Forumun çok büyük bir çoğunluğu Opel kullanıyor, buna ben de dahilim. Konuşulan problemlere bakıyorum. Aklımda olanlardan bazıları şunlar sabah geç çalışma, motordan gelen garip sesler, titreme, gaz kesme, motor soğukken yada sıcakken stop etme ve hararet ile ilgili bir sürü problemden şikayet edenler var.
Bir de kendi aracıma bakıyorum, hava kaç derecede olursa olsun tek marşta çalışıyor, düzenli bir rölanti, ne stop etme ne gaz kesme ne garip sesler ne de titreme gibi problemler var. Dediğim gibi bir tek devir daim değişti, onu da nasıl fark ettim açıklayayım. Haftada bir kere kaputu kaldırır kontrol ederim. Bu kontrollerim sırasında antifirizin 1 parmak azaldığını gördüm fakat araç altında herhangi bir kaçak göremedim. Yağa da karışmamıştı ve servise götürdüm. Aracın altına detaylı bakarken devir daimden tatlı bir sızıntı olduğunu fark ettik ve öyle değiştirdik. Ben adım gibi eminim ki bu forumdaki çoğu insan bu 1 santimlik sızıntıyı hayatta görmez görse de dikkat etmez, üzerine musluk suyu ekler öyle devam ederdi. Hatta değil musluk suyu içme suyu bile konmaz sadece saf su konur diyorum fakat dinleyen yok. Yolda kaldığı zaman da yan sanayi parça kullanılarak tamir ettirerek emsalsiz, bakımlı, temiz, şunlar şunlar yeni değişti denerek hemen satılmaya çalışılır.
Ben aracımın ilk sahibiyim 73 bin kilometre yol yapmışım ve konularımı takip edenler bilirler ki boyasından motoruna kadar titiz kullanıyorum ve orijinal parçadan şaşmıyorum.
Ben problem yaşamadığım için Opel kusursuz bir marka demiyorum sadece diyorum ki bu kadar kusurlu bir marka olsa trafikte Opel göremezdik. Ne zaman yeni bir model çıksa haftası dolmadan yollarda görüyoruz, memnunlar demek ki satılıyor.
Problem yaşayanlar için de tavsiyem şudur, orijinal parçadan ve yetkili servisten şaşmasınlar ama gidilecek yetkili servis de iyi seçilmeli. İyi bir yetkili servis, aracın problemini çözmeden vermez. Sanayide şurasını değişelim olmazsa bunları da değiştiririz diyerek aracı yap boza çeviren ustalara sürekli gidip gelmektense aynı parayı yetkili servise bir kere veririm ve yapılan işlemin garantili olması da yanıma kar kalır.