Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
e3c6_1.JPG
böyle bir seymiydi acaba astralar icin var ama zafiye bulamadim..
!BTFiBBQCGk~$(KGrHgoH-DIEjlLlvEUjBKGn3QDfhw~~_1.JPG
yada böyle

abi sağol bu parça fakat ortada bir bölme daha vardı....diğer linke bakabildinmi Emrah abi cevabını bekliyorum....

yok ya bir türlü olmuyor sen birdaha yeniden link verebilsen.

Emrah abi ebay ın sitesinde arama motoruna opel zafira metal black
yazınca çıkan ilk maketi soruyorum bakarsan sevinirim abi ben kaçtım görüşmek üzere iyi geceler....

ben bakim sanada iyi geceler..biraz kandirikci bir sey gibi geldi bana buldum baktim ben baska birseyler bulursam foto eklerim..

Son düzenleme:
Nazar değmesin benim aracın öyle bir huyu yok. Umarımda olmaz. :-)

cevap için teşekkür ederim şenol kardeşim.;)

Demek yeni kasalarda ve motorda bu işi haletmişler. Eski A kasalarda motor karterinde dönen ısınmış yağın buharını üst egzantrik mili ve krank miline ulaştıran bir kanal sistemi vardı.Opel mühendisleri bu yağ buharı ile motorun orta ve üst hareketli parçalarını yağlamak gibi çok parlak ve zamanına göre (1991-1998 yılları) akıllı sisteme imza atmışlardı ama bu yağ buharı yağlama görevinden sonra süpaplardan atıldığı için yağ eksiltme huyu negatif puan olarak karşılarına çıktı. zafira 1.8, 2.0 ların yanında aynı motorları kullanan Vectralarda da özellikle 1.8 ve 2.0 motorlarda da aynı yağ eksiltme sıkıntısı vardı. Bir de bu yağlama buharını üretebilmek için aynı mühendisler eski model araçların motor çalışma hararetlerini çok yükseğe ayarlamışlardı. Mesela Vectra 1.8, 2.0 zafira neredeyse kaynama sıcaklığında 90-105 derece arasında rahatlıkla çalışıyordu. Şimdi yeni nesil opellerde bu çalışma ısısı da yağ buharı ile yağlama teknolojisinin terk edililmesine bağlı olarak düşürülmüş demek ki. hemen öğrenelim; motor hararet göstergesi zafira A larda max ne gösterdi şimdiye kadar?

emrah abi şu linke bi baksana sayfada yazan fiyat doğruysa bi tane istiyorum senden...
http://cgi.ebay.com/Minichamps-1-43-Diecast-Metal-Black-Opel-Zafira-MINT_W0QQitemZ320377153081QQihZ011QQcategoryZ14736QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Yalnız o açık arttırmaya çıkış fiyatı (Starting bid). satışa kadar 25-30 $ gibi bir fiyata alıcı bulacaktır.

Bu arada dersi sınavı olan genç arkadaşların durumu nasıl okullarında? Aman dersleri finalleri boş vermeyin ha. Kenanım özellikle sözüm sana çünkü başka mektepli arkadaş var mı bilmiyorum.
Eyvallah abi ,düşündüğün için sağol.ayın birinde başlıyor finaller,hayırlısı bakalım...

bu arada evdeki bilgisayar komple göçtü:),format lazım...
sınav dönemi bozulması iyi oldu :D:D

Aklıma gelmişken söyleyim,2.el,siyah, cam tavan zafira var OPAL da,2006 2,0 motor,fiyatı 40 civarıydı,km de 60 70 bindi

Saygılar...

Son düzenleme:
Başarılar Kenan kardeşim.
Bu arada ikinci araç bugün alındı. Uygun bir kampanya sonucu baba Renault Megane 2 Sedan aldı. Yakın özelliklerde Astra sedan njoy vardı ama aralarında yaklaşık 2000 TL fark ( astra pahalı ) ve megane da 6 havayastığı + elek.klima olunca Megane için bende olur dedim. Hayırlısı olsun babama allah kaza bela vermesin. Aslında hem babam hemde kayınço aldı. Satış görevlisi bugünü çok mutlu geçirmiştir. :-)

Allah kaza bela vermesin hayirli ugurlu olsun Senol cugum..

Geri