opeller veya sadece vectralar

walla arkadaşlar genelde söylemiş ztn.. bence çok sorunlu bir araba değil.. we piyasa fiyatlarına göre en makulu..

allah korusun bı egrden problem yasadım baskada bir problem yasamadım

slm arkadaşlar. ben yaklaşık iki yıldır hayalini kurduğum arabaya biniyorum ik tane vectram oldu ve ikisindende mutsuzum. çevremdeki vectralarda böyle.foruma bakılırsa herkezin bir sıkıntısı var. bu arabalar görünüşü güzel ama hep masraf çıkartıyor direksiyonu egr valfi, motoru, amortisörleri sensörleri hep arıza yapıyor ben artık sıkıldım bu arabadan zenginler kullanıp kullanıp dağıtıyorlar bizde alıyoruz. sizde aynı fikirdemisiniz.

aynen senin gibi düşünüyorum. o yüzden satıp daha az kmli bi araba aldım. ne kadar kötü bi araba olarak bilinsede bana sanayi yolunu untturdu.. ama vectraylada hiç yolda kalmadım. bozuldu ama beni eve ulaştırdı 60 bin km boyunca..:p

bir öneri:
sıkıldıysanız almayın veya satın!
eger hayallerinizdeki araba ise zaten,zenginler hasat edip bırakmıssa bile,
siz onu alıp mükemmellestirirsiniz!...

Valla kardeşim ben vectramı alalı 1,5 sene oldu.Aldığımda 215000 km deydi,şuan 240000 km dayandı.12,500 Tl ye almıştım aldıktan sonrada bi 2000 TL masrafım olmuştur.Genel olarak yaşadığım sorunlar lpg ile bağlantılıydı.Yok egr,yok ateşleme bobini,yok oksijen sensörü vs..Kızıp isyan ettiğim anlarda oldu.Satmak yerine aracımla ilgilendim gereken neyse ihmal etmeden uyguladım.Tatilde kontak açtım kapattım 1150 km.Toplamda 5000 km yaptım ve nasıl bindiysem öyle indim.Ne yordu beni nede üzdü.Sanırım aracın vectra sana tavsiyem eğer aracının gerçek performansını ve zevkini almak istiyosan uzun yola çık.Rahatlığını ve konforunu hissedince kendini affettireceğine eminim.Ha bu arada sorun aracında değil bence senden önce kullanan kişide..

Son düzenleme:
arabanın standart bakımlarını km veya zaman göre aksatmadan yaparsanız, arada teybi kapatıp sesini dinlerseniz, kaputu kaldırıp bakarsanız sizi üzmez.

ama şu mesele var. tekleme, gaz yememe, çok yakma vb. durumlarda problemin sebebi tam anlaşılamadığında, şundadır değiştir olmadı, bundandır değiştir olmadı, ondandır değiştir olmadı ama idare eder zamanla geçer durumları gerçekten üzücü ve arabadan soğutuyor.

Piyasası 15.000-17.000 lira olan araç, 11.000-12.000 liraya alınırsa bir sürü de derdin de beraberinde alındığının bilinmesi lazım. Zorda kalmadıkca kimse gözü gibi baktığı, bakımlı aracını piyasa düşük diye ucuza satmaz. Bazen bana da arabanı satarmısın diye soranlar oluyor. 17.000 lira verirsen düşünürüm diyorum. Olur mu canım geçen arkadaş aynısını 12.000 ye aldı diyor. Ben de keşke sen alsaydın deyip geçiştiriyorum. Altın yere düşmekle değerinden kaybetmez.

işte budur..

arkadaslar, 7-8 yasini gecmis her marka arac sorun cikartir. bunu unutmayin.

opel firmasi, 10. yildan sonra, arac icin yedek parca garantisi bile vermiyor. benim aracim 97 model, yani 12 yasinda. elbette sorun cikaracak. ama cok masraf aciyorsa, ayyuka cikmissa, altindaki mersedes de olsa, bir sey fark etmez. ikinci el arabada bu gibi seyler, gulun dikeni gibi bir sey bana gore.

bende 2005 vectra c var ve cok memnunum 7 aydır 1 kurus masraf yapmadım.ve 20000 gittim.

Geri