ÖTV Öncesi Fiyatlar

biz 36.500 e almıştık.. bizim aracın liste fiyatı 42 milyardı.. o listeyeyle değerlendirmek yanlış olur..

Evt uyanık bayiler ötv indiriminin 2. haftası zam yaptılar. 1. hafta alanlar karlı.

Bayiiler değil direk GM den fiyat listeleri geldi. Yoksa bayiler toplaşıp kafalarına göre fiyat veremezler.

İnternette 2008 fiyatlarına ulaştım.

http://www.otodiyari.com/Otomobil-Fiyatlari/Opel-Fiyat-Listesi.html

Bu fiyatlara göre
Astra HB CDTI HB 38.300
Metalik Renk 806
Spor Paketi 1.082
2008 de, şu anda bize 35500 liste fiyatı verilen aracın liste fiyatı 40.000 civarıymış arkadaşlar.

Tabi bende bu sitenin yalancısıyım. Geçen sene araç alanlar daha iyi bilirler.

NOT: Elegance paket ile Spor paket birbirini karşılamıyor biliyorum ancak en çok satan bu pakette olduğu için bu örneği verdim.

Üşenmedim internette araştırma yaptım.
1 Nisan 2009 tarihinde bir arkadaş 37500 tl ye dizel easytronik cosmo almış.
Şimdiki liste fiyatı 42.776 (xenon paketi dahil) daha önce xenon paketi 1800 civarına satılıyordu. Onu çıkartsanız bile 40.000 in altına düşmüyor.
Kısaca adamlar bazı model ve donanımlarda eskisinden bile fazla fiyat koymuş oluyorlar.

elegance pakette sport pakete ek olarak.. yağmur , far sensörleri , aux cıkışı , sürücü koltugu bel destegi ve kolçak eklenmiş sanırım..

birbirinden cok uzak paketler degil.. denk sayılır..

ötv ilk zamanı aldım 33500 tl şimdi 35700 tl 2 bin fark geldi üstüne enjoy elegance 1.3 cdti

Ben çingene pazarlığı ile 35000 e anlaştım. Bekliyorum aracı.
O halde o kadar da büyük farklar söz konusu değil. 1.500 tl gibi bir fark var araç fiyatında. 4000 tl yerine 2500 tl ötv den kazançlıyız demekki.

2007 nisanda 1.2 easytronic c'monu 26.900 e almıştım. şu an liste fiyatına göre 26.584 + 550 metalik renk aynı fiyata geliyor yani ortada ötv indirimi falan yok

yılbaşından önce bir arkadaş astra cdti enjoy spor paket metalik siyah+boya koruma+kartel muhafazası+geri park sensörü ile birlikte 31.500 lieraya almıştı.

Geri