Osmanlı Tuğrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ülkücüleri topluma öcü gösteren de bu zihniyetteki insanlar değil mi zaten...

neyse kapatalım bence bu konuyu burda... konunun açılış amacı bu değil..

çağrının komşunun osmanlı tuğrasına yaptığı abuk sabuk yorum konumuz... ;)

+100000 diyorum başkada bir şey demiyorum

her zaman her şartta değerlerimize sahip çıkmalıyız kim ne derse desin

Arkadaşlar konu Osmanlı Tugrasından, ülkücülüğe ve dolayısı ile siyasete kaymakta, lütfen ölçülü, siyaset içermeden, birbirimizin görüşlerine saygılı ve itham etmeden yorum yazalım.

İçeriği ve akışı bozmamak için mevcut bazı yorumları editlemedim ama artık lütfen burada geçen sözlere takılarak yorum yazmayalım

Kendimizi sınıflandırmaya ne kadar meraklıyız yaa ülkücü-solcu-laik-antilaik-şimdide yeni mkoda ulusalcı vs vs vs..
Tarih bilincimiz ne kadar az şimdi x kişisi ülkücü olunca osmanlı torunu olup sahip çıkıyorda diğeri solcu olunca osmanlı torunu olunamıyomu?
Yurtdışında yaşayan arkadaşlar benden daha iyi bilir avrupa ülkelerinde bundan 200 sene önceki elbiselerini giyip o adetleri yaşatmak için festivaller düzenleniyor kimse de sanmıyorumki bu sağcı-bu solcu bu milleyetçi ayrımı yapsın ama nedense bizde olunca hemen bir kalıp uyduruluyo.
bırakın osmanlıyı daha biz Çanakkale zaferini nasıl aldık onu öğretmiyoruz insanlarımıza adam film çekiyo savaşın belkide kaderini değiştiren Mustafa Kemal'den bahsetmiyo öteki film çekiyo sanırsınki sadece Mustafa Kemal savaştı başka kimse yoktu yanında bu ayrımcılık nedir anlamıyorum
Daha kendi tarihini bilmeyen ve onunla bile barışamamış bir toplumuz malesef. Ağzımız açılınca Kurtluş Savaşı diyoruz ama bu savaş bile neye karşı yapılmış bu gün bu coğrafyada nasıl yaşıyoruz bunu bilmiyoruz toplum olarak.
1000 yıldan fazladır bu coğrafyadayız ve 1000 yıldır bu coğrafyada kurulan tüm devletler bizim tarihimiz. Sağcısınında solcusununda ülkücüsününde laikininde ulusalcısınında başörrülüsünde örtüsüzününde tarihi ve tarihimize sahip çıkalım arkadaşlar kim ne derse desin osmalıcısın dıyosa osmanlıcıyım ama şunuda unutmayalım ne bu cografyada sadece osmanlı yoktu biz tarihimizi sadece osmanlıyla sınırlı bırakmayalım.
Biraz meraklı olup araştırmaya başlayınca inanın dünyayıda Türkiyeyide bambaşka bir gözlükle görüyor ve bu gün olanlardan yarın olacakları kestirebilmeye başlıyosunuz.
Ayrımcılığı bir kenara bırakıp tarihimizle barışalım...

Sağcı, solcu, dinci, dinsiz ayrımcılığı nedeniyle bu ülke çok acılar çekti. Ortada bir gerçek var, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım arkadaşlar Osmanlı torunu değilim. Elbette ki tarihimizle gurur duyacağız ama yeniliklere de açık olacağız. Şu an için haritada bana Osmanlının yerini kim gösterebilir. Maalesef gerçekler işte bu kadar acıdır. Bu vatana sahip çıkmazsak yarın bu topraklar üzerinde başka bir devletin kurulması da kaçınılmaz olur. O nedenle aşırı siyaset yapanlar aslında bindikleri dalı keser.

Sağcı, solcu, dinci, dinsiz ayrımcılığı nedeniyle bu ülke çok acılar çekti. Ortada bir gerçek var, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım arkadaşlar Osmanlı torunu değilim. Elbette ki tarihimizle gurur duyacağız ama yeniliklere de açık olacağız. Şu an için haritada bana Osmanlının yerini kim gösterebilir. Maalesef gerçekler işte bu kadar acıdır. Bu vatana sahip çıkmazsak yarın bu topraklar üzerinde başka bir devletin kurulması da kaçınılmaz olur. O nedenle aşırı siyaset yapanlar aslında bindikleri dalı keser.

Haddim olmayarak ve özür dileyerek fikirimi belirtmek isterim Savaş abi;

Osmanlı varolmasaydı, şu an Türkiye diye gösterebileceğimiz bir yer de olmayacaktı.Unutmayalımki geçmişini unutan milletler, yokolmaya mahkumdur.Osmanlıyı sevmek gericilik değildir, aksine Osmanlı zamanının gıpta ile bakılan en büyük devletiydi.Osmanlı 3 kıtaya hükmedip, alnının akıyla çıkmış bir devlettir.Örneğin Fatih Sultan Mehmed i sevmemek ne haddime.Duacılarıyız...

Haddim olmayarak Savaş Abi;
İnsan babası ölünce ben artık filanın oğlu değilim mi demeli?
Ben Osmanlı torunuyum. Gelmişiyle geçmişiyle Osmanlı'ya hayranım. Torunuyum demeye çekindiğimiz ecdadımıza batı bile bizden daha hayran..

Ben böyle düşünüyorum. Ben Osmanlı torunuyum...
Osmanlı torunuyum demek vatana sahip çıkmamak anlamına gelmiyor. Tam aksi onlardan bize yadigar kalan bu vatanı kanımızın son damlasına kadar savunmak, yüceltmek demektir.

Osmanlı Devleti'nin de hataları olmuştur. Devletlerde insanlar gibidir. Doğar büyür ve ölür. Osmanlı ne büyük bir devletmiş ki bizim gibi torunlar bırakmış...

Ben Osmanlı Devleti ile her yönüyle büyük gurur duyuyorum...

Ben Osmanlı Torunu olarak görmüyorum kendimi. Bu memleketi sevmek Osmanlı'yı sevmek demek değildir. Yada , devletin eski sahipleri Osmanlı diye kendimi torun yada çocuk hissetmiyorum. Şuanki dünya düzeninde , Osmanlının hiçbir varolma şansı yoktur.

Güzel ve şanlı bir sayfadır Osmanlı , Türklerin tarih kitabında ve öyle kalmalıdır. Boş hayallere kapılmamak lazım. Tabi sevmek yada sevmemek kişiye bağlıdır , saygı duyulmalıdır. Tıpkı , sevmeyenlere Rusya/Venezuela Cumhuriyetçisi denilmemesi gerektiği gibi.

Türkiye Cumhuriyeti ' nin kıymetini bilelim.

Son düzenleme:

İnternet ortamında uzun uzun yazışma imkanı olmadığı için kısa yazışmalar yapılınca konunun özü tam olarak anlaşılamıyor. Geçmişimizi ne inkar edebiliriz ne de unutabiliriz, üstelik geçmişimizde de utanılacak bir şey yok. Osmanlı olmak asla gericilik değildir ama geçmişden ders almamak da hatadır. Üç kıtaya hükmeden koskoca imparatorluk bir günde yok olmadı. Ufak ufak başlayan girişimler zamana yayılarak imparatorluk parçalanmadı mı? Bazı padişahlar rehavete kapılıp lale devrinde keyif yaparken eminimki Fatih Sultan gibi nice cihan padişahının kemiklerini sızlamıştır. Bu durum sadece osmanlıya has bir durum değildir, roma imparatorluğuda bu şekilde batmadımı? O nedenle konuya tam hakim olmadan yargısız infaz yapmak yanlış. Konunun derinine inmez, sadece atalarımız olarak sadece osmanlıyı baz alırsak, onlardan evvelki atalarımıza haksızlık yapmış olmazmıyız? Sonuçta osmanlı soyununda bir evveliyatı var değilmi?

güzel cevap vermişsiniz komşunuza.. Lakin şu yazdığınız cümle pek şık olmamış... "ülkücü" olmak kötü bir şeymidir ki böyle bir yorum yaptınız burda... Ki siz böyle düşünüyor da olabilirsiniz, herkes farklı görüşlere sahip olmakta özgürdür, ama binlerce üyesi olan bir grupta "ülkücü" kimliğini aşağılamak hiç de hoş değil..

Saygılar..

+ 1453

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri