Otomatik anten sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan farma72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

farma72

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımın otomatik anteni açılıp kapanırken yarım yamalak ve çatırtılı çalışıyor.Hafta sonu içini açtım,motor ve dişliler sağlam,çubuk kısmı arızalı.Bunun için anten komplemi değişiyor yada sadece çubuk değişebiliyor mu?Sanırım hyundai accent için otomatik anten çubuğu satılıyor,bunlar bizim aracın antenlerine uyuyor mu?Birde 40-50 lira arası olan çin malı otomatik antenler var,bunlardan kullanan varmı,sorun çıkartıyor mu?

Bu antenlerin genelde mekanik çarkları aşınıp dediğiniz sesleri çıkartır, eğer çubuk kısmında sorun var diyorsanız, WD-40 türü sıvı yağlayıcılarla sorunu çözebilirsiniz.

Sorun çubuk kısmında...Hatta bir parçası hiç çalışmıyor,ikiside yarım çalışıyor,asıldım ama hele açılmayan kısım yerinden bile oynamıyor.
WD-40 'ın fayda edeceğini sanmıyorum...

Can sıkıcı bir durum, hele hele benim gibi illa orjinali olacak diye tutturursanız durum kötü. Geçen sene bizim arabanın anteni park ederken ağaca takılmak suretiyle kırıldı. Piyasadaki antenler bizim araçlara (A kasa Vectra) ufak geliyor. O nedenle gittim 45 TL ye anten aldım, çubuk kısmını söktürüp, eski antenin içine monte ettirdim o nedenle bana maliyeti 85 TL yi buldu, ama en azından motor kısmı orjinalliğini korudu. Arkadaşımızın önerdiği W-40 veya benzeri yağlama işlerini önermiyorum. Çünkü malüm yağ daha çok toz toprak çeker. Ama o işlem şu şekilde yapılırsa sorun olmaz: Önce antenin kirini temizleyin sonra yağlayın, bir iki kapatıp açtıktan sonra anteni benzinle silip yağını temizlemeniz yeterli olacaktır.
Önemli bir husus anteni sökerseniz mutlaka altını iyi bir şekilde izole edin yoksa yağmurlu havalarda buradan bagaja su giriyor :(.

Bu antenlerin genelde mekanik çarkları aşınıp dediğiniz sesleri çıkartır, eğer çubuk kısmında sorun var diyorsanız, WD-40 türü sıvı yağlayıcılarla sorunu çözebilirsiniz.

wd-40 var olan yağı söker. Önce wd40 ile pis yağı temizleyip, ardından yağlamak gerek.

Sorun çubuk kısmında...Hatta bir parçası hiç çalışmıyor,ikiside yarım çalışıyor,asıldım ama hele açılmayan kısım yerinden bile oynamıyor.
WD-40 'ın fayda edeceğini sanmıyorum...

wd-40 sayesinde işler hale gelebilir, denemenizde fayda var.

Cevaplarınız için teşekkürler,en kısa zamanda bir wd-40 alıp dediklerinizi deneyeceğim...Şayet olma ise çubuk kısmını söküp hyundai accent için 20 liraya anten çubuğu satılıyor ve vectranın kine benziyor,onu deneyeceğim,olursa işlem tamam...
Eğer olmaz ise ya anten tamir kiti diye bişey satılıyormuş onu alacağım yada çelik bomlu bir anten alıp onun çubuğunu aracımınkine monte ettireceğim...

Son düzenleme:
Tamir kitinin içinde çubuk yok diye hatırlıyorum. 2007 yılında kaliteli bir anten kiti için istenen fiyat 45 TL idi :(. Adi bir anten bagaja su girmesine neden oluyor, montaj sırasında ustan su yalıtımına dikkat etsin.

Anten tamir kitinin içinde çubuk var sanıyordum,o zaman çubuk uydurmaya çalışayım...

Yanıltmış olmamayım ben yaklaşık 5 sene evvel almıştım, benim antenin elektrik aksamında sorun vardı, sık sık diş atlaması yapıyordu elektrikci anteni tamir edince ben de kiti iade etmiştim. (motora ait kit ile çubuka ait kit ayrı olabilir, tanımlama hatası yapmış olmayayım)

ilginiz için teşekkürler,iş çıkısı parçacıya gidip sorayım o zaman...

Geri