otomatik araçlarda lpg..???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HAGI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bizzat kullanıyorum hiçbi prob. yok lavato marka otomatik astra

walla arkadaş 2000 motor otomatik arabayla nasıl 220 tl yakıyo ben annamadım doğrusu benim araba meriva 1600 otom.(easy) km.de 250-260 arası yakıyo...bu lpg montajı yapan yerlerin bi çoğunu germek lazım.Bi türlü ayar tutturamıyorlar.:mad:
ayar cok cok onemli

Tartarini kullanıyorum, arabam otomatik, 175 yakıyo. Şu ana kadar 50.000 km yaptım. Arkadaşların dediği gibi kaliteli malzeme iyi usta şart.

Üç hafta falan oluyor lpg taktıralı atiker üstün otogaz çok memnunum. Otomatik corsa benzinliden hiç farkı yok gibi performans konusunda...

ben ve 3 arkadaşım otomatik lpg li araç kullanıyoruz ( diğer 3 ü vectra B )hiç bi sorun yaşamadık.

206ım otomatikdi. Zavoli vardı ilk takıldıktan sonra gaza hızlı bastığında stop eder gibi olup öyle kalkıyordu sonra yazılımla tekrar düzelttiler. Tasarruf için fazla kısmışlar ayarı =).

bende 2.5 vectra cdx var landırenzo lpg bağlı hiç sorun yok kaldı ki v 6 araca lpg bağlamak gerçekten maharet yani kardeşim iş montajda hayırlı sürüşler
ahmet turgay

2002 astrama taktırdım brc marka çok kaliteli we memnunum...benzinle gezdiğim günlere adeta nalet ettim...Silindir yani işletme lastiğin yerine taktırdım...60 YTL ye tank doluyo devirli olarak kullanırsam yaklasık olarak 300 km gidiyorum taktırmanı tavsiye ederim....

sercan sen lpg de 20 kuruş yakıyosun + bunda ılk calıştırmada harcadıgın benzınler falan yok. ben normal ( dıkkatlı tabıkı) kullanımda benzinde (otomatik 1.6 honda) 26 kuruş yakıyorum. nolcak sımdı?
kaç tane 6 kuruşu toplarsam lpg yi amorti edecek? + senın yaktıgın benzını de katarsan sanırım aynı yakıyoruz :D

arkadaşlar şunu gözden kaçırıyoruz LPG nin satış fiyatıyla benzinin satış fiyatı arasında %43 lük bir fark var. Aradaki fark da buradan ortaya çıkıyo. Şunada dikkat etmek lazım aracaın çok veya az yakması kullanana bağlıdır. Normalde bir katalog değeri verilir bu katalog değeri belli standartlardaki tüketim değeridir. Ama kullanıcı ani durup ani hızlanır ve aracı devirli kullanırsa zaten benzin veya LPGde ki yakıt tüketimi %25 %30 artar. Ama şurası var eğer araç 100 kmde 10L yakıt tüketiyorsa yapılan hesaba göre 10L benzin için 29,900 YTL vereceksiniz LPG için 17,200 ytl. Yeni nesil sıralı otogaz sistemlerinde araç benzinde çalışır ama motor soğutma suyu 30C geldiğinde arç LPG ye geçer bu ise yaz aylarında 1 km kışları ise 3 km benzin kullanmasına sebep olur. Yani ortalama ayda 20 YTL Lik benzin kullanılır. Aylık Yakıt Tüketiminizi hesaplarsanız aralarındaki oran çok cüzi bir miktar olarak kalacakdır. Bunun dışında LPG nin bir yararıda Benzine alternetif olmasıdır. Şöyleki Arcınıza benzin ve LPG yiDoldurduğunuz zaman hiç durmadan en az 800 km yol gidebilirsiniz. Bunu şu şekilde düşünelim yastık altındaki altın gibi. Depoda her zaman yedeğiniz olacaktır.

Engin DEMİRCİOĞLU

Geri