opel yetkili servisleri yetkililerine

sansibl

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Mar 2013
Mesajlar
274
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
cemal hocam kusurumuza bakmayın konuyu biraz üç harfli ettik gayrı :)
sevgili caner bayılıyorum geyiklerinize. maksat forum ivme kazansın, devam.herkes haklı, aslında nasrettin hoca da haklı.

sustum tmm. ahhahha :sopa:

kardeş forumdaki oak46 ne demiş bak. aslında sesli güldüm ama adam haklı beyler )))

Yetkili servislerde fiyatlar dışarıya göre uygun değildir. Bu doğrudur. Her modelde, markada bu böyledir.
Yetkili servis çalışanı değilim. Böyle bir servisin sahibi de değilim. Ancak;
Yetkili servis denilen ortamlarda servisin kapasitesine göre kabaca 5-10 tane usta, 1 şef, 1 müdür, 1 muhasebeci, 1 hasar danışması, 1 garantici, 2 yedek parçacı, 1 ahçı, 1 bulaşıkçı, 3*5 ara eleman,a yıkamacı, 1 çaycı, 3-5 kaporta ustası çalışır. Bu rakamları toplarsanız yaklaşık en az 20 kişi eder. Bunların sigortasıyla beraber maaşları, yemekleri, servis ortamının ısınması-soğutulması, serviste bizlere sunulan ikramlar vs eklenirse aylık ciddi bir rakam ortaya çıkar. Sanayideki ustanın kendinin sigortası yokken, servisteki çaycının dahi sigortası vardır. Artı olarak yetkili servisteki ustalar her gün aynı marka aracı söker, takar. Sanayide özel servislerde yine neyse de farklı tamirhanelerde ustalar senede 10-20 tane "örneğin" Opel grubunun araçlarına bakarlar (yağ değişimini bakımdan saymayın). V kayışını sökmek için motoru indirmeye kalkarlarsa sanayide şaşırmayın. Artı olarak yetkili servis yaptığı işçiliğe garanti verir. Haliyle dışarıya göre fiyat biraz farklı olur. Tabi ki uygun fiyata yaptırmak, az para vermek hepimizin isteğidir. En azından Opel yetkili servislerinde belli yaşın üzerindeki araçlarda doğrudan %25 indirim vardır ve bunu ballandıra ballandıra reklamlarda söylemezler. Şunu da ekleyeyim. Yetkili servis olarak en uygun servis fiyatı veren de Opel yetkili servisleridir.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,521
Tepki puanı
255
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Yetkili servis-özel servis-tamirhane üçlüsünü kıyaslamak aslında çok kolaydır. Arkadaşımın da dediği gibi yetkili servisler şirket bazında örgütlenirler, temsil ettikleri marka onlara bayilik vermeden evvel birtakım şartlar koşar, bu nedenle de doğal olarak giderleri daha fazladır. Sizlerin de şahit olduğu gibi görsel açıdan sunulan hizmetler de tamirhane şartları göz önüne alınınca çok çok yüksek seviyededir. Ankara'nın eski sanayilerinde (Ata, Demir, Büyük, Yeni sanayi gibi yerlerde) az araba yaptırmadım. Kış günü sanayiye düşmemek için hep dua ederdim. Ankara'nın ayazında girersin tamirhaneye, camların yarıdan fazlası yoktur, içeride ancak kendini ısıtan bir yağ sobası, üşüdükçe ısınacağım diye habire yağlı bardaklardan çay içersin, içilen o kadar çaydan sonra rahatlamak için bir tuvalet ararsın bulamazsın, genelde en yakın camiye veya iş hanlarına koşturursun, oturacak yağsız bir sandalye bulamadığın için akşama kadar ayakta dikilip durursun, akşam olur hiç bir iş yapmadığın halde yağ kir içinde eve gelirsin, üstün kirlendiyse hanımdan bir güzel fırça yersin, yemekten sonra ısınmak için girdiğin battaniyenin altında sızarsın. O günlerimi asla unutmam, her zaman hatırlayarak şu anki halime daima şükrederim.

Bu üçlü içinden hangisine gideceğimizi aslında maddi imkanlar belirler, maddi durumu iyi olan istediğine gider, kısıtlı olanlar imkanları çerçevesinde çeşitli alternatifleri araştırır. Benim tavsiyem ucuz işçiliği var diye araçlarınızı asla rast gele bir yere götürüp kurcalatmayın, aracın başına gelecek herhangi bir hasar durumunda merdiven altı denen dükkanlarda mağdur olma yüzdeniz daha yüksektir.
 

gkny

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Şub 2007
Mesajlar
1,188
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
c180 amg standart bakım 250 euro i30 standart bakım 280 yada 380 diye hatırlıyorum astra 1.3 ctdi standart bakım 580 lira evet opel yetkili servisleri gerçekten çok ucuz
 

eko44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Şub 2013
Mesajlar
72
Tepki puanı
5
Puanları
8
Yaş
45
Siteyi ziyaret et
Benim aracım 2011 model Astra h. Bundan önceki ise 2007 model 1,3 Combo idi. Ben taaa o zamanlar öğrendim ki doblo ile combo nun hatta astranın motorları aynı. Sadece aktarım organları farklı. Buda torku filan etkiliyor. :) Kendiniz araştırıp görebilirsiniz. Fiat üretiyor Opel'e hatta WV grubuna bile satıyor. Burada bir sıkıntı yok ki. İsteyen istediğine üretip satabilir. Ben eski combonun periyordik bakımlarından birisini Fiat'a yaptırdım ve gayet sorunsuz oldu. Gelelim fiyatlara daha şimdi Fiat'ın bir yetkili servisini aradım. 2011 doblom var servis fiyatı istedim. 10000 için balata hariç 200TL, 20000 Bakım için 350TL balata hariç dediler. Balatanında fiyatı nedir dedim 150TL balata fiyatı dediler.
Özetle ben de bir hata yapmış birilerine güvenmiş olabilirim. Fakat Atasözlerimizden ders almadığımı fark ettim. Nedemişler ucuz etin yahnisine ekmek bile banamazsın. :D Yada ucuz mal alamayacak kadar zengin değilim demişler. Peki bunu niden dedimmm. Ben astra mı alırken wv ve renoyada bakmıştım. Reno ile aralarında 10000 TL kadar wv ile aralarında 15000 TL kadar fiyat farkı vardı. Hemen hemen donanımlar aynı idi. Ama bakıyorum satış sonrası takip ve memnuniyet konusu ...............................
Reklammı yaptım bilmiyorum ama şimdiden özür dilerim.
 

olciyak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2012
Mesajlar
2,464
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Tek iş ustada bitiyor , servis yerine tanıdık veya durust bir parçacı , durust calıskan ve ısten anlayan bir usta butun ısınızı halleder ;) Ne opel nede baska servislerin hıcbırseyıne guvenmıyorum , bildikleri tek sey kalıplasmıs bılgıler ,
ornegın:Araban gaz yemıyorsa enjektorler degısecek, yarım kapak acılmalı motoru acmadan bısey dıyemeyız... :/ Ama sagolsun sanayıdekı ustam katalızoru bosaltarak bu sorunu cozdu , cunku katalızorum dagılmıstı..(basıma gelen bır olay.)

Hıcbır servıstekı ustayada guvenmıyorum... Tek dertlerı garantın bıtene kadar oyalayıp bıttıkten sonra OKŞAMAK ;)
Sürçü lisan ettiysem affola...
 

meminaraz

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
18 Mar 2013
Mesajlar
103
Tepki puanı
1
Puanları
18
Siteyi ziyaret et
Niye anlatsınlar ki onlar bu derdi amirlerine onlar salla başı al maaşı hayatı sürüyorlar , onların 1 gram umurundamı sanıyorsun senden para çıkmış çıkmamış , ne yazık ki kafalar bu şekilde ayarlı yapacak birşey yok , OPELin varsa paranda vardır :) Onların görüşü bu işte

Tıpkı çevirmeye girdiğinde polisin aracı opel olanlara daha bi dikkat etmesi gibi :)

Aynen adamların çok umrunda diil. Ayrıca zaten yetkili servislerde ben çok iyi ustayım diyen olursa yalan söyler. Ben Birmot'da bilgi işlemde çalıştım bir dönem. İyi usta kesinlikle yetkili serviste durmuyor gidip kendi mekanını açıp işine bakıyor. Yani kalite yetkili serviste 0 artı fiyatlar faiş ve de maalesef sahtekarlık da almış başını gidiyor. Hiç gereği olmayan parçayı değiştirme, sendeki iyi parçayı alıp başka araca takma hepsini opel yetkili servisinde yaşadım.
 

dede_28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eyl 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar lutfen çok acımasızca eleştri yapıyorsunuz ustalık dediğiniz diye bı kavrammı kaldı bugun sanayıdede usta sok değiştir yapıor servisteki ustada aynı seyı yapıyor.Artık kullandığımız arabalar ve parçaları oyle tamır olmaya geçici olarak düzeltilmeye zaten müsait diilki.Kladıkı garantisi biten arabalarada iskontolar var yani sanayide hiçbişey bılmeyen kurbacıkla cıvada soken adama arabamı yaptıracağıma serviste hesabını sorabıleceğım iş yaptırıım daha mantıklı buda 50 100 tl nın peşine düşmemeliyiz canımızı taşıyor çünkü araçlarımız.
Saygılar....
 

astraopc

Yönetici
Moderatör
52-Ordu
Katılım
1 Nis 2010
Mesajlar
2,877
Tepki puanı
47
Puanları
48
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
peki bu millet yetkiliye gitmiyorda neden sahibinde satılan tüm araçlar yetkili servis bakımlı, ben kampanyaları takip ediyorum genelde dışarı ile aynı yada çok az pahalıya 6 taksit ile yapıyorum bakımlarımı. Ben sanayide adam gibi post makinesi olan tamirhane görmedim. Ustaya gidersin parçayı başka yerden, yağı başka yerden, vidayı başka yerden alır, herbirinin üstüne %10 koyar. Eğer parçaları benden almazsan garanti vermem der vs vs.

Neymiş en ucuz yer yetkili servismiş, en azından karşında kurumsal bir firma var kısaca muhatabın var yahu. Çirkefleşmiş bir sanayi ustası görün ne demek istediğimi anlarsınız.
 

mucipoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
1,278
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
En güzeli kapalı geniş bir garajın olacak, kendi bakımını kendin yapacaksın. Maalesef para insanı bozar hele paracı ustaya denk gelirseniz yandınız demektir, önce ne iş yaptığınızı sorar eğer yolunacak kaz olduğunuzu ve birşey bilmediğinizi hissederse sizi inek gibi sağar, opelden de soğursunuz, sanayicilerden de, ustalardan da.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Üst