkili ozel olayini...
Özel servisin Türkiyede mantığı garanti süresi dolmuş arabaların bakım ve servisidir.Söz konusu yasayı ben görmüştüm ama uygulama açısından zor görünüyor, şu aşamada arabanı opel'in sitesinde olmayan bir özel servise götürdüğünde araban garanti kapsamı dışına çıkacaktır...
rekabet kurulunda alınan bir karara göre (bildiğim kadarıyla) gerekli donanıma sahip özel serviste orjinal parçayla yapılan bakım garantiyi bozmaz. ama uygulamaya geçmedi aslında 2007 yılı başında uygulanmaya başlanacaktı. ama neden başlanmadı bilemiyorum. şu an için bildiğim kadarıyla özel servise giderseniz aracınız garanti dışına çıkar
tessekkur ederiz sn baskan
yasanin var olmasina ragmen ne icin uygulamada farklilik var bunun sebebini arastirabilecek hukukcu forumdasimiz yok mudur?
bir de garanti disi kalabilmesi icin bakimin yapildigi parcalarin garanti kapsaminda olmasi ve de bu parcalara bagli bir arizanin meydana gelmis olmasi lazim... misal balatalar garanti kapsaminda degiller ve istedigimiz yerde degistirebiliriz cun ki balatalarin degismemesi kaynakli bir sorunu opel zaten garanti disi birakiyor ama balata degisiminin hizmetinde bir aksaklik var ise mesela gevsek cakilmis ve ya ayarlari tam yapilmadan musteriye teslim edilmis bir aracin balata kaynakli hasara ugramasi gibi, iste o zaman garanti devreye girer... demek istedigim garantinin kapsamina almadigi herseyi baska servislerde degistirebiliriz ama bu servislerin hizmeti kusur olusturursa o zaman sorumlulugu opelin kabul etmemesi gayet dogaldir... bu hussus ta da eger ozel servisin degisim esnasinda ve ya sonrasinda kusurlu oldugunu belgelerseniz zaten satis esnasinda verilen garanti denilen olay askiya alinir ve ozel servis de yapmis oldugu hatanin sonucuna kanunlarin belirttigi olcude katlanmakla yukumlu duruma duser bu katlanma yukumlulugu de illa ki aracin garantili olmasina bagli degildir... mesela ben lastiklerimi baska bir serviste degistirdim... ford servisi yapti degisimini ama yaparken opeli arayarak lastik basinc sensorlerine zarar vermeden nasil degisim yapilacagini danisti oradan kimse de ford degistirirse araciniz garanti disi kalir ve ya bu aracin tekerlekleri baska serviste degismis lastik basinc sensorleri devre disidir diyemez demediler de zaten ve benim aracim halen garanti kapsaminda egr degisimi map sensoru degisimi ve de hiz sbt onarimi gordu...lastik degisimine bagli bir sorun aracta olusursa zaten servis bunu garanti kapsamina sokmaz kendisi degistirse gene sokmaz...
yaniliyor muyum arkadaslar...