Honda Civic, Elegance veya Premium olursa tamam. Dream modelleri çok basit duruyor. Arka koltukların diz mesafesi, iç mekan malzeme kalitesi, kaporta kalitesi ve yalıtımıda sıfır bence. Biraz yüksek hızlarda rüzgar arabanın içinde esiyor. Ön konsol çok boş. Kaporta çok zayıf bir de Honda'da kim ne derse desin. Sacları aşırı ince. Bir de önü ne öyle. Burun çok kısa. Sürücü koltuğundan nerde bittiğini kestirmek güç. Tamam burası Opel sitesi normaldir diyeceksiniz, yanlış anlaşılmak istemem ama ben Astra'nın yanında Civic gibi bir arabanın bahsini bile doğru bulmuyorum.
Ne olursa olsun Alman işçiliği diyorum. Zaten Japon kalitesini verebilen iki firma var. TOYOTA ve NİSSAN. Honda bunların yanında bence bir hiç.
Honda'nın fiyatlarıda ateş pahası, kim ne derse desin! Civic Elegance otomatiğe 46.500 lira deniyor. Bence bu araba, bunun yarısı bile etmez. Kıçıkırık City otomatiğe 37 bin küsür diyorlar bu ne demek Allah aşkına!
Civic'ten inip Astra'ya binince, hemen Alman tokluğunu alıyorsunuz. Kısaca Honda'dan inip, hemen ardından herhangi bir Alman arabasına bindiğinizde tokluğu hemen hissediyorsunuz. Tasarım konusu zevk meselesi.
Arka tarafının neyini beğenmiyorsunuz anlamadımSedan cenneti ülkemiz şartlarında bence güzel
![]()
![]()
![]()
Bazı yerlerine Katılıyorum sadece yazınızın. Ama burada Civic kullanmamın bende etki yarattığını düşünmeyin. Bende geçen showroom'da cdti astra'yı test ettğimde aradaki tokluğu kaliteyi gerçekten hissttim. Ama Honda'yı bu kadar yabana atmayın. Bilmiyorum kullandınızmı ama Easytronic Astra'lar 10.000 km'de bakıma giderken(istisnalar hariç) Düzgün kullanılmış Honda otomatik şanzumanları ömürlük oluyor. Haberiniz var mı bilmiyorum ama yıllardır Honda'nın otomatik şanzuman'ı en iyi şanzuman seçiliyor.
İşin açıkçası eski bir Opel kullanıcısı olarak bende Civic'e o kadar para vermem, Zamanında verdik ama şimdi aynı paraya az daha katıp Cosmo Cdti Astra Sedan alırım. Ama bahsettiğim gibi Serbest piyasa herkes sizin fikrinizde değil, başka insanlar Civic'i tercih edeceklerdir.