otomatik şanzıman yağı değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kemal06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba ben ankaradan kemal,98 model 2.5 cdx vectra nın otomatik şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyorum.acaba kaç lira tutar,tahmini olarak ne kadar zamanda değişir,yardımcı olursanız sevinirim,herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum..

süre olarak yarım saat bile sürmez.fiyat hakkında bi bilgim yok fakat işçilik dahil 100 ytl yi geçmez galiba.

Bende aynı şey ile ugraşıyorum ama nereyi aradıysam yağ filtresi yok , ben hala bulamadım.Yarın gene soruşturmaya devam edecegim.Alacağınız yağ 10-15 ytl arası litresi ve dexron II yağ tabanlı bir yağ alın.Filtrede yurtdışında 15 $ civarında burada da olsun olsun 50 ytl.Ortalama 150 ytl gibi bir rakam çıkar gibi.Şahsen ben size şunu öneririm.Mutlaka şanzıman kartel kapağını çıkartın ve komple yağın boşalmasını sağlayın.Nerden baksanız o kartel içinde bence 2-3 litre yağ kalıyor.Bazı ustalar 2 gün sonra gel gene değiştirelim içinde kalanı temizlemiş oluruz diyorlar ama gene gidip 80-90 ytl verip atf almanın pek mantıgı yok.en fazla contayı bir daha değiştiririm kartel kapagını çıkarırsam.Üşenecekleri için ve 2 kez atf satacakları için çogu geri gel 2-3 gün sonra diyeceklerdir.

Not:7 litre alıyor.

Son düzenleme:
Bende aynı şey ile ugraşıyorum ama nereyi aradıysam yağ filtresi yok , ben hala bulamadım.Yarın gene soruşturmaya devam edecegim.Alacağınız yağ 10-15 ytl arası litresi ve dexron II yağ tabanlı bir yağ alın.Filtrede yurtdışında 15 $ civarında burada da olsun olsun 50 ytl.Ortalama 150 ytl gibi bir rakam çıkar gibi.Şahsen ben size şunu öneririm.Mutlaka şanzıman kartel kapağını çıkartın ve komple yağın boşalmasını sağlayın.Nerden baksanız o kartel içinde bence 2-3 litre yağ kalıyor.Bazı ustalar 2 gün sonra gel gene değiştirelim içinde kalanı temizlemiş oluruz diyorlar ama gene gidip 80-90 ytl verip atf almanın pek mantıgı yok.en fazla contayı bir daha değiştiririm kartel kapagını çıkarırsam.Üşenecekleri için ve 2 kez atf satacakları için çogu geri gel 2-3 gün sonra diyeceklerdir.

Not:7 litre alıyor.

istanbul kayışdağı yedpa da 2001 de uzun aramalardan sonra çeşitli markaların motor ve şanz parçalarını ithal eden bir firmadan,o zamanlar kullandığım ford scorpio nun oto. şanz. yağ filtresini bulabilmiştim,maalesef telefonu ve firmanın adını hatırlamıyorum:sorry:

arkadaşlar teşekkür ederim..

OMEGANIN ŞANZIMAN FİLİTRESİ 35-40 CİVARINDA PARÇACI ZATEN İSTANBULDA
ATC OTOMOTİV 212 328 08 20 OTOMATİK ŞANZIMNIN BÜTÜN PARÇALARI VAR

Uğur GARDİYAN

Son düzenleme:
bende opel kadet otomatik şanzuman filtresi bulamadım.şamzuman kartel kapağını çıkartıp filtreyi benzin ile temizledim tekrar taktım castrol TQ DIII 5.5 lt yağ doldurdum

ustalardan cevap yokmu...

Yağ filtresini benzinle temizlemek pek mantıklı değil.Filtre şişerse yağ geçirmez.Bende bulamadım eskisini tekrar taktım...Bence siz acilen benzinle yıkadığınız filtreyi değiştirin ,hatta öyle kullanmayın bence...

arkadaşlar şanzumanda zaten bir sorun yoktu,orijinal filtresi 400 tl,yan sanayi 50 den 100 e kadar var,ben her zaman orijinal den yana olduğum için filtreyi değiştirmedim,sadece yağını değiştirdim,iyikide değiştirmişim yağ bayağı kararmış,2-3 bin km sonra birdaha değiştirip yenileme olayını tamamlıyacağım,eski yağı dikkatlice inceledim,içerisinden herhangi partikül çıkmadı,yağda da yanık kokusu yoktu,içim rahatladı.otomatikçilere önerim şanzumanı kucağa almadan yağını değiştirin,100 tl den kaçıp 3000 tl lik olmayın,herkese kazasız sürüşler:))

Geri