orta konsol boyama

cihanakdemir

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
arkadaşlar orta konsolu (fan ızgaralarının boşluğu, cd30, klima paneli) griye boyamayı düşünüyorum.

gri karbon folyo kaplamaya çalıştım. istediğim gibi olmadı. illa ki potluk-kabarcık vs. oluyor. sıcakta da yapışan yerler kendini bırakıyor. sökmeye çalıştığımda da parçanın mat kaplama malzemesini söktü. dalgalı dalgalı, kötü bir görüntü oldu.

-boyama işlemini yapan var mı?
-tavsiyeleriniz nelerdir?
-ne tür boya kullanmalıyım?
-boyanın korunması ve ileride atmaması için ne yapmalıyım?

ya da hiç uğraşma salla gitsin der misiniz bu konuda? yorumlar için teşekkürler...

arkadaşlar orta konsolu (fan ızgaralarının boşluğu, cd30, klima paneli) griye boyamayı düşünüyorum.

gri karbon folyo kaplamaya çalıştım. istediğim gibi olmadı. illa ki potluk-kabarcık vs. oluyor. sıcakta da yapışan yerler kendini bırakıyor. sökmeye çalıştığımda da parçanın mat kaplama malzemesini söktü. dalgalı dalgalı, kötü bir görüntü oldu.

-boyama işlemini yapan var mı?
-tavsiyeleriniz nelerdir?
-ne tür boya kullanmalıyım?
-boyanın korunması ve ileride atmaması için ne yapmalıyım?

ya da hiç uğraşma salla gitsin der misiniz bu konuda? yorumlar için teşekkürler...

Folyoyu kaplarken kıvrımlı yerlerde fön makinesi veya ısı tabancası kullanırsan tam yapışır istediğin gibi olur, forumda aratırsan karbon görünümlü folyo kaplayan bir arkadaş vardı.
Boya atayım dersen söktüğün parçaları önce 320 ile sulu zımpara yap, plastik astarı, üzerine normal oto boyası atabilirsin.

Savaş abi teşekkür ederim. Sipariş ettim bir tane :) bakalım nasıl bir şeymiş bu meret.

iyi bir sprey boya markası bilen var mı acaba? Plasti–dip'ten memnun kalmazsam direk boyamayı düşünüyorum.

Plasti–dip Kaplama çalışmasını resimler koyarım güzel olursa.

Aslında yaptım, elimden de gelmiyor değil.fakat hoşuma gitmedi. kıvrım yerleri, girinti–çıkıntılar hoş olmadı. Mükemmeliyetçi olduğum için de içime sinmedi.fabrikasyon gibi olsun istiyorum. Kaplamayı tek parça yapıyorum, girintilere bükmesi zor oluyor folyoyu. Geri kalkıyor falan. Cd30 da olunca işin içinde iyice kötü oldu.üzerinde en az 15 tane delik var. Boyayayım gitsin diyorum. Savaş abinin tavsiye ettiği şeyle deneyeceğim bir de.

Folyoyu kaplarken kıvrımlı yerlerde fön makinesi veya ısı tabancası kullanırsan tam yapışır istediğin gibi olur, forumda aratırsan karbon görünümlü folyo kaplayan bir arkadaş vardı.
Boya atayım dersen söktüğün parçaları önce 320 ile sulu zımpara yap, plastik astarı, üzerine normal oto boyası atabilirsin.

Zaten o şekilde yapıyorum. Gerekli araştırmayı da yaptım işe başlamadan önce. Isıtıp yapıştırıyorum, soğuyunca büzüşüp eski halini alıp geri kalkıyor. İzlediğim videolarda en çok yaşanan sıkıntılardan biri de bu. Bir daha sökmeyeceğimi bilsem japon yapıştırıcısıyla yapıştıracağım ama sökünce iyice berbat olur.

Zaten o şekilde yapıyorum. Gerekli araştırmayı da yaptım işe başlamadan önce. Isıtıp yapıştırıyorum, soğuyunca büzüşüp eski halini alıp geri kalkıyor. İzlediğim videolarda en çok yaşanan sıkıntılardan biri de bu. Bir daha sökmeyeceğimi bilsem japon yapıştırıcısıyla yapıştıracağım ama sökünce iyice berbat olur.

Kullandığın folyo ne marka?

3M değil. Markası yazmıyor üzerinde. Keşke 3M olsa. Hepsiburadadan aldım. Modacar mı neydi galiba

Son düzenleme:
3M değil. Markası yazmıyor üzerinde. Keşke 3M olsa. Hepsiburadadan aldım. Modacar mı neydi galiba

eski şeklini alma sebebi olabilir, kalitesiz folyolar çabuk bozuluyor, oracle var kolay kolay atmaz.

Geri