otomatik ile manuel vites yakıt farkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sadece bilgi için: Balıkesir'de DSG şanzumana sahip bir VW'nin şanzumanı şakır şukur ses yaptığı için bayağı işlem görmüş ona rağmen ses gitmemiş. Sesi gideremedikleri için araç satıldı. Yani tüketim dışında başka çeşitli konuları olabilen bir şey. Bu dediğim sadece DSG 'ye özel bir sorun, yoksa çok kaliteli ve tüketimi manuel gibi olan otomatik vitesler de vardır, belki.

Harbi harbi bu DSG alacak duruma kadar geldim. Marka ismini vermeme gerek yok az çok bir çok arkadaş tahmin eder... burada olsun başka yerlerde olsun bu konu hakkında araştırma yaptım resmen ödüm patladı... adamlar dünya kadar para harcamalarına karşın arıza yapması durumunda düzen tutmadığı şeklinde yorumlar yazmış... hatta garanti konusunda dahi çok fazla sıkıntı olduğunu okuyunca aman dedim ağrımaz başımı ağrıya sokmayayım... yeminle ödüm patladı....

1991 model 2000 cc otomatik Vectra A ile 1998 model 2000 cc manuel Vectra B kullaniyorum, her iki arac da LPG'siz, yakit tuketimleri neredeyse ayni diyebilirim . A kasa sehiricinde, B kasa ise sehirdisinda cok az bir farka daha az yakiyor (bir hatirlatma yapayim A kasa B kasadan biraz daha hafif ve beygir gucu olarak da daha dusuk).

anladığım kadarıyla çok fark etmiyor.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Aradaki konfor farki goz onune alindiginda (ozellikle yogun trafigi olan buyuk sehirlerde) yakilan yakitin (aradaki fark cok cok az) fazla bir onemi olmuyor. Artik otomatik vitesler eskisi gibi degil, daha dayaniklilar. Dikkat edilirse artik otobuslerde bile otomatik vitesli olanlar on plana cikiyor.

Easytronic şanzumanlı(çakma otomatik deniyor) aracım sakin, yumuşak kullanımla muadili düz vitesten daha az yakıyor ama çok fark edecek kadar değil. Kullanım kitapçığı ve teknik verilerinde de var ayrıca.

Geri