Osmanlı Tuğrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sany2122.jpg

Bu resmi 10 dakika kadar önce çektim. Bir sünnet konvoyuna ait. Önde mehteran bölüğü arkada at üzerindeki sünnet çocukları daha da arkada konvoya katılanlar. Hala günümüze kadar gelebilen güzel bir adet ve görüntüler. Mehterler geçmişimizde de var dı günümüzde de varlar. Ama bazı ülkücü grupların mehteran bölüğüne babalarının malı gibi sahip çıkmaları, onları sadece ve sadece kendi tekellerinde görmeleri çok yanlış. Bazı fanatikler yüzünden toplum artık bu tür değerleri yanlış yorumluyor. İşte bir komşun çıkıyor bir tuğra için seni eleştirebiliyor. Üstelik o tuğranın üzerinde ne yazdığını birçoğumuz da bilmiyoruz. İnanın mehter marşlarını dinlerken sağcı olarak, Edip Akbayram'ı dinlerken solcu olarak değerlendirilmek beni çok rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Ama bazı ülkücü grupların mehteran bölüğüne babalarının malı gibi sahip çıkmaları, onları sadece ve sadece kendi tekellerinde görmeleri çok yanlış. Bazı fanatikler yüzünden toplum artık bu tür değerleri yanlış yorumluyor. İşte bir komşun çıkıyor bir tuğra için seni eleştirebiliyor. Üstelik o tuğranın üzerinde ne yazdığını birçoğumuz da bilmiyoruz. İnanın mehter marşlarını dinlerken sağcı olarak, Edip Akbayram'ı dinlerken solcu olarak değerlendirilmek beni çok rahatsız ediyor.

Savaş abi,

Bu başlıkta yazdığım son mesajda bundan bahsetmiştim işte ben... Tüm Türk toplumuna ait olan değerler belli camiaların tekelinde olmamalı, ya da tekelindeymiş gibi gösterilmemeli.. sen mehteran dinlediğin için sağcı olarak, ben edip akbayram dinledim diye solcu olarak değerlendirilmemeliyim...

Çağrı kardeşimiz de aracının camına Osmanlı Tuğrası yapıştırdı diye ülkücü olarak değerlendirilmemeli...

Son yazımda tam olarak bunu anlatmıştım...

Savaş abi,

Bu başlıkta yazdığım son mesajda bundan bahsetmiştim işte ben... Tüm Türk toplumuna ait olan değerler belli camiaların tekelinde olmamalı, ya da tekelindeymiş gibi gösterilmemeli.. sen mehteran dinlediğin için sağcı olarak, ben edip akbayram dinledim diye solcu olarak değerlendirilmemeliyim...

Çağrı kardeşimiz de aracının camına Osmanlı Tuğrası yapıştırdı diye ülkücü olarak değerlendirilmemeli...

Son yazımda tam olarak bunu anlatmıştım...

Toplumun çoğunun inancı bu yönde olduğu için ben kaldırmasına taraftarım. Evinin istediği yerine assın, kolyesini boynuna assın ama aracında taşıdığı sürece inan ki en azından aracı zarar görecektir. Hayvanın biri aracını çizerse ne yapacak, karşıt görüşe sahip bir ekip çevirince ne yapacak, karşıt görüşe sahip kişilerin yoğun olduğu bir kente gidince caddelerde gönül rahatlığı ile nasıl gezecek, aracını otoparka nasıl bırakacak.
12 eylül döneminde kırmızı bir arabamız vardı (zaten VW lerin krmızı olanları dikkate çeker). Kırmızı kominist rengi diye ya aracın üzerindeki aksesuarlar alınırdı, ya da beyaz boya ile aracın sağını solunu boyarlardı. Günümüzde bu zihniyete sahip kişilerin sayısı her geçen gün artmaya başladı. O nedenle tedbirli olmakta fayda var derim.

bu topraklarda sadece osmanlı yoktu. selçuklular da vardı. osmanlılar da selçuklulardan kalan beyliklerden biridir. orta anadoluda osmanlı izi yok denecek kadar azdır. her yer selçuklu kokar, beylikler dönemi kokar ama osmanlı kokmaz malesef. osmanlı türk olmayanlara gösterdiği ilgiyi türklere pek göstermemiştir diyorum ben ki kişisel yorumumdur bu. kendimi hiç bir zaman osmanlı torunu hissetmedim. tarihimizdir, dünyaya hükmetmiştir o ayrı. ayrıca kurt, tuğra, mehter vs. bazı kavram, kurum ve sembollerin siyasi sembollerle özdeşleştirilmesini ben de doğru bulmuyorum. bu ve benzeri değerler hepimizindir.

Toplumun çoğunun inancı bu yönde olduğu için ben kaldırmasına taraftarım. Evinin istediği yerine assın, kolyesini boynuna assın ama aracında taşıdığı sürece inan ki en azından aracı zarar görecektir. Hayvanın biri aracını çizerse ne yapacak, karşıt görüşe sahip bir ekip çevirince ne yapacak, karşıt görüşe sahip kişilerin yoğun olduğu bir kente gidince caddelerde gönül rahatlığı ile nasıl gezecek, aracını otoparka nasıl bırakacak.
12 eylül döneminde kırmızı bir arabamız vardı (zaten VW lerin krmızı olanları dikkate çeker). Kırmızı kominist rengi diye ya aracın üzerindeki aksesuarlar alınırdı, ya da beyaz boya ile aracın sağını solunu boyarlardı. Günümüzde bu zihniyete sahip kişilerin sayısı her geçen gün artmaya başladı. O nedenle tedbirli olmakta fayda var derim.

Savaş Bey bölüm sorumlusu olduğunuzu hatırlatır bu konunun hala msjlarınzla amacı dışında seyrettiğini size dikkat çekmek isterim!

dedesini sevmeyen vatansızdır.

tabi dedesi belli değilse o kişiler için yapcak bişey yok.

"Osmanlıyı sevmeyenler , vatansızdır. Ve hatalarını görenler nedir ? "

Peki ozaman , şuanki dünya düzeninde , Atatürk ' ün kurduğu CUMHURİYET ' İ sevmeyen ve Osmanlıyı isteyenler , Atatürk ' ü ATA'sı olarak görmeyenler nedir?

Gerekli görülseydi devletin adı Osmanlı olarak kalırdı. Seviyosan sev , ama bir ailenin yönetimindeki bir devlete özlem duymayanlara babasız , dedesiz , piç olarak hitab etme. (piç , küfür değil TDK da tanımlı bir sözcüktür.)

Beyler iyice saçmalamaya başladınız.
Tarihte hiç bir türk devleti başka bir devlet tarafından yapılan saldırılarla yıkılmamış..
İşte en canlı örneği..Kırgızistan...Kırgızlar özbeklere saldııyor..Aynı ülkede iki türk kavmi birbirine girdi..Ynayana olsanız birbirinizi yiyeceksiniz neredeyse..Ayıp BEYLER ayıp..

Türk evladını atasını tanıdıkça daha büyük işlet başarmak için kendiinde güç bulacaktır..Kemal ATATÜRK

Arkadaşlar ben formlarda pek yorum yapmayı sevmem ancak sunu belirtmek isterimki 3 kıtaya hükmetmiş atalarımız var onlara hayran kalmamak zaten mümkün değil osmanlı tuğrası yada osmanlı amblemi yapıstırılması bu büyük tarihe hayranlığımızdandır ancak izlenimlerime göre dünyanın en büyük insanı olan Atmızın imzası olsun, baş örtüsü olsun sakal bırakmak olsun ne bileyim başka sembol ve kıyafet gibi şeyler inasanın sadece bir partiye yada başka birşeye bağlı olduğunu göstermez bunu düşünmek zaten ayrımcılığa girer sonucta bu ülkesini, bayrağını, vatanını seven bunlardan kaçınmalı böyle düşünmek düşmanlarımızı ancak sevindirir lütfen bunlardan kaçınınız.

Yanlış örnek örnek değildir arkadaşlar.Gerilecek birşey yok.Selçuklusundan, Osmanlısına hepsi bizim değerlerimiz.Yaptıkları uygulamalar tartışılır ama bunu karşılaştırma konusu yapmak yanlış.Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur.Bunlar sabittir ve bizim tarihimizdir.Hem ne demiş atam "Ne mutlu Türk'üm diyene..." Ne mutlu Türk olana dememiş.Yani biz bize sahip çıktıkça büyür, birbirimizi ittikçe parçalanır ve yok oluruz.Farklılıkları tartışarak geçireceğimiz zamanı, ortak noktaları tartışarak geçirelim derim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri