Otomatik arabada gaza yüklendiğimde fan hızı neden düşer???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mayday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mayday

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2.0 otomatik vites vectra b aracımda klima açıkken gaza yüklendiğimde fam üflemesinde ciddi düşüş oluyor.Gazı bıraktığımda düzeliyor.Acaba sorun nedir?Aküm biraz eskidi ondan olabilirmi?

Arkadaşlar 2.0 otomatik vites vectra b aracımda klima açıkken gaza yüklendiğimde fam üflemesinde ciddi düşüş oluyor.Gazı bıraktığımda düzeliyor.Acaba sorun nedir?Aküm biraz eskidi ondan olabilirmi?

Arkadaşlar sorunum hakkında bilgisi olan yokmu

Bu fan voltajı düşüyo demek. Sana hızdan öyle geliyo olmasın.?
Ölçü aletini fan soketine takıp gaza basmak lazım.
Şarj dinamosu zayıflamış olmasın. Gaza basınca ibrelerde veya Gece farları açtığında farlarda sönme oluyomu. Genelde tersi olur ama anlamadım ben. Başına gelen arkadaşlar net bişey söyler muhtemelen.

Hayır bana öyle gelmiyor.Bunu aracıma binen herkes söylüyor.Bende ölçü aleti var.Dediğiniz gibi soketi bulabilirsem deneyeceğim.

Ölçü aleti bugün akşam gelicek bende ölçücem ama eğer ölçüsünde bir problem yoksa sorun nedir?

Bu anormal geldi bana Ölçü aleti ile bak. Fan Voltajı normal geliyosa fan motorunu temizle. kollektörlerini felan temizle. Büyük ihtimal ile düzelir. Yok düşüyosa Fan rezistansına bi bak Fan rezistansınada sök tak bacakları oksit yapmıştır belki.

Ha bu arada araba otomatik ama klima sisstemi de mi otomatik. Öyleyse klima sisteminde farklı şeyler çıkabilir.

Son düzenleme:
Evet klimam da otomatik klima.Dediklerini uygulayacağım.Başka tavsiyesi olan varmı arkadaşlar.

Geri