O karda kışta büyük geçmiş olsun, otoban resmen kurtlar sofrasına dönmüştür o gece. Opel’in o ücretsiz yol yardımı olayı aslında doğru ama işin içinde ufak bir kurnazlık var.Dün gece saat 2 gibi Adanadan Gaziantep'e dönüyordum. Araçta tek başımaydım. Otoyolu kullanıyordum. Bir hayli kar yağmış tabi ben hazırlıksız ne zincir var kış lastiği. Neyse yavaş yavaş Gaziantep'e varabildim. Yolda 6-7 araç gördüm. Kimi uçuruma uçmuş kimi takla atmış, kimi yoldan çıkmış. Polis, ambulans, çekiciler cirit atıyor yolda...Böyle bir durumda kalsaydım diye düşündüm. Trafiğin bize gönderebileceği çekiciler var. Daha önce başıma geldi biliyorum. Hizmet bedelini ödüyorsunuz sizi çekiyorlar.
Ancak opelin yol yardımı diye bir hizmeti var. Bu hizmet ücretsiz mi? Başka bir siteden ücretsiz olduğunu okudum ama bana biraz mantıksız geldi. Var mı bilgisi olan?
Mevzu şu: Aracın yaşı ne olursa olsun, eğer son periyodik bakımını Opel yetkili servisinde yaptırdıysan, adamlar sana 1 yıl boyunca ücretsiz çekici ve yol yardımı tanımlıyor. Yani "bakımı bende yaptır, yolda kalırsan çekmesi benden" diyorlar. Sıfır arabalarda da zaten garanti süresince ücretsiz. Ama bakımı dışarıda, özel sanayide yaptırdıysan bu sistem yemez, cebinden ödersin.
Böyle fırtınalı havalarda otobanda kalıp ne idüğü belirsiz çekicilere dünya para kaptırmamak için kaskonun yol yardım limitlerini iyi bilmek ya da işi sağlama almak lazım.