Osmanlı Tuğrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Senelerdir neci olduğumuzu tartışmaktan, ideolojilere saplanıp kalmaktan, bu adam ne diyor yahu bi dinleyim bakalım dememekten ,ön yargıyla bakıp aman bunu konusturursak bize nifak sokar demekten, kişileri sahiplenmekten bir adım öteye gidemedik.

Aynı bu konunun açılması ve geldiği nokta ve konunun saçmalığı gibi.

Fatih Sultan Mehmet in torunuyum ,Muhteşem Süleymanın torunuyum diye övüneceğinize onlardan biri olun o zaman onlar sizinle övünür çok daha değerli işler yapmış olursunuz.

Nacizane fikrimdir...

Senelerdir neci olduğumuzu tartışmaktan, ideolojilere saplanıp kalmaktan, bu adam ne diyor yahu bi dinleyim bakalım dememekten ,ön yargıyla bakıp aman bunu konusturursak bize nifak sokar demekten, kişileri sahiplenmekten bir adım öteye gidemedik.

Fatih Sultan Mehmet in torunuyum ,Muhteşem Süleymanın torunuyum diye övüneceğinize onlardan biri olun o zaman onlar sizinle övünür çok daha değerli işler yapmış olursunuz.

Nacizane fikrimdir...

Ben konuyu Aracımda Osmanlı Tuğrası'nı kaldırıp kaldırmama idi ve bununla bağlantılı komşumun tuğra hakkındaki yorumuydu!!.. Bir sürü konu açılıyor bence bu en son saçma olabilecek konu! Ama doğrusunu isterseniz ben bin pişman oldum açtığıma keşke açmasaydım.. Ben geçmişimle övünürüm geçmiş geleceği yaratır bu kadar..Ama sadece yaratır geliştirmek gene çabaya bağlıdır !

Ben konuyu Aracımda Osmanlı Tuğrası'nı kaldırıp kaldırmama idi ve bununla bağlantılı komşumun tuğra hakkındaki yorumuydu!!.. Bir sürü konu açılıyor bence bu en son saçma olabilecek konu! Ama doğrusunu isterseniz ben bin pişman oldum açtığıma keşke açmasaydım.. Ben geçmişimle övünürüm geçmiş geleceği yaratır bu kadar..Ama sadece yaratır geliştirmek gene çabaya bağlıdır !
Tuğrayı kaldırıp kaldırmaman senin tekelinde olan birşey. Ben araçlara birşeylerin yapıştırılmasını beğenmiyorum, zaten kanunen de yasak. Sen tuğra yapıştırırsın, diğeri bozkurt yapıştırır, bir başkası tuttuğu takımın logosunu yapıştırır. Bu logoları kullanmanın amacı ait olduğu tarafı beğendiğimiz için değilmidir. Ne yalan söyleyeyim camında tuğra olan bir aracın sürücüsünü ben de ülkücü olarak algılarım. Maden tuğra çok hoşuna gidiyor o zaman evinin duvarına bir tane yaptırabilirsin, neden aracın camına, başka bir amacı olabilir mi?

Ne yalan söyleyeyim camında tuğra olan bir aracın sürücüsünü ben de ülkücü olarak algılarım. Maden tuğra çok hoşuna gidiyor o zaman evinin duvarına bir tane yaptırabilirsin, neden aracın camına, başka bir amacı olabilir mi?

savaş abi,

neden insanları simgelerle özdeşleştiriyoruz ki?? neden sahip olduğumuz değerleri belli camiaların tekeline veriyoruz??

aracında osmanlı tuğrası varsa ülkücüsün, K.Atatürk imzası varsa ADD üyesi yada CHP lisin, eşin başörtüsü takıyosa şeriatçisin... yok böyle bişey... toplumumuzun bu değerleri hiç bir camianın tekelinde değildir, ve hiç kimse bu değerlerle yargılanmamalı..

ayrıca ne mutlu ki hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, ama aynı zamanda da Osmanlının torunlarıyız...

yüzyıllarca 3 kıtaya hükmeden bir imparatorluktan abd ve ab uşağı olan bir ülke haline gelişimiz sorgulanmalıdır tabi ki ama hiç bir sebep atalarımızı inkar ettiremez bize.. aynı hatalara düşüp elimizdeki bu güzel vatanı da birilerine kaptırmamak için geçmişten ders alarak ama ecdadımızı inkar etmeden varoluşumuzu sürdermeliyiz..

Simgeler her zaman günlük hayatımızda yer almıştır ve alacaktır da. Gerçek olan da nereye meyilli isek o oluşumun simgesini taşırız veya benimseriz. Ben şimdiye kadar hiç bozkurt kolyesi takan solcu görmedim (oysaki bozkurt bir kurt değilmi), yada aracında Atatürk resmi taşıyan bir AKP'liye denk gelmedim. Arada bir iki kişi çıkabilir ama genel anlamda bunlara denk gelmeyiz. Yani hangi simgenin hangi görüşe yakın olduğunu herkes bilir. Benim osmanlı torunu olmam veya olmamam sorunu çözmez, dediğim gibi neslimizin köklerini araştırırsak taaa nerelere kadar gider, onlara da haksızlık yapılmaması gerekir, mevcut durumda ben bir Türk vatandaşıyım. Osmanlının yönetimi sorgulanabilir, araştırılabilir ama bu saatten sonra sadece tecrübe kazanmak için olur. (Kısa kısa yazmaya çalışıyorum, konunun özüne fazla inemiyorum, çünkü bazı arkadaşlar ülkelerin siyasi yapısını siyaset yapısıyla karıştırıyor.)

İster kaldırırsınız , ister kullanmaya devam edersiniz olduğu şekliyle. "Ben osmanlının torunuyum , yaşasın osmanlı "düşüncesine sadıksanız gerektiği kadar böyle bir soru sormazsınız.
Size trafikte kötü davrananlar olmuş olabilir. Ama bizim elimizden anca kınamak gelir. Sonuçta biraraya gelip kimseye savaş açamayız. Eğer bu soruyu soruyorsanız , "çıkarın gitsin " derim ben.
Osmanlı düşmanı değilim , kimse yanlış anlamasın. Bu bir gs amblemi olsaydı ve " kadıköyde bana kötü davrandılar , çıkarmalı mıyım ?" deseydiniz cevabım aynı olurdu. Bu soruyu soruyorsanız , çıkarın gitsin.

Kimse osmanlıyı sevmiyor diye vatansız yada rusya cumhuriyetçisi olmaz ancak birbirinin görüşüne saygı göstermezse , osmanlı tuğrası yüzünden birbirine trafikte , yada başka alanlarda haksızlık yapıyorsa o zaman cahil insandır.

Rusya/venezuela cumhuriyetçisi dedikleriniz sosyalistlerse , bu itham çok ciddidir.

dedesini sevmeyen vatansızdır .

tabi dedesi belli değilse o kişiler için yapcak bişey yok.

Ülkücü değilim ve hiçte sevmem onları diyor ustam normal karşılamak gerekir kimse kimseyi sevmek zorunda deil zaten cümlesinde kafatasçı '''yada '''' diyor :)

O zaman size göre benim de "ülkücüyüm ve ülkücü sevmeyenleri hiçte sevmem" dememde bi sorun yok. Nede olsa kimse kimseyi sevmek zorunda değil...

Konunun amacı belki arabanda ki Osmanlı Tuğrasından dolayı komşunun söylediği o sözün sana verdiği rahatsızlık idi ama aynı şekilde ister sev ister sevme konuyu tutup ülkücülere bağlamandan da ben rahatsız oldum. Senin de arabanın camında olduğuna göre demek ki Osmanlı Tuğrası sadece ülkücülerin tekelinde değilmiş...

Nacizane fikrimdir...

iste az ve oz bi cevap helal olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri