Orjinal Xenon farımda bir sorun var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kenfat10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kenfat10

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracıma orjinal xenon uyguladım.Astra H..Sol farım soğukken yanıyor ama 45 dakika 1 saat açık kaldıktan sonra farları kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda bazan yanıyor bazan yanmıyor.Sorun balasttanmı ateşleyicidenmi ampüldenmi sizce?Ampülde diğer tarafa göre daha soluk ve sarımtrak gibi.Montajdan önce düşürmüştüm bir parça camı kırılmıştı dip kısmından.
Yandıktan sonra sönmüyor,orda sorun yok.ama bazan yanmıyor aç-kapa yapıyorum öyle yanıyor.

Ampüllerin yerini değiştirip dene eğer sağ tarafta da aynı sorun olursa sorun ampüldedir.
saygılar

zaten daha sarımtırak yanıyorsa ampül ölüyor demektir :)

zaten daha sarımtırak yanıyorsa ampül ölüyor demektir :)

ampul rengi mora doğru döner sonra pembeleşir ve söner

Orjinal Xenon demişsin de; fakat o kadar kullanımda hemen öyle sorunlara yol açıyorsa orjinal olmasının önemi azaldı. Marka nedir?

Xenon'da otomobil üreticileri Philips ampul kullanıyor. Ya da değişiklik isteyen şunu kullanıyor:
nmqhd.jpg

Bunun gibi yaygın bilinen ampul markalarını denemeni tavsiye ederim

Zaten düşürmüştüm diyorsun bence git ampul al ...

arkadaşlar denemeden sonuca ulaşmadan neden ampul almaya teşvik ediyorsunuz ?

ampullerin yerini değiştirip bi denesin hele.. orjinal xenon ampul bir dünya para.. ampul sağlam cıkarsa ziyan olacak.

ampullerin yerini değişip deneme yapın. olmadı balastların yerini değişip deneyin.. kesin sonuca bu sekilde ulaşırsınız..

son olarak akü voltajını ölçtürmeniz iyi olur

Balast atesleyiciler ampul komple yer değiştireyim bakalım.4. Bir ihtimal Orjinal olmayan Pinler.Ampulu daha önce değiştirdim diğer taraftada sarımsak yanıyordu.Ebay.de den aldım philips 85122 cm

Balast atesleyiciler ampul komple yer değiştireyim bakalım.4. Bir ihtimal Orjinal olmayan Pinler.Ampulu daha önce değiştirdim diğer taraftada sarımsak yanıyordu.Ebay.de den aldım philips 85122 cm

Siz astra h sonradan orijinal Xenon yapıyorsunuz anladığım , zaten Xenonlu olmayan aracın soketinde pin icin delik olmaz . Orijinal den kastınız soket ise çıkma alabilirsiniz . Pinler icinde ben pin kullanmadım mesela direk saseleri far tarafına lehim yapmıştım :)

Ampulü düşürmüştüm diyorsunuz bence zaten sorunu biliyorsunuz :)

Kolay gelsin

Sokette delik yok deldim pin taktım kabloları arkadan çıkardım orda yakında bir şase vidası var oraya bağladım profesyonelce.Ampülü yanlış yazmışım 85122+.Düşmeyle ne olur anlamadım içinde direnç yok kondansatör yok gaz-kablo -cam ya çalışır ya çalışmaz on-off ortası olurmu ki.Yeni ampül olmasa gazızn kimyası değişti zamanla deriz..Orjinale çok benziyordu ama ambalaajasızdı.Başka bir satıcıdan alacağım aynısından yada Taklit olma ihtimali az olması açısından General Electric Xentation mu alsam...

Geri