Opellerin otomatik vitesleri nasıldır ve lpg ye uyumlumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan amt06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amt06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar yeni astra ve insignia nın otomatik vitesleri nasıldır uzun vadede çok sorun çıkarırmı ve lpg ye uyumu nasıldır ?

Lpg uyumu euro5 ile birlikte maalesef yok. Yağlı kit de taktırsanız, 50.000km içinde %99 supaplarınız eriyecek ve motor açacaksınız. Bu garanti, kaçarı yok.

Otomatik derken, easytronic ise biraz sorunlu.

Tam otomatik tavsiye ederim

o zaman lpg mantıksız duruyor otomatik te evet tam otomatik easytronic değil tam otomatik şanzıman iyimidir astraya yeni gelecek 1.6 dizele otomatik gelirmi bi haber varmı bununla ilgili opelin tek eksiği otomatik şanzıman olayını yerine oturtamadı daha

Çelik subap setiyle 100bin km garanti veriyor bazı firmalar, çelik subap yaptırmak istemezseniz belirli bir meblağ karşılığında belirli bir kilometre bazında subaplarınız ve silinir kapağınız sigortalanıyor, herhangi bir problem yaşadığınızda sigortayla ücretsiz subap yenileme yaptırabiliyorsunuz.

LPG bulaşmayacaksın otomatik alacak isen çakma değil tam otomatik vitesli araçtan şaşmayacaksın.

LPG bulaşmayacaksın otomatik alacak isen çakma değil tam otomatik vitesli araçtan şaşmayacaksın.

Abi easytronic mükemmel bişey, otomatik vitesteki o değişik vites geçişi yok. Böyle hisli, sanki muazzam değiştirilen manuel vites gibi hafif arkaya doğru yaslıyo insanı. Bir denemelisin çok hoş bi şanzıman :D

Mert arkadaşın bir ford aracı vardı malum bizler engelli olduğumuzdan araçlarımızın tamamı otomatik genel olarak araç sanırım ya 1999 yada 2000 model bir araç idi. Ama ben o araçtaki atikliği hiç bir araçta görmedim gaza basmamla araç resmen altımdan zıplıyor idi. Yalınız tek eksi yanı şanzuman içinde bir zincir var aşırı yüklenme yapıldığında o zinciri kırıyordu. Onun haricinde resmen uçak idi. Böyle bir şey yok yeminle.

Mert arkadaşın bir ford aracı vardı malum bizler engelli olduğumuzdan araçlarımızın tamamı otomatik genel olarak araç sanırım ya 1999 yada 2000 model bir araç idi. Ama ben o araçtaki atikliği hiç bir araçta görmedim gaza basmamla araç resmen altımdan zıplıyor idi. Yalınız tek eksi yanı şanzuman içinde bir zincir var aşırı yüklenme yapıldığında o zinciri kırıyordu. Onun haricinde resmen uçak idi. Böyle bir şey yok yeminle.

Öyleyse Easytronic lazım abi sana, tam otomatik şanzımanlar çok konforlu, easytronicde kullanım açısından otomatikle farkı pek yok, ancak 1.2 corsada bile sırtını yaslıyo gaza abanınca, 1.3 cdti falan düşünemiyorum çipli mipli. Gerçi sen opel almamaya yeminlisin ama belki başka firmalar seni de düşünerek bu tarz bir şanzıman çıkarabilir :p

Öyleyse Easytronic lazım abi sana, tam otomatik şanzımanlar çok konforlu, easytronicde kullanım açısından otomatikle farkı pek yok, ancak 1.2 corsada bile sırtını yaslıyo gaza abanınca, 1.3 cdti falan düşünemiyorum çipli mipli. Gerçi sen opel almamaya yeminlisin ama belki başka firmalar seni de düşünerek bu tarz bir şanzıman çıkarabilir :p

Hani bu yarı otomatik bilmem robot falan filan sonra geri kaçırma olmaması özellikleri filan olan sistemler bana çok dandik geliyor. Otomatik dedin mi? bir gaz birde fren benim için öyle geri kaçma filan işleri yaş... sevmiyorum açıkçası...

Geri