Opelimin arizasi için danişmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oktay gt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oktay gt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:cry:selam arkadaşlar benim 1995 model opel vectramı gt yaklaşık 2 aydır aldım aldım alalı elimi nereye atıyorsam bi türlü düzelmiyor en son arızam durduk yerde bakımı yaparken supap sesi başladı supapları söktük temizledik olmadı yağını değiştik olmadı yağ pompasını değiştik yağ kanallarınında tıkanıklık olabilir diye yağ kanallarını temizledik olmadı en son usta supap altlarındaki sustaları değişecem dedi ve maliyeti çok pahalıya patladı ama halen arabam düzelmedi olmadı bügün gene serviste bıraktık ustalar artık ne yaapacaklarını şaşırdı sizden bilgi almak istiyorum anlayan arkadaşlar varsa bilginize ricam var oktay_2626@hotmail.com meil atarsanız sevinirim.VE anlayan biri varsa tanıdığınız ona nasıl ulaşırım veya siz söylerseniz sevinirm arkadaşlar

usta derken nası bi usta bu

valla piyasada öyle ustalar varki Allah korusun,dikkat et motoru filan indirmesinler..

Ankarada olsanız iyi bir yer önericem ama

Arizam devam ediyor

vallah burda bizim ilçede opal servisi yok ama ilde özel bi opel bayisi var oraya götürdüm o bakıyor habire değiştiriyor parçaları ama subap sesini bi türlü kesmedi arkadaşlar ya anlayan bi fikir verecek kimse yokmu

vallah burda bizim ilçede opal servisi yok ama ilde özel bi opel bayisi var oraya götürdüm o bakıyor habire değiştiriyor parçaları ama subap sesini bi türlü kesmedi arkadaşlar ya anlayan bi fikir verecek kimse yokmu

Wessti 55 diye bir üye var kendisi hem çok bilgilidir, hemde burdaki opel garajın sahibi. Adı hakan ona bir şekilde ulaşabilirsen tahminimce onlar yardım edebilirler..ellerinden bunun gibi nicesi geçiyor keşke Ankarada olsaydın seni götürürdüm neyse,takma kafana cana olmasın düzelir aracın inşallah... sen dediğimi bir yap ulaş veya sitede reklamı var ya opel garaj diye telefonu var orada ara ve sor.

Yağ basıncını ölçmek lazım.Basınç müşüründe arıza yoksa müşür gerilimide basınç hakkında bilgi verecektir.Gerçi basınç müşüründen ölçecek usta Ankara'da bile pek yok ama basınç ölçer ile ölçülebilir sağlıklı bir motorda yaklaşık 1.9 bar olmalı.Basınçta bariz problem yok ise eksantiriklerin gözle kontrolü - sentesi ve kayış gerginliği gözden geçirilmeli.daha ilerisi ise subapların - yayların - lastiklerin kontrolü.En sonunda ise kapaktaki subap yuvalarının-subaplarla birlikte kapakçı tarafından kontrolü.

Görmeden somut bilgiye göre her ihtimali yazmak zorunda kaldım ama detayları belirtirsen daha fazla yardımcı olmaya çalışalım.Mesela ısınınca ses kesiliyormu? Sesin şiddeti yeni nesil dizeller gibi mi yada ona kıyasla düzeyi ne kadar ? Yakın zamanda triger-devirdaim vs felan değiştimi?Koyduğun yağın niteliği nedir?Çalışmada esnasında patırdama -avans problemi oluyormu ?

arızam devam ediyor önerilerinizi bekliyorum

selam arkadaş ilginiz için çok tşk ederim burdan böyle hemen bana cvp yazabilecek olacağını tahmin edemezdim tekrar çok tşk ederim benim aracım subap sesi aniden başladı yağını castrol 10 40 yağ f
ilitresi bide bor power yağ katkısını değiştim ardından 10 gün sonra egzosuna lifte bakarken sesi fark ettim sonra ustaya baktırdım ses bi gelip gidiyordu işte bildiğimiz supap sesi yağın yukarıya az çıkardığını söyledi yağ ve mazot karıştırarak motora döktü ve 10 dak rolantide çalıştırdı ardından yağ filitresini ve yeni yağ döktük ama ses artmaya ve sürakli çıkarmaya başladı ile özel opel servise bıraktım supapları felan söktü benzinle yıkatmış taktık ses aynen devam etti ama soğukken ses yok ısınınca başlıyor şak şak lamaya yağ ponpasını değiştik sonra gene aynı en son supapları değişti kesti ama bu sefer soğukken ses var ısınınca kesiyor bunula yetindim şimdilik tavsiyeniz ne acaba ama subaplar çıkma taktık yenisi 300 milyondan bahsetti servis:cry:

Pm okudum ve cevapladım.Rica ederim.

Geri