özel mülkte park yasağı ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokalp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
11465183868344833719549.jpg

11465183868354833719549.jpg

arkadaşlar sizce üniversite içinde yapılan bu şey yasal mı ? yani gelip tekerime kelepçe bağlaya bilirlermi başıma gelmedi ama insanların arabaları hep bağlanıyor şimdi stepneyi çıkarıp taksa bu kız :D(takabilirse tabi :) ) götürüp kestirse haksız mı ? çok ilginç bi uygulama var bizim okulumuzda.

Son düzenleme:
odtüde de vardı boyle bi uygulama direk kilit takıyolarlardı :)

Valla bizim okulda (Bilkent üniv.) hiç böyle birşey görmedim ama eğer benim başıma böle birşey gelirse dediğiniz gibi stepneyle devam etme olasılığım baya bi yüksek:D

bizim burda zamanında park yeri yüzünde silahlar çıkdı arabalrın kaportaları çizildi lastikleri yarıldı yani diyiceğim bu tip tatsızlıklar olucağına ceza kessinler daha iyi ..

resmi mülkde belediye izni olursa tabiki adamların hakkıdır sonuçda adam milyon dolarlar verip bir arsa alıp üstüne tesis kurmuşsa o arsa üstündeki bütün her parselinde söz hakkı vardır..

bu uygulama ingilterede çok yaygın yapılmakda hatta orda belediyeler sokakları özel şirketlere parselletmişler.

11465183868354833719549.jpg

Bu özel mülkte otopark var mı yok mu bilmiyorum ama yaya kaldırımlarına başkaları araç park ettiğinde, kaldırımlarda arabalar yüzünden yürüyemiyoruz diye kızdığımıza göre yaya kaldırımlarına park yasağı olmalı. Bu kurum neresi bilmiyorum ama, yeterli otopark yapılabilecek bir alanı olupta otopark yapmıyorsa bu o kurumu yönetenlerin ayıbıdır. Otopark mevcut ise bu tür araç park edilmeleri de affedilmemelidir. Çalıştığım kurumda 4-5 tane üstelik ücretsiz otopark olduğu halde millet daha az yürümek veya çalıştığı ofisten arabasını görebilmek için araçlarını yol kenarlarına, hatta acil hasta girişini bile engelleyecek şekilde araç park ederlerdi. Sıkı denetimler sonucu engellendi. Herkes her istediği yere araç park etmemeli ama bunun yanında kurumlarda yeteri kadar otopark alanı yaratmalıdır. Mevcut otopark sahalarını kullanmayanları eleştirdiğim kadar otopark alanı yapmayan kurum ve kuruluşları da şiddetle eleştiriyorum.

Şu an bizim okulda otopark yok yıktılar yeni bina yapıyorlar. Yeni otopark açılana kadar acıbadem sokaklarını parselledik :D

Kaldırım ne zaman özel mülk oldu..?

ben yakında sana odtüdeki kilidin resmini çeker koyarım. bunda yine tekeri söküp stepneyi takabilirsin. bizimkilerde bijonlara bile ulaşamıyosun.:mad: ama cezası çok bişi değil allahtan. 10 liralık "bağış makbuzu" :D

Geri