Otomatik Vites Vectra Cd

cptdeniz 55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar daha önce 1997 model vectra 1,6 gl modelı aracım vardı 2 sene kullandıktan sonra maddı sıkıntılardan dolayı satmak zorunda kaldım ama sattıktan sonra acayip derecede pişman oldum neyse suan durumu toparladık bıraz ve tercıhım yıne vectra olacak ama sunroof lu olsun ıstıyorum nette bakınıyorum her gun sunroof lu vectra lar çoğunlukla cd kasalarda ve bunlarında hemen hemen hepsi otomatik vites
merak ettiğim ve fikirlerinizi almak istediğim olay şu dur ki ben daha önce hiç otomatik vites araç kullanmadım
1-acaba bu vectra ların otomatik versiyonları nasıldır(rampa tırmanışı fılan manuel vıtese gore farkedermı)
2-otomaik vitesli vectraların kronik şanzıman problemleri varmıdır?
3-cd versıyona lpg takılınca yol bılgısayarında gosterılen yakıt degerlerı devre dışı kalırmı? (ki eğer öyleyse yol bılgısayarının bır fonksıyonu kalmaz heralde)

bu 3 başlık hakkında detaylı bilgi verebılecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.....

arkadaşlar daha önce 1997 model vectra 1,6 gl modelı aracım vardı 2 sene kullandıktan sonra maddı sıkıntılardan dolayı satmak zorunda kaldım ama sattıktan sonra acayip derecede pişman oldum neyse suan durumu toparladık bıraz ve tercıhım yıne vectra olacak ama sunroof lu olsun ıstıyorum nette bakınıyorum her gun sunroof lu vectra lar çoğunlukla cd kasalarda ve bunlarında hemen hemen hepsi otomatik vites
merak ettiğim ve fikirlerinizi almak istediğim olay şu dur ki ben daha önce hiç otomatik vites araç kullanmadım
1-acaba bu vectra ların otomatik versiyonları nasıldır(rampa tırmanışı fılan manuel vıtese gore farkedermı)
2-otomaik vitesli vectraların kronik şanzıman problemleri varmıdır?
3-cd versıyona lpg takılınca yol bılgısayarında gosterılen yakıt degerlerı devre dışı kalırmı? (ki eğer öyleyse yol bılgısayarının bır fonksıyonu kalmaz heralde)

bu 3 başlık hakkında detaylı bilgi verebılecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.....

1-KM si az bir vectra alırsanız sizin için iyi olur...Sorun çıkarmaz...Düzlere göre fazla yakar.(BUNU BİLDİGİNİZDEN TÜP TAKACAKSINIZ TABİ)
Ama CD ler çok güzel araçlardır.

2-Sıfır olsun 2. el olsun araç şans işidir.Bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok.10 yaşındaki bir araç risktir tabi.

3-Tüp ile kullanımda Yol bilgisayarı değerleri değişecektir..Ama yol bilgisayarının diğer fonksiyonları sorunsuzca çalışır.

1-KM si az bir vectra alırsanız sizin için iyi olur...Sorun çıkarmaz...Düzlere göre fazla yakar.(BUNU BİLDİGİNİZDEN TÜP TAKACAKSINIZ TABİ)
Ama CD ler çok güzel araçlardır.

2-Sıfır olsun 2. el olsun araç şans işidir.Bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok.10 yaşındaki bir araç risktir tabi.

3-Tüp ile kullanımda Yol bilgisayarı değerleri değişecektir..Ama yol bilgisayarının diğer fonksiyonları sorunsuzca çalışır.
öncelikle alakanız ıcın tesekku ederım ama hala tatmın olamadıgın konular var......
km nın pek onemı yok aslında kazasız belasız orjinal yıpranmamış olsun yeter. cunku daha once kullandığım vectrayı 290 bın km de aldım 2 sene kullandım 310bın km de sattım piyasa fıyatına ve 5 dakıkalık bı ekspertızle...yanı km pek onemlı degıl aslında ama tabıkı ne kadar dusuk olursa o kadar guzel olur...(tamamen psikolojık nedenı)
manuel vıtes aracta rampada arac sollarken 5 den 4 e cekıp kokleyınce mermı gıbı fırlıyodu bu durum otomatık vıteslı vectra da nasıl olur...yanı ozellıkle rampa çıkışlarında manuel vıtese gore performans farkı olurmu?
bırde yol bılgısayarında yakıt tuketım bılgılerı dısında neler gosterıyor? (dıs sıcaklık sevıyesı harıcınde)

YOL PC : Dış sıcaklık,tarih,radyo cd bilgileri,kronometre,anlık yakıt tüketimi,ortalama yakıt tüketimi,menzil,seyahat sürenizce yaktığınız yakıt ve hatırlayamadığım bir iki şey daha...

Mermi gibi olayına gelince ;mutlaka bir düşük vitese geçince araç ileri fırlar...

öncelikle alakanız ıcın tesekku ederım ama hala tatmın olamadıgın konular var......
km nın pek onemı yok aslında kazasız belasız orjinal yıpranmamış olsun yeter. cunku daha once kullandığım vectrayı 290 bın km de aldım 2 sene kullandım 310bın km de sattım piyasa fıyatına ve 5 dakıkalık bı ekspertızle...yanı km pek onemlı degıl aslında ama tabıkı ne kadar dusuk olursa o kadar guzel olur...(tamamen psikolojık nedenı)
manuel vıtes aracta rampada arac sollarken 5 den 4 e cekıp kokleyınce mermı gıbı fırlıyodu bu durum otomatık vıteslı vectra da nasıl olur...yanı ozellıkle rampa çıkışlarında manuel vıtese gore performans farkı olurmu?
bırde yol bılgısayarında yakıt tuketım bılgılerı dısında neler gosterıyor? (dıs sıcaklık sevıyesı harıcınde)
1991 model 217.000 km de otomatik CD kullanıyorum. LPG kullanmadığım için yol bilgisayarı hakkında yorum yapmayacağım. Otomatik vitesde spor modu var. Oldukça etkili. Sollamalarda çok fazla sorun yaşamıyorum. Çekişi güzel. Yazın şehir içi ortalama 10,5-11 lt kışın 11,5-12,5 lt civarı yakıyor. (yol bilgisayarı verilerine göre). Uzun yıllar düz vitesli araçlar kullanmıştım. Fakat bir gerçek varki otomatikler şehir içinde süper rahat.

Bende 97 2.0 gls otm. araç var.Çok memnunum.

1-Yakıt biraz fazla.Özellikle şehir içinde.Tüp dersen ekstradan 1500-2000 ytl arası değişir

2-1,5 senedir aracımı kullanıyorum.Şanzumanda herhangi bir kusurum ve problemim yok.Tabiki bu şans işi.Gerçi manueldede aynı şansta olman gerek bence
3-tüp kullanırken bilgisayar değerleri benzine göre ayarlı olduğu için değişir

Son düzenleme:
anladım arkadaşlar...
yakıt tuketımı dısında pek fazka bı farkı yok anladıgım kadarıyla ama daha once hıc otomatık vıtes kullanmadıgım ıcın aldıktan sonra pısmanlık yasmak ıstemıyorum sadece malum gunumuzde arac almak kolay ama satıslar bıraz nazlı oluyor....

opel vectra cd çok konforlu ve opelin en sevdiğim aracıdır bugüne kadar.ben amcamdan aldım 78 000 km deydi.otomatik vites aracım 100 km de şehiriçi 11,5 litre yakıyor.bence bu rakam çok değil otomatik 2.0 motor bir araç için.araç çok konforlu.süspansiyonları yol bozukluğunu hiç hissettirmiyor.aynen megane gibi.ayrıca aracın vergiside düşük olacaktır.bana sorarsan tüp olayına girme derim.bu kadar güzel bi aracı tüp ile mahvetme derim.şimdi takarsın 2 gün sonra arıza ışığı yakar.bide 2 milyar para verip korka korka gitmektense benzinle giderim.tabi benim fikrim.

Geri