Osmanlı Tuğrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
İçimi acıtan ,kahreden bir anektod paylaşmak istedim sizlerle;

Aracımın arkasındaki tuğra'yı gören en alt komşu ''sende mi Osmanlı'cısın?'' dedi.. Bende ''Atam Osmanlı yapıcak birşey yok! '' dedim.. Kimler sömürüyor bu vatanın ekmeğini suyunu ya Rabbim.. Kafatasçı yada Ülkücü değilim ki hiçte sevmem ''onları'' ben Osmanlı'nın hoşgörüsünü,adaletini,tasavvufi düşüncesine hayran kalmışım a...rkadaş! Alman Malı bir araca Osmanlı Tuğrasını yapıştırmak zorunda kaldığım için kahrolurum ben!!

Ki o araç bir zamanlar Şarlken'i kovalayan milletin torunlarını sömürmenin ya hazzını yaşıytarak yada bu kaderden utanarak taşıyor sırtında o Tuğrayı...

Trafiktede çok tacize mağruz kaldığım oluyor ama olsun bu memleketin ne kadar benliğinden koptuğunu anlıyorum o zamanlarda.. Sanki bir mücadelede başka bir ruh kurtarıcak bizi !

Kafatasçı yada Ülkücü değilim ki hiçte sevmem ''onları''

güzel cevap vermişsiniz komşunuza.. lakin şu yazdığınız cümle pek şık olmamış... "Ülkücü" olmak kötü bir şeymidir ki böyle bir yorum yaptınız burda... ki siz böyle düşünüyor da olabilirsiniz, herkes farklı görüşlere sahip olmakta özgürdür, ama binlerce üyesi olan bir grupta "ülkücü" kimliğini aşağılamak hiç de hoş değil..

saygılar..

Atalarımıza her zaman saygımız tamdır ıyı demıssınız tebrıkler

Ülkücü değilim ve hiçte sevmem onları diyor ustam normal karşılamak gerekir kimse kimseyi sevmek zorunda deil zaten cümlesinde kafatasçı '''yada '''' diyor :)

güzel cevap vermişsiniz komşunuza.. lakin şu yazdığınız cümle pek şık olmamış... "Ülkücü" olmak kötü bir şeymidir ki böyle bir yorum yaptınız burda... ki siz böyle düşünüyor da olabilirsiniz, herkes farklı görüşlere sahip olmakta özgürdür, ama binlerce üyesi olan bir grupta "ülkücü" kimliğini aşağılamak hiç de hoş değil..

saygılar..

Anlatımımda eksiklerden dolayı öyle anlatılmış olabilir ''Ülkücüler'' konulu bir başlıkta bu konuyu geniş bir biçimde yazarım fakat buda anlatmak ve deyinmek istediğim insanların vatandaşlarımızın hepsi Osmanlı torunu olan halkımızın çoğunun düşüncesi o tuğrayı görünce ''ülkücü bu aşırıdır'' yada başka bir şeyden nem kaparak ön yargılı yaklaşımı.. dediğim gibi anlatım eksikliklerimden ötürü siizde asıl görmeniz gereken yeri görememişsiniz ne yazıkki..

daha büyügünü evin kapısına yapıştır

o nası laf yani ne kadar kopmus insanlar var

ama şuda bilinmelidirki bunu diyen iki tip insan ülkemizde hep var, ya vatansızlar yada türkiye cumhuriyetciliginden çok rusya/venezuella cumhuriyetciliği yapanlar

bence aşırı ülkücülük sevmem lafında arkdasımız kelime hatası yapmıs.

ülkücülük baslı basına bir olgudur aşırıda degil zayıfta değil , işin içine aşırı girince baska kelimeler kullanılmalı.

Ülkücü değilim ve hiçte sevmem onları diyor ustam normal karşılamak gerekir kimse kimseyi sevmek zorunda deil zaten cümlesinde kafatasçı '''yada '''' diyor :)

Yada demiş , kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabi , fakat sanki ülkücülere yol verilmemesi ve trafikte zor durumda bırakılması " normal " bir durum gibi söylenmiş.

Trafikte her kim olursa olsun , hatta " kafatasçı " bile olsa karşılıklı saygı gerekir. :rolleyes:

Anlatımımda eksiklerden dolayı öyle anlatılmış olabilir ''Ülkücüler'' konulu bir başlıkta bu konuyu geniş bir biçimde yazarım fakat buda anlatmak ve deyinmek istediğim insanların vatandaşlarımızın hepsi Osmanlı torunu olan halkımızın çoğunun düşüncesi o tuğrayı görünce ''ülkücü bu aşırıdır'' yada başka bir şeyden nem kaparak ön yargılı yaklaşımı.. dediğim gibi anlatım eksikliklerimden ötürü siizde asıl görmeniz gereken yeri görememişsiniz ne yazıkki..

ben göreceğim yeri gördüm, komşunuza güzel bir cevap vermiş olduğunuzu söyledim.. osmanlı tuğrasını gördüğünde bu adam ülkücüdür, bu adam gericidir, bu adam ırkçıdır, bu adam dincidir vs. gibi bi düşünelere kapılanlar pek aklı selim insanlar değildir zaten heralde.. kim ne derse desin, ne düşüncede olursa olsun hepimiz osmanlının torunlarıyız..

bununla birlikte benim yazdığın mesajda hoş karşılamadığım şey; birilerinin sahip olduğu siyasi bir görüşe karşı beslediğin duyguyu burda alenen söylemen, ve kötü bir topluluk olarak lanse etmen o camiayı..

"kusura bakma, öyle demek istememiştim" demeni beklerken böyle bir yanıt gelmesi senden üzücü..

Burası siyasi bir forum sitesi olmadığı için "ülkücüler" başlıklı bir konu açıp tartışma şansımız yok malesef..

bi süre sonra bu konu da kilitlenir zaten heralde..

daha büyügünü evin kapısına yapıştır

o nası laf yani ne kadar kopmus insanlar var

ama şuda bilinmelidirki bunu diyen iki tip insan ülkemizde hep var, ya vatansızlar yada türkiye cumhuriyetciliginden çok rusya/venezuella cumhuriyetciliği yapanlar

bence aşırı ülkücülük sevmem lafında arkdasımız kelime hatası yapmıs.

ülkücülük baslı basına bir olgudur aşırıda degil zayıfta değil , işin içine aşırı girince baska kelimeler kullanılmalı.

Kimse osmanlıyı sevmiyor diye vatansız yada rusya cumhuriyetçisi olmaz ancak birbirinin görüşüne saygı göstermezse , osmanlı tuğrası yüzünden birbirine trafikte , yada başka alanlarda haksızlık yapıyorsa o zaman cahil insandır.

Rusya/venezuela cumhuriyetçisi dedikleriniz sosyalistlerse , bu itham çok ciddidir.

ben göreceğim yeri gördüm, komşunuza güzel bir cevap vermiş olduğunuzu söyledim.. osmanlı tuğrasını gördüğünde bu adam ülkücüdür, bu adam gericidir, bu adam ırkçıdır, bu adam dincidir vs. gibi bi düşünelere kapılanlar pek aklı selim insanlar değildir zaten heralde.. kim ne derse desin, ne düşüncede olursa olsun hepimiz osmanlının torunlarıyız..

bununla birlikte benim yazdığın mesajda hoş karşılamadığım şey; birilerinin sahip olduğu siyasi bir görüşe karşı beslediğin duyguyu burda alenen söylemen, ve kötü bir topluluk olarak lanse etmen o camiayı..

"kusura bakma, öyle demek istememiştim" demeni beklerken böyle bir yanıt gelmesi senden üzücü..

Burası siyasi bir forum sitesi olmadığı için "ülkücüler" başlıklı bir konu açıp tartışma şansımız yok malesef..

bi süre sonra bu konu da kilitlenir zaten heralde..

Ülkücülük konusunda yazmicam tekrar söylüyorum şayet öyle bir başlık açılırsa bende yaşadıklarımı deneyimlerimi yazarım... Benim sadece üzüldüğüm geçmişini kötüleyen insanların ,ön yargılı insanların yalnış leyleri ,yaşnış biçimde kötülemeleridir ! alıntı yaptığım iletinizde bu konu hakkında yazmamı ister gibisinz fakat pm atarsanız sizinle bu konuda fikir alış verişi yapmak isterim gerçekten.Son olarak siyaset forumu olmadığının bende farkındayım! konunun kilitlenmesi yada açık kalmasını alenen söylemeniz bile fikrime saygısızlık ben daha değişik ve birlik içöeren mesajlar beklerken burda bile birbirimizi yalnş anlamak için zorluyrz kafamızı! inancımda yok oluyor umudumda...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri