arkadaşım,
bende almadan önce senin gibi tereddütte kalmıştım...sana birkaç konuda açıklık getirmeye çalışayım...bende çoğu konuyu forumda ve yetkili serviste sorarak öğrendim...öncelikle easytronic vites araçların normal vitesli araçlara göre daha fazla yakıt tüketmesi teknik olarak doğru ama eğer triptronic vitese alışırsan, aracı belki normal vitesden daha tasarruflu bile kullanabilirsin...çünkü bizim milletimiz triptronic vites kullanmasını bilmiyor( bende bilmiyordum) ha babam gaza basarsan çok yakar tabii...ama vites geçişlerine dikkat edersen( ki zor bişey değil) aslında ne kadar büyük bir rahatlık olduğunu anlarsın...
easytronic şanzımanların problemli olduğu her çevrede her fırsatta dile getiriliyor...benimde kafam karışmiştı...ama bunları söyleyenlerin aslında somut bişey ellerinde yok...bu tür arızalar her mekanikte olabilir...yani sen ne yaparsan, onu sana geri verir...örneğin; bu araçlarda el freni çok önemli...arabayı automatic modunda iken geri kaçırmaman gerekiyor...eğer yokuşlu bir yerde oturuyorsan ve arabayı sabah akşam geriye kaçırırsan, bozulur tabiiki...çünkü araç belli bir gücü tekerlere veriyor, ama bu güç aracın geri kaçmamasına yetmiyor...aynı şeyi normal vites araçta yarım debriyaj az gaz ile sabah akşam denersen yine aynı cevabı alacaksındır...bu durumda yani kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar var...bunlara dikkat edilirse bir problem çıkaracağını düşünmüyorum...nitekim bende aracı eşim için aldım...bizim araç 1000 cc 3 silindirli...triptronic vites kullanımını detaylı bir şekilde anlattım ve 40 yıllık düz vites sürücülerinden daha iyi kullandığına iddiaya girerim...çünkü kafasında klişeleşmiş düz vites mantığı yok...dikkat edersen hep triptronic veya easytronic olarak yazdım...çünkü bu şanzıman otomatik şanzıman değil...bu sebepten dolayı bilinmeyenleri çok...ama bence gelecek bu tip şanzımanlarda...eşin için iyi bir seçim olacağını düşünüyorum...saygılar