Opele özel LPG ayarı varmı?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim aracımda Lovato marka sıralı sistem lpg var. artık yaz dönemine girdiğimiz için gidip ayar yaptırdım.35 dereceden 30 dereceye indirdim gaza geçiş motor ısısını.birazda fazla yakıyo diye düşündüğüm için -10 düşürdü.böyle olunca benzinden gaza geçerken fazla sarstı.bu sefer en baştan yeniden kuralım dedi çocuklar.yani aslında sonradan yapılan bu ayarlar ince ayarlarmış.yani format atar gibi yeniden komple kurdular lpg programını.ince ayar yapmadı.böyle dolaş memnun olmazsan gel dedi.şimdi orda pc deki programdan opel 1.6 16v motor seçeneğini seçiyoda, ince ayar dediği diğer değerlerin ne olması gerekiyor?bende şuanda kabaca pc deki ayarsız ham hali yüklü.böyle ne çok yakar nede az yakar diye bir ifade kullandılar? sizler hangi ayarları yaptırıyorsunuz?

arabaya göre lpg ayarı olmaz...
Her marka lpg nin kendi ayarları vardır. Kendine ait programla birlikte.

arabaya göre lpg ayarı olmaz...
Her marka lpg nin kendi ayarları vardır. Kendine ait programla birlikte.

HER ARABANIN VE ARABA MARKA VE MOTOR GUCUNE GORE LPG AYARI VARDIR.. SNAIRIM.. LPG İLE ARANIZ PEK İYİ DEĞİL..
ORNELK VERECEK OLURSAK..?

OPEL ASTRA 1.6 16 V MOTORLARIN LPG AYARI BASINÇ 105-115 ARASINDA OLMALI . VE GAZA GEÇİŞ DEVİRİ OTOMATİK OLMAYIP 1,200 DEVİRDE İKEN AYARLANMIŞ İDEAL SICAKLIK 30 DERECEYE ULAŞINCA DEVİRLİYKEN GEÇMELİ.!
yoksa birtakım proplemlerle karşı karşıya kalıp değiştirmediğiniz parça kalmıyor aracta ..
Oksijen sensorunden rolanti düzenleyicisinden boğaz kelebeğinden Egr valfinden.. ve iş hatta motor açılmasına kadar uzuyor..!

Ustalarımız daha iyi bilir..!!!!!!

Evet arabaya göre ayarları oluyor fakat orada çalışan arkadaş yapıyor ve işin doğrusu yaptığı ayardan biz pek birşey anlamıyoruz. bu aralar bende sabahları problem yaşıyorumyine ayarlatmam gerekiyor. Dediklerine göre opellerin beyinleri hasas oluyormuş ve fakir karışımda motor arıza lambasını hemen yakıyor buda araba çalışırken problem yaratıyor. Bende ilk çaştırırken yapıyor.
Tek diyeceğim yetkili servisten başkasına götürme, birde bujilerini bir kontrol et.

Ahmet Altınçubuk

Valla ben bu lpg ayarından bişey anlamıyorum.laptopı takıyo bi programlardan bişiler yapıyo tamam abi diyo.naaptın bozulmuşmu eskisi diyorum yeniden ayar yaptım diyo.hiçbişey değişmiyo açıkcası.çok yakıyo diyorum kıstım diyo.e madem bu meret kısık çalışabiliyosa neden açıyosun???ayar dediği şeyler nedir açıkcası bilmiyorum.bilen varsa anlatsında anlayalım bilerek gidelim.

Valla ben bu lpg ayarından bişey anlamıyorum.laptopı takıyo bi programlardan bişiler yapıyo tamam abi diyo.naaptın bozulmuşmu eskisi diyorum yeniden ayar yaptım diyo.hiçbişey değişmiyo açıkcası.çok yakıyo diyorum kıstım diyo.e madem bu meret kısık çalışabiliyosa neden açıyosun???ayar dediği şeyler nedir açıkcası bilmiyorum.bilen varsa anlatsında anlayalım bilerek gidelim.

bende de lavato marka lpg var ve geçişlerde araç resmen olduğu yerde zıplıyor :( daha üstüne düşüp ilgilenemedim vakit darlığından yaklaşık 2 aydır sıralı sistem lpg kullanıyorum ve daha 1 kez ayar yaptırdım ve ayarda gördüğüm şey şuydu aracın ecu su okunuyor her devirdeki değerler kopyalanıp lpg nin beynine birnevi copy paste yapılıyor ve araç o şekilde yakıtı ayarlıyor.. yanlışım varsa düzeltiniz..

Geri