Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türkiyede muayeneler bir yillikmi..bizde yeni araba 3 yil daha sonra her 2 yilda bir..

Belimde iki noktada fıtık başlangıcı var. Bunuda 6 ay kadar önce belim kitlendiğinde öğrenmiştim. O zaman ilk gün ayağa kalkmakta bile zorlanıyordum. Ancak biraz iyi ve aya kalkabilir olduğumda doktara gidebilmiştim. Neyse muayene, film falan derken belimdeki problemi öğrendim. Dikkat etmezsem fıtığa dönüşebilrmiş. Arada sırada ufak ağrılar oluyordu ama onlardada doktorun verdiği kas gevşetici ilacı kullanıyordum. Çok bir problem olmuyordu. Geçen hafta ellerimi yıkarken kuvvetli bir şekilde öksürdüm. Öksürdükten hemen sonra belimde kuvvetli bir ağrıyla kendimi yere attım ( düştüm ). Yaklaşık 30 dak. kadar yerden kalkamadım. Evde de kimse yoktu. Kalktım hemen gidip ilacıma aldım, babamların eve gittim ve yattım. Akşam üstü zaruri ihtiyaç için kalkmam gerekti. Onun öncesindede belim ağrısa bile az çok dolaşabiliyordum. Neyse kalktım ama adımımı atamadan feci bir acıyla koltuğu kapaklandım. Dön sola dön sağa belimdeki acı dinmiyor. Hemen arkasından kendi kendine kasılmalar ve inanılmaz bir acı. Aklıma geldikçe tüylerim ürperiyor. Neyse arkasından iğneler falan anca rahatlayabildim. Yaklaşık 3 gün kadar hiç kalkamadım. İhtiyaçlar için bile. Doktorada gidemediğim için anca tel. görüşmeleri falan bana yardımcı oldu. Bir şeyi daha öğrendim bu tip tutulmalarda stresin büyük rolü oluyormuş. İşten çıkarılmanında yarattığı stres tetiklemiş olabilirmiş. Biraz daha iyileşince fizik tedaviye başlıyacağım. Muhtemelen önümüzdeki hafta olur buda. Allah düşmanımın başına vermesin. Şimdi ilk konu rahatlamak, sonra kilo vermek, sonra ( bayağı zorlayacak olan ) sigarayı bırakmak. Doktor bunları yapmamı istiyor. Birde beli zorlayacak hareketlerden kaçınmak. Allah herkeze sağlık versin.

Herkese selam uzun süredir yazamıyordum. Senol kardeş, Çok geçmiş olsun bel fıtığı veya başlangıcının en güzel tedavisi doğal olanı yani kilitlenip kilitlenip açılıyor ve uzun süre ters hareket etmeden idare edebiliyorsa daha doğal tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir demektir.
bu konuda ameliyattan önce özellikle azeri ve Rus kökenli ve spor (güreş, taekwando judo ve halter) masörü durumunda olan ve birçok hastasından veya kişiden "Tedavi ilmini Bilir" referansı alabileceğiniz bir vatandaşa müracaat edmek ve doğal tedavi yöntemlerini denedikten sonra olmuyorsa son çare ameliyata gitmek benim tavsiyemdir.Ayrıntı isterseniz özelden yazışalım.

Teşekkürler Cengiz abi. Önümüzdeki hafta fizik tedaviye başlıyorum. Tedavi sonrası duruma göre bakacağım. Öneriniz için teşekkürler. Aklımın bir köşesinde bulunacak. İlk önce şu fizik tedaviyi bir halledeyim sonrasında tekrar görüşürüz.

Son düzenleme:
Bugün acaba İnsignia test aracı gelmişmidir diye Opel e uğruyayım dedim ve şanslı bir günümdeydim herhalde 2 farklı bayide test sürüşü yapma fırsatım oldu. İlk gittiğim bayide arkadaş bir kıyak yaparak hem güzargahı biraz uzattı hemde iki tur atmamı önerdi. Kendide gezmek istiyordu herhalde. :-) Test ettiğim her iki araçta 1.6 115 hp Edition + Elegance paketliydi. Aracı genel olarak beğendim. 1.6 115 hp olmasına rağmen Zafira ya göre daha hafif olması ve yeni 6 vitesli şanzımanın da etkisi olsa gerek gitmek için istekli bir izlenim yarattı bende. Süspansiyon sistemi benim araca göre daha yumuşak geldi bana. Bozuk yollarda araç daha az sarsılıyor. Donanım olarak Edition + Elegance paketli bir araç deri+kumaş koltukları saymazsak benim Cosmo dan fazlası var eksiği yok diyebilirim. Birde renkli ekranı. 1.6 115 hp Edition + Elegance paketli fiyatı 52.900 TL diyorlar. Cosmo için 58.200 TL. Navi eklerseniz 60.700 TL.
Şu bir gerçek ki ilk bindiğimde araç bana basık geldi. Zafinin ferahlığından sonra. Ama Opel güzel bir araç yapmış. Çıtayı bir kademe yükseltmişler.

Son düzenleme:
Kenan kardeş Zafinin km si 12.000 civarıydı galiba. Buraları sildim.
Benim araç sekiz aylık km 9300 oldu.
Pardon ben yanlış hatırlamışım 19.300 imiş. Normal gibi. :-)

Son düzenleme:
bizimki garajda yatıyor sürekli.Tatillerde kullanıyoruz genelde.Babamda hafta sonları kullanıyor ara sıra.hatta benim sayemde bu kadar oldu,okul eve 30 km olunca:)

Herkese selam uzun süredir yazamıyordum. Senol kardeş, Çok geçmiş olsun bel fıtığı veya başlangıcının en güzel tedavisi doğal olanı yani kilitlenip kilitlenip açılıyor ve uzun süre ters hareket etmeden idare edebiliyorsa daha doğal tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir demektir.
bu konuda ameliyattan önce özellikle azeri ve Rus kökenli ve spor (güreş, taekwando judo ve halter) masörü durumunda olan ve birçok hastasından veya kişiden "Tedavi ilmini Bilir" referansı alabileceğiniz bir vatandaşa müracaat edmek ve doğal tedavi yöntemlerini denedikten sonra olmuyorsa son çare ameliyata gitmek benim tavsiyemdir.Ayrıntı isterseniz özelden yazışalım.
hüseyin abi özlettin kendini.İşler yoğun galiba Allah kolaylık versin..

kenan ve senol cum bizim forumda üye olan bir arkadastan mesaj aldim arabasini satip 2006 model zafira almayi düsünüyormus cosmo lar ve enjoy lar hakkinda bilgi almak istiyor ve aralarindaki farkliliklari ögrenmek istiyor ben burdan yardimci olamayacagim bizim burdaki zafiralarda donanimlar farkli bilgilerimizi paylasilim lütfen..

aklıma gelenleri sayayım cosmonun enjoya göre artıları

-deri koltuk
-farklı modelde çelik jant 16"
-otomatik klima(enjoyda manuel)
-far yağmu sensörü
-hız sabitleyici
-gri renk tavan rayları(enjoyda boyasız siyah)
-metalik cam çıtaları

Geri